Hogyan mondjam el itthon, hogy nem akarok Jehova tanúja lenni?
Nem is tudom melyik kategóriába írjam.
Anyum, a nevelőapám és a húgom rendszeresen járnak az összejövetelekre. Anyum régen is járt, a nevelőapám meg csak nemrég tért erre a hitre. A húgom is Jehova tanújának lesz megkeresztelve...
Nem szeretnék ebből vitát otthon, de én nem hiszek Istenben. Eddig csak az ő kedvükért mentem a gyűlésekre de mikor valaki előadást tartott nagyon nehezen álltam meg, hogy ne mosolyodjak el, mert szerintem butaságokat beszélnek.
Nem értek egyet sok dologgal amit állítanak. Legfőképpen azzal, hogy "Egy keresztény aki nem viselkedik példamutatóan, még mindig jobb mint egy új olyan aki példamutató de nem hisz Istenben"
Ezt a kijelentést személyes sértésnek vettem kb. És rosszul esett. Nem hiszem, hogy egy ilyen vallást tudnék követni, és teljes válszélességgel kiállni a tanításai mellett.
A kérdésem pedig az, hogy hogyan mondjam el ezt itthon, hogy ne én legyek megint a fekete bárány? Tudtok valmit tanácsolni?
16/l
22.Hsz!
16 évesen még tanuljon!Érettségizzen le legalább otthon!
Nem értem,a Tanu szülőkkel akarjátok ijezgetni a gyermekeket.
Még senki nem keresztelkedett meg aki nem kérte.Sőt feltételek is vannak,akárki nem keresztelkedhet meg.
Mi az a kérdés,hogy mit mondjak,amikor te vagy aki kéred vagy nem kéred a megkeresztlkedést.
A szülő szeretetből kér,hogy csatlakozz de nem kötelez,mert a hitünk szerint és a biblia szerint is itt az igazság.
A vének is szeretetből hivnak de nem köteleznek,mivel nem is tudnak.
Előbb valaki írta,hogy a család meszakitja a kapcsolatot.Ez egy ostobaság mert azután is ugy szeretnek mint azelőtt,mért így is ugy is gyermekük vagy,és szeretni fognak mitha semmi sem történt volna.
Ha még kérdésed van kérdezz meg egy tanut mert mások nemtudják a szabályokat és rossz tanácsot adnak:hagyd el a családod,menj külföldre stb.
Beszéld meg a családoddal és nyugodj meg,mert az írás szerint nem köteleznek.Csak netán ha kevés az ismeretük.
Ezt amit leírtam nyugodtan olvastasd el velük,biztos jónéven veszik,hanem írjanak nekem privátban.
Szeretettel egy Tanu.
24.Hsz!
Kérlek ne járasd le azzal a tanukat,hogy a Bibliát kisbetűvel írod!
25.#Köszönöm a nyelvtani kioktatást:én a témára adok.
Külömben a bibliát nem mindig és mindenűtt irják nagybetüvel.
Ird meg a biblián kívül konkrétan,mi nem tetszett?
A "Biblia"könyvcím MINDIG nagybetűvel írandó!Jelzős változata nem pl.bibliai,vagy bibliás ember.
Általánosiskolás anyag,nézz utána.(Talán nem Magyarországon nőttél fel?)
Az általad írt elvvel egyetértek,de nincs tapasztalatom,hogy a JT közösségekben működik-e az elv.
Exbarátnőm JT volt.A német állami TV-nek csinált egy 60 perces riportot,hogy milyen nehéz leszakadni a közösségről,és milyen lelki zsarolásnak,megvetésnek teszik ki a kilépőket.Ezért vagyok szkeptikus.
27#.Én már 67 éves vagyok,1968-ban végeztem románul a Fémipari tehnikumot,igy megvagyok elégedve a magyar helyesírással.Legalább itt az oldalon 60%-a többet hibázik.De neked nem ez a bajod velem.
Különben nem harakszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!