Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan mondjam el itthon,...

Hogyan mondjam el itthon, hogy nem akarok Jehova tanúja lenni?

Figyelt kérdés

Nem is tudom melyik kategóriába írjam.

Anyum, a nevelőapám és a húgom rendszeresen járnak az összejövetelekre. Anyum régen is járt, a nevelőapám meg csak nemrég tért erre a hitre. A húgom is Jehova tanújának lesz megkeresztelve...

Nem szeretnék ebből vitát otthon, de én nem hiszek Istenben. Eddig csak az ő kedvükért mentem a gyűlésekre de mikor valaki előadást tartott nagyon nehezen álltam meg, hogy ne mosolyodjak el, mert szerintem butaságokat beszélnek.

Nem értek egyet sok dologgal amit állítanak. Legfőképpen azzal, hogy "Egy keresztény aki nem viselkedik példamutatóan, még mindig jobb mint egy új olyan aki példamutató de nem hisz Istenben"

Ezt a kijelentést személyes sértésnek vettem kb. És rosszul esett. Nem hiszem, hogy egy ilyen vallást tudnék követni, és teljes válszélességgel kiállni a tanításai mellett.

A kérdésem pedig az, hogy hogyan mondjam el ezt itthon, hogy ne én legyek megint a fekete bárány? Tudtok valmit tanácsolni?

16/l

2016. okt. 17. 22:04
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
53%

Ez a sok lepontozás a békeség ellen szól.

Mit irtam rosszúl?

2016. nov. 7. 20:58
 42/50 anonim ***** válasza:
75%
például a "rosszúl"-t
2016. nov. 7. 21:14
 43/50 anonim ***** válasza:
38%

Vidiripi

40. válaszoló!

"Kedves Kérdező,modd el nékik,attól amiért te most igy döntöttél,nyugodtan menjetek programra.

Ezt azért mondom,hogy majd neérezd rosszul magad,hogy miattad nem mannek gyülekezetre.Nem szeretném,hogy lelkiismereti furdalást érezz.

Amugy dícséretes,hogy közlékeny vagy a családoddal.Éppen ezért mondmeg nékik,te nem haragszol ha ők mennek.

Örülök,hogy minden jó irányba van."

Ez komoly?! Te tényleg hiszel ebben?! Hogy azért nem mennek a szülők gyülekezetbe mert a gyerek közölte velük hogy ő nem akar járni.

amennyiben ez valóság lenne úgy egyáltalán beszélhetünk hitről? Mert ha ezt használják okként illetve ürügyként akkor addig csak azért mentek mert a gyerek is ment? Azért hittek a szülők mert járt a gyerek a gyülekezetbe?

Kérdező!

Amennyiben valóban fontos szüleidnek az Őrtorony akkor a te döntésed nem fogja őket megakadályozni abban hogy elmenjenek. Neked semmit nem kell mondanod nekik. Miért kellene? Ez az egész szituáció nem életszerű! Hogy a te döntésed miatt akkor ők sem fognak járni. Nem egy ilyen képtelen okra gondolj! Biztos vagyok benne hogy ennél sokkal gyakorlatiasabb okból nem mentek. Nagyon is valószínű hogy egyéb fontos elintézni való akadt vagy ilyesmi. De az biztos hogy a te döntésednek ehhez semmi köze. Kivéve abban az esetben hogy szüleid is fontolgatták már egy idelye azt hogy kiválnak a szervezetből. De ennek ellentmondani látszik az hogy téged meg rábeszéltek arra hogy 18 éves korodig járj!

2016. nov. 7. 23:11
 44/50 anonim ***** válasza:

43#.Amit irsz nincs kifogásom ellene.De ha a szülőknek is mindegy a programok látogatása és mégis a gyerekre hárítják a kudarcot ez a gyerek lelkét sértheti.

Ha a gyerek lelke tiszta és sérülékeny kihat a mindennapjaira azért szükséges ,szavainkal simogatni,hogy kiforrottá váljon,mert nemtudjuk,hogy még ő lehet az aki az igazságban megtartja a családját valamikor.

2016. nov. 8. 07:13
 45/50 anonim ***** válasza:

41.Hsz!

A minősítők jelentős része,max a %-odat olvassa el,és pontoz.Sajnos a zöme még a % sem nézi,csak pontoz.

2016. nov. 8. 07:59
 46/50 anonim ***** válasza:
Nem tisztessèges.
2016. dec. 20. 11:52
 47/50 anonim ***** válasza:
Tanú csak akkor lehetsz ha láttad, különben nem jogos xd
2017. febr. 10. 18:56
 48/50 anonim ***** válasza:
Jó sok ostobaságot írtatok le.
2018. ápr. 27. 00:23
 49/50 A kérdező kommentje:

Update: Azóta is vita van ebből a dologból. Betöltöttem a 18-at és lett egy párom (nyilván nem a gyülekezetből) akit anyám utál és állítja, hogy márpedig miatta vagyok ateista.

Hiába magyarázom hogy milyen régóta érzek így, hiába hozom fel a kérdés kiírása után történt beszélgetést csak kiröhög. Mindent próbáltam már és, hogy rávilágítsak a tévedésére többet tanulmányoztam a bibliát mint egy keresztény. De itt nem használ a józan ész és annyival e vagyok intézve, hogy "ateista akarok lenni, hogy bűnözhessek következmény nélkül" hát oké. Mi másért is lennék az

2018. ápr. 27. 06:36
 50/50 anonim ***** válasza:
Szerintem érthetőek az érzései, de ettől független rosszúl áll a dologhoz. Melyik volna számára a jobb, ha már abból indul ki, hogy bűnözni akarsz. Ha keresztelkedsz és bebűnözől ami kiközösítést is vonhat maga után vagy ha inkább nem és nem szenved nagyobb kárt a kapcsolatotok? Felhozhatnád neki az 1 Korintusz 13-at. Ahol az is megvan írva, hogy a szeretet a hit és remény fölött áll. Így tehát a hitet nem szabad a szeretet elé helyezni. Különben is kinek érné meg hogy kényszerűségből hozol meg egy ilyen döntést? Egyértelműen senkinek.. sőt... Bár érthetőek az érzései mint egy anyukának, de nem tehet mást, el kell fogadnia a döntésed. Háboroghat ellene, de azzal maximum annyit fog elérni, hogy eltaszít magától. Ami még több fájdalommal járna. A gyülekezetünkben is sokak gyermekei döntöttek így még is jó a kapcsolatuk velük, persze aggódnak, de melyik szűlő nem? A lényeg, hogy kedvesen és szeretettel közöld a miérteket és a hogyanokat.Remélem valamennyire tudtam segíteni.
2018. ápr. 27. 08:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!