Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás nézete ez?

Melyik vallás nézete ez?

Figyelt kérdés

Már nagyon régen olvastam valami oldalon,hogy Jézus nem Isten,hanem egy teremtmény,azt hiszem angyal,és a Sátán a lázadásakor nem Istenre volt féltékeny,hanem Jézusra,mert hatalmasabb angyal volt nála. Melyik vallás mondja ezt? Mert én ha agyonütnek se emlékszem már,hogy hol olvastam ezt.

Köszönöm előre is! :)

2016. okt. 18. 17:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem értettél félre valamit? Jézus Istentől kapta a hatalmát, nem ő maga az Atya. Ennélfogva az Atya nagyobb, persze Jézus nem csak egy egyszerű angyal. Sátán az Atyára volt féltékeny, nem Jézusra, mi így hisszük, nem tudom, hogy van-e olyan vallás, amelyik pontosan úgy, ahogy te mondtad.
2016. okt. 18. 17:28
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem értettem félre semmit,egyszerűen ezt olvastam,amit le is szögeztem az elején. A kérdés szempontjából teljesen mindegy,hogy Jézus azt a hatalmat kapta-e vagy nem,vagy Isten-e,vagy nem,mert amiket itt cáfoltál,mind nem én állítottam,úgyhogy amint kiderül,hogy ezt melyik vallás mondja,akkor ezekkel a cáfolatokkal hozzájuk fordulj,ott a reklamációs iroda. Én csak kérdeztem azzal kapcsolatosan,amit én is csak olvastam valahol,a válaszod másik felét,ami tényleg a kérdésemre volt válasz (tehát,hogy nem tudod,milyen nézet ez)köszi. :)
2016. okt. 18. 17:38
 3/19 A kérdező kommentje:
Kicsit bővebben kifejtem segítség gyanánt,már amennyire emlékszem az olvasottakból: Szóval adott Jézus,a leghatalmasabb angyal,mögötte a Sátán,az angyalok közül a második leghatalmasabb,és ez miatt lett ő féltékeny. Merthogy miért nem kapta ő azt a hatalmat Istentől,amit Jézus,miért pont Jézus az első és leghatalmasabb közülük,valahogy így volt leírva. :) Ha ez segít valamit :)
2016. okt. 18. 17:44
 4/19 anonim ***** válasza:
11%
Az első válaszoló egy jehova tanúja. Ez azért lényeges, mert ők szembe menve a Bibliával az hirdetik, hogy Jézus csak egy teremtmény, és a másik neve Mihály arkangyal. Róluk is ír a Biblia, mint hamis tanítók és másik Evangéliumot hirdetők
2016. okt. 18. 18:03
 5/19 anonim ***** válasza:
48%

"Már nagyon régen olvastam valami oldalon"

1.) "Valami" oldalakról ne tájékozódj, mert az ilyen ismeretlen oldalakon írt átlagemberek agyából kipattant blogos marhaságok egyáltalán nem megbízhatóak!

2.) Ha már "nagyon régen" olvastad, akkor hiába hiszed azt, hogy ezt olvastad! lehet, hogy egy kis dologban tévedsz, mert rosszul emlékszel vissza.

3.) Nincs olyan vallás, aminek ez a világnézete! Ráadásul ezen kívül még marhaság is! Jézus apja Isten! Csoda folytán termékeny lett Mária Isten akaratából, így jött el emberként a fia, Jézus Krisztus. A lelke pedig maga Isten, ő maga jött el ide, de emberi alakban! (Tehát valójába ő mag Isten, csak emberi formában.) Jézusban Isten lakozott, és most is lakozik! Képes volt meghalni értünk, ezzel jelezte, hogy mennyire szeret minket! Néhány vadbarom kiröhögte, amikor azt mondta, hogy legyenek jók az emberek, és ne bántsák egymást. Kiröhögték, amikor éppen kővel verték szét a másik fejét! Akit az akkori társadalom megbélyegzett, egyszerűen kővel addig dobálták, amíg meg nem halt! Mások pedig egyenesen gyűlölték! A gazdag főpapok nem bírták ki, hogy jóra tanítja az embereket, szerencsére Isten úgy akarta, hogy ne haljon meg, ne kapják el 33 éves koráig, amikor is elérkezettnek látta az időt, hogy elhagyja ezt a világot, és az emberekre bízta a döntést. Így hát esélyt adott nekik, ekkor elkapták és megölték, tízcentis vasszögeket szúrtak a kéz- és lábfejébe, mert gyűlölték mint a rohadt szart, mert azt tanította hogy legyenek jók az emberek. A sátán egy kutyaszar hozzá képest, ha rajta múlna már nem lenne egy ember sem! Szerencsére neki nincs hatalma ebben a világban, az anyagi világra nincs hatással a sátán, az emberek elméjére, pontosabban lelkére tud csak hatni. Amúgy semmi ereje, egy gyenge nevetséges kis senki, aki gyűlöl mindent és mindenkit. Az egyetlen ereje,hogy folyamatosan kígyó módjára zavarja meg az embereket, olyankor olyan hatást gyakorol az ember lelkére, hogy megutálja Istent, sokszor másokat befolyásol, hogy elrontsanak valamit, hogy aztán te szitkozódj, a célja, hogy távolodj el Istentől, hogy aztán pokolra kerülhess, ahol végtelen nagy fájdalom és gonoszság van, és olyan mértékű szenvedés, amit te fel sem fogsz ember létedre, hogy örökön örökké a végtelenségig szenvedj, mert úgy gyűlöl téged, hogy azt fel sem foghatod. Ezért amíg gonosz vagy másokkal, és amíg szenvedést okozol másnak, addig erőt és reményt ad. De mihelyt elgyengülsz, és nem vagy elég jó számára, minden bajod lesz. Isten erőt ad, ő az, aki olyan erőt tud adni, hogy ha minden egyes másodpercben egy démon ordítana az arcodba, hogy meg fogsz halni, te akkor is kibírd. és ha megkínoznak, és megölnek, te akkor is kibírd. Nem más, nem a sátán, csakis Isten. ne hagyd, hogy a sátán elhitesse veled, hogy isten nem segít! Ahogy jó vagy, hirtelen mindenkit ellened uszít majd, hirtene ellened fordul minden, mindenki őrült lesz, de te bátran nézz szembe vele, higyj Istenben.

2016. okt. 18. 18:23
 6/19 anonim ***** válasza:
talán jehova tanúi, ők tartják Jézust angyalnak
2016. okt. 18. 21:24
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

4, a Bibliában benne van, amit állítunk, ellentétben a Szentháromsággal, ami nincs benne. De ne offoljuk szét a kérdést, van erre egy másik fórum.

Amúgy én ilyen válláról nem tudok, persze attól még lehet. Hol olvastad ezt?

2016. okt. 18. 21:48
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,meg az óva intéseket is! :)

Nem is terveztem vele semmit,keresztény vagyok,csak tisztán emlékszem,hogy anno olvastam ilyet valahol,ezt az egyet biztosra tudom,a párom még meg is jegyezte,hogy a tanúknak meg asszem még a mormonoknak van valami hasonló elképzelésük,de az se teljesen egyezik ezzel.

Kedves utolsó,nem tudom,hol olvastam,én úgy emlékeztem,hogy a ti oldalatokon,de akkor ezek szerint nem :)

2016. okt. 19. 11:22
 9/19 anonim ***** válasza:

Remélem nem baj és nem okoz gondot, ha visszakérdezek.

Kíváncsivá tett, hogy mért érdeklődsz hamis és téves tanítás után, ha meg vagy győződve arról, ami írva is van, hogy Jézus a testben megjelent Isten. Ha meg van írva, hogy Jézusban lakik az Istennek teljessége. Ha Jézusnak adatott minden hatalom, köztük a bűnök bocsánata is. Ha Isten Jézus által teremtett mindeneket, ami csak létezik, láthatók és láthatatlanok. Ha Jézus az Ige, mely Ige kezdettől fogva van, mely által teremtetett minden, és amely Ige testé lett Jézus Krisztus személyében.

Ezek az igék!

Olyan ige viszont nincs a Bibliában, hogy Jézus teremtmény volna. Már csak azért sem, mert Jézus kiléte, valós személye titok volt az ó szövetség idején. Erről a titokról Pál nagyon sokszor írt és beszélt. A titok pedig az, hogy Jézus Isten kinyilatkoztatása, Isten kijelentése, Isten kivetülése, azaz Isten része, Isten Fia! Isten mindig is Fia, Jézus által cselekedett mindent.

2016. okt. 21. 09:45
 10/19 A kérdező kommentje:

Természetesen nem baj.

A válasz egyszerű,és talán furcsa is lesz: merő kíváncsiság. Ennyi,semmi célom vele,csak piszkálja az agyam,hogy olvastam valamit,és nem jövök rá,hogy honnan :)

Meg vagyok győződve,de ezt nem zárja ki az,ha kíváncsi vagyok valamire :)

2016. okt. 21. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!