Ki az, aki ezek után képes kereszténynek maradni?
Éppen ma láttam az Agora c. filmet, és nagyon mélyen megérintett a tartalma. Jelenleg úgy érzem, hogy a kereszténység a valaha látott legundorítóbb vallás, amit szívem szerint kiirtanék a világból.
Őszintén, tett valami jót a kereszténység a világgal? Nem hinném. Erőszakosan térítettek, aki nem kereszelkedett meg, vagy kétségbevonta a feljebbvalók tanait, azt megölték, felállították az inkvizíciót, elpusztították a kultúra és a tudomány minden eredményét, valamint ott tettek keresztbe a tudománynak, ott gátolták a fejlődését, ahol csak tudták. Talán csak nem voltak tisztában azzal, hogy a tudomány olan kérdéseket fog felvetni, ami megkérdőjelezi az egész vallás tanait? Még száz évvel ezelőtt is simán börtönre lehetett ítélni embereket "istenkáromlásért". És ez a vallás még mindig létezik! Egyszerűen felháborító...
Valójában már gyerekkorom óta taszít ez a vallás (meg az összes "szent könyves" vallás), de most már tényleg kíváncsi vagyok, kik azok az agymosottak, akik a keresztények által történelem folyamán elkövetett összes bűn ellenére még mindig képesek kiállni az erőszak és a butaság vallása mellett!
én ugyan keresztény vagyok, annak vagyok megkeresztelve, de undorító, amit műveltek... vallást viszont nem fogok cáltani, nekem aztán 8
13/L
akkor legyél muszlim csezdmeg, mert az nem az erőszakról szól.
vagy legyél izraelita, mert az nem nézi le a más népcsoportokat és más vallású embereket.
ez az oldal nem arra való hogy téríts, hanem hogy kérdezz
Pl. Bőjte Csaba Erdélyben.
Igaz, hogy ő nem az Agorából és a Da Vinci kódból szerezte ismereteit a kereszténységröl.
"A negyedik válaszoló pedig képes letagadni az inkvizíciót is, Hypatiát, Giordano Brunót, és másokat."
projekció
gugli a barátod megtudod hogy mi is ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!