A hitgyüliseknek miért csak az számít kereszténynek, aki jár mindig alkalmakra meg egyéb programokon részt vesz?
Egyébként nem kell csodálkozni azon, hogy kétes hírű, képmutató emberek tűnnek fel a gyülekezetben. Minden korban Isten munkájához csatlakoztak olyan emberek, akik csak színből jártak az Úrral, látszólag Istent követő emberek voltak, közben meg egy titkos életben teljesen romlottak voltak. Emlékezz csak, hogy erről beszélt is Jézus, amikor a gazda bevetette a földet búzával, éjszaka pedig eljött az ellenség, és konkolyperjét hintett a búza közé. Jézus hangsúlyozza, hogy csak akkor lehet a két növényt egymástól megkülönböztetni, ha felnövekszik mindkettő, ezelőtt ugyanis megkülönböztethetetlen egymástól a két növényfajta. Isten munkájában pontosan ez a helyzet: nagyon sok őszinte keresztény ember tartozik a Hit Gyülekezetéhez is, de van pár konkolyperje is, akik csak látszólag jó keresztények, közben belül egész más a szerkezetük. Emlékezz csak Júdásra, aki az utolsó percig pontosan olyan tanítványnak, sőt apostolnak látszott, mint a többi 11. De látszik, hogy ezek az emberek előbb-utóbb kihullanak Isten munkájából, Isten pedig beállít helyettük más, őszinte életet élő keresztényeket.
Felesleges, sőt káros ezekből a rossz példákból megítélni az egész gyülekezetet, egyházat, mert a rossz példák mellett sokkal több jó példa is van.
A "hitgyüliseknek" ahogy fogalmaztál azért az számít kereszténynek aki jár is, mert az fizeti az egyházi adót... Aki nem aktív tag azt kiutálják.
Az Istenhittel nincs gond ne értsétek félre...az egyházzal mint létesítménnyel van gond...pénzről szól...
a papok/ lelkészek nem Isten prófétái...ők csak nem szeretnek dolgozni, és jó pszichológusok akik megnyerik a nagymamádat...
A válasz megírásának időpontja: ma 18:18
A papok/lelkészek többsége (a történelmi egyházakról beszélek) jócskán 90-100 ezer forint alatt keres és a nap 24 órájában dolgozik, ugyanis a legtöbb iskolában és gyülekezetben is munkát vállal. Ez nem csak nagy felelősség, de szellemileg és fizikálisan is kimerítő. Egy gyárba elmész 7-re dolgozni, hazamész 3-ra, és utána azt teszel, amit akarsz. Egy pap/ lelkész mindig szolgálatban van.
Tehát ilyet ne mondj, hogy nem szeret dolgozni... ha nem szeretne, akkor takarítónak menne...ott többet kapna és jóval kevesebbet kéne dolgozni érte.
Tudom, hogy kevés az igazán elhívatott pap/lelkész, de ne ítélj meg miattuk mindenkit. Mert vannak, akik igenis mindent beleadnak, és nekik az egész életük rámegy, az egész napjuk és minden munkájuk... Sokkal jobb lenne, ha egy kicsit több tiszteletet adnál legalább akkor, és nem írnál ilyen dolgokat!
"A "hitgyüliseknek" ahogy fogalmaztál azért az számít kereszténynek aki jár is, mert az fizeti az egyházi adót... Aki nem aktív tag azt kiutálják."
A HGY-ben nincs olyan, hogy egyházi adó. Szabad akaratból való adakozás van, amit a gyülekezet, szolgálatok, csarnokok, stb. költségeire fordítanak (áramhasználat, fűtés, klíma, víz, stb.).
1999-ben tértem meg a HGY-be, ezt követően egy 2 éves időszakon keresztül oda se tettem a lábam. Senki nem utált ki, amikor pedig visszatértem, több ismerősöm örömében sírva fakadt, pedig nem vagyok elöljáró, sem ismert arc a gyülekezetben. Kérlek, hogy valótlanságot ne állíts a HGY-ről.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:18
A kulcsszó: a középkorban...
Megfordítom a kérdést: Egyes katolikus és protestáns felekezetekben (mint ahova én is tartozom) miért számít az is kereszténynek, akit egyszer megkereszteltek és azóta nem is látta a templomot, és hírből nem ismeri Istent?
Tudom, hogy jó szórakozás vallásosként a hitgyülit szapulni, de vannak szempontok pár gáz dolog ellenére, amik alapján közelebb vannak Isten országához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!