Szabad e imakönyvet, feszületet, vagy bármi tárgyat használnia egy kereszténynek?
?...
Mármint önkielégítéshez vagy most mivan?
Csak a jehovisták hülyesége ez, hogy "bálványimádás".
Meg amúgy mi az hogy "használni"?
A freskókat, szentképeket, szobrokat azért készítették a templomban, hogy az írástudatlan középkori ember is megértse a bibliai történeteket.
Nem tudom ebben mi a bűn.
Bár a jehovás választ már sejtem, nekik mindenki bűnös, aki nem a közösségük tagja. Pf...
Az imakönyv sztem nem bálvány hanem könyv, a többi az necces.
Jah és bibliát szabad főleg.
Nah meg vibrátort önkielégítéshez :D :)
Egy kereszténynek szabad-e provokatív álkérdésekkel traktálnia a felebarátait?
Te nem választ akarsz, hanem azt akarod hallani, h NEM, nem szabad,ezért kizárólag jehova tanúi járnak a helyes úton, mindenki mást pedig a SÁTÁN vezérli ....búúúú!!! Most boldog vagy?
Imakönyv - nyilván senki nem tud megjegyezni több száz éneket és imát, ezért jó dolog ha valahol rögzítve van és hordozható, kis helyen is elfér
Szentkép - bibliai vagy egyháztörténeti esemény/személy képi ábrázolása, hogy egy kisgyerek vagy egy analfabéta is könyebben érthesse a dolgokat
Szobor - Díszítőelem, hangulatosabb lesz tőle a templom
Rózsafüzér - Az imák számolásában segít a szemek segítségével
Ezek után kíváncsi lennék hogy ebben mi a bálványimádás.
Ennyi erővel a jehova tanúi meg reakciós monarchisták, mert nem templomban, hanem "királyságterem"-ben gyűlnek össze.
"A freskókat, szentképeket, szobrokat azért készítették a templomban, hogy az írástudatlan középkori ember is megértse a bibliai történeteket."
Pontosan. A középkorban. Csak azt nem értem, miért igazodik ma is a katolikus egyház a középkori emberhez, amikor kevesen tudtak írni-olvasni és a Biblia sem volt lefordítva a nép nyelvére. Ma ez nincs így! A Biblia olvasható magyarul több fordításban és az emberek legnagyobb százaléka írástudó!!!
hát elég nagy para lenne, ha nem :O
Mégis mire gondolsz?
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, szabad-e kanalat használni a leves elfogyasztásához. Hát ja, nem szükségszerű, de sokat segít.
"Csak azt nem értem, miért igazodik ma is a katolikus egyház a középkori emberhez, amikor kevesen tudtak írni-olvasni és a Biblia sem volt lefordítva a nép nyelvére. Ma ez nincs így! A Biblia olvasható magyarul több fordításban és az emberek legnagyobb százaléka írástudó!!!"
Ok, akkor szólj az Egyháznak, hogy mázolják már le a Sixtusi kápolnát, mert idejétmúlt. Meg cseréljék ki a Notre Dame ólomüveg-ablakait.
És egyébként ha bemész egy modern stílusú katolikus templomba, már régen nincs az a sok szobor meg kép, ami a régi templomokban. Egy-két szentkép van, meg oltárkép, ami ugye elsősorban díszítő elem, csakúgy, mint a szobrok, nem részei a liturgiáknak. Csak segítenek közelebb hozni a Bibliát, mint afféle illusztrációi a személyeknek, eseményeknek. Láttam én JT Biblia-kivonatot, abban is voltak illusztrációk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!