Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mért vezetitek...

Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.

Figyelt kérdés

Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:

-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!

-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)

Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)

2016. jún. 18. 18:29
 81/119 A kérdező kommentje:
Ott volt a kérdés nem haboztam. Kedves tanú, OLYAN kérdéseket nem teszek fel (gondolom tudod mire gondolok). :) Nem szeretném hogy ha bármi közöm is lenne a jehovákhoz, de sajnos van és lesz is. Tanítani meg engem Jézuson kívűl ne tanítson senki, mert NINCS rá szükségem, hogy félre magyarázzanak valamit és ne értsem a dolgot teljesen tisztán. Szóval, köszönom, de köszönöm nem. Apexus. Köszönöm a válaszaid, mert abból legalább tanúltam is. És a tanúknak is bár azokból csak annyit tudtam meg, hogy mennyire vakok és bigottak vagytok.
2016. jún. 25. 08:40
 82/119 A kérdező kommentje:
A tanúnak meg aki mindig a katolikusokkal jön, annyit üzennék: Ezt te direkt csinálod! Ennyire nem vaksi. Direkte nem akarsz oda figyelni. Nem baj. :D
2016. jún. 25. 08:45
 83/119 A kérdező kommentje:
Apropó Tantételbeli: Ha nincs benned Isten lelke (Szentszellem) addig kicsit sem fogod érteni/ismerni a Bibliát, ha csaknem üres ismereted lesz rólad. :) a szentszellem magyaráz nem az ember!
2016. jún. 25. 08:55
 84/119 anonim ***** válasza:

Kérdező.Mivel nem jelölöd meg számszerint kinek irtál ezért nemtudom nekem szolt-e?

Az utolsó bejegyzésekből lejött,hogy nem kívánod a Tanuk tanítását.

De a tanuknál erről szo nincs,nem azért hirdetnek,hogy tömeg legyen,hanem azért,hogy mindenki halja a jó hirt.Ha valaki kéri tanitjuk,ha nem kéri nincs kit.Azután is tisztelünk Mindenkit.

2016. jún. 25. 10:01
 85/119 A kérdező kommentje:
Rendben, Jó hír. Mi az? Hogy érthetőbb legyen számodra is: Mi az öröm hír?
2016. jún. 25. 10:24
 86/119 A kérdező kommentje:
A #62...
2016. jún. 25. 10:25
 87/119 Tantételbeli ***** válasza:

Elég kinyitni az a Bibliát és az első fejezetet megnézni.

A Mózes 1:3 máris elárulja a dolgot:

Kedves Apexus!

"A föld ekkor még kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mély vizek+ színén. És Isten TEVÉKENY EREJE lebegett+ a vizek+ felett."

Ne akard már magadnak is bemesélni, hogy az eredeti szövegben is "tevékeny erő" van írva!"

A héberben 'rúach' van, melynek alapvető jelentése "szél" de sok más dolgot is jelöl a Szentírásban, pl. lélegzet, lehellet, életerő, szellem, személyiség stb. A fordító feladata, hogy az adott helyen megadja a szó jelentését, hogy érthető legyen az olvasónak.

At 1Móz 1:2-ben Istennek az erejére vonatkozik a 'rúach', amelyet Ő működtet és amellyel megteremtett mindent (vö 2Sám 22:16, Jób 33:4, Zsolt 18:16, 33:6, 104:29,30, Ézs 32:15 - mindenhol 'rúach') Ezzel a 'rúachhal', azzal Isten által irányított működő erővel/hatalommal teremtette meg Isten a világegyetemet és a földet. Tehát az ÚVF semmilyen hibát nem követ el, amikor a szót itt "tevékeny erőnek" fordítja, Isten tevékeny erejének, mert erről van szó itt, és ez érthetővé válik az olvasónak.

Persze lehetett volna egyszerűen szellemnek is fordítani (pl.Kecskeméthy,IMIT,Egyszerű ford.) mert Isten szelleme ez a tevékeny erő, mert ez a másik megnevezése a szentírásban. (Az USZ-ben "szent szellem")

De az ÚVF nem követett el hibát, a szöveg az értelemnek megfelelően lett fordítva. A héberben sok esetben nincs is értelme a szó szerinti fordításnak, mert egyszerűen a mai embernek nem lenne érthető.

2016. jún. 25. 22:31
 88/119 anonim ***** válasza:

"A héberben 'rúach' van, melynek alapvető jelentése "szél" de sok más dolgot is jelöl a Szentírásban, pl. lélegzet, lehellet, életerő, szellem, személyiség stb."

Tudod ezzel a "tevékeny erő" dologgal annyi a baj, hogy káromolja a Szent Szellemet. Lefokozzátok egy tudatlan valaminek és az elektromos áramhoz hasonlónak hiszitek.

Ezt a felfogásotokat szépen villogtasátok is az 1Mózes1:3-ban. Nem értik a fordítóitok, hogy a lehető legpontosabban kell fordítani minden egyes szót. Hiába az értelmezés és az ilyen kifogások. A szó szerinti fordításra kell törekedni és a sajátos felfogást és gondolkodást háttérbe szorítani.

Ennek pont az ellenkezőjét tették a fordítóitok.

Ez tisztán és vitathatatlanul látszik számos versnél.

Világos példa erre a Lukács 13:43.

Jézus a "bizony mondom nektek" kifejezést 50-nél is többször használja a Bibliában. A Lukács 23:43 esetén a vesszőhasználat teljesen eltér az összes ilyen helytől. Miért nem használták a fordítás készítői mindig ugyanúgy a vesszőt?

Erre már válaszolni is szánalmas.

Átolvastam a Szent Szellemről szóló érveiteket és nem győztek meg.

Az elenérvek amelyek mindenféle belemagyarázás nélkül a Bibliából származnak, elsöprő mennyiségűek.

De nem akarok most ebbe külön bele menni, már teljesen eltértünk a kérdéstől. Szóval ha szeretnéd a vitát folytatni kedves Tantételbeli akkor szívesen írok privátot.

Az olvasóknak külön jelzem, hogy nekik is szívesen elküldöm az érveket a témával kapcsolatban, és bármit hajlandó vagyok megvitatni.

Üdv!

2016. jún. 25. 23:05
 89/119 Tantételbeli ***** válasza:
9%

Kedves Apexus!

"Tudod ezzel a "tevékeny erő" dologgal annyi a baj, hogy káromolja a Szent Szellemet"

Tudom hogy nem káromolja. Mert csak azt mondja, amit a Szentírás maga. Isten szelleme egy hatalmas, láthatatlan, megfoghatatlan, működő erő/energia/hatalom, mely Istenhez tartozik és amelyet Ő irányít.És mindig úgy, ahogyan Ő akarja. Ez egy tevékeny dolog, de nem önmagától tevékeny, hanem Istentől, mert az Övé!

"Lefokozzátok egy tudatlan valaminek és az elektromos áramhoz hasonlónak hiszitek."

Ugyan dehogy. Erre írtam azt, amit az előbb. És természetesen a szellem a láthatatlan (isteni) dimenziókban működik, nincs elektromos kisülése vagy hasonló badarság... Fizikailag nem mérhető, dehogy hasonlítjuk az áramhoz, az oltári butaság és eretnekség lenne.

"Nem értik a fordítóitok, hogy a lehető legpontosabban kell fordítani minden egyes szót"

Pontosan ezt tették az 1Móz 1:2-ben (neked miért 1:3?)

"Jézus a "bizony mondom nektek" kifejezést 50-nél is többször használja a Bibliában. A Lukács 23:43 esetén a vesszőhasználat teljesen eltér az összes ilyen helytől. Miért nem használták a fordítás készítői mindig ugyanúgy a vesszőt?"

Röviden, mert nem a vesszőzés a lényeg, hanem a szöveg értelme. Az pedig azt kívánja meg, hogy a vesszőt a fordító ebben az esetben máshová tegye. Csak így kapnak értelmet Jézus szavai. És ezt a fordítói megoldást mégcsak nem is az ÚVF készítői találták ki, már azelőtt is voltak bibliafordítók, akik rájöttek, hogy csak ebben az esetben van értelme Jézus szavainak. Ha a vesszőt máshová teszik, akkor ugyanis Jézus nem mondott igazat - de mint tudjuk, ez lehetetlen.

Az ÚVF ebben az esetben is jó megoldást választott.

Én a magam részéről nem írok privátot, de köszi, hogy felajánlottad. Ha te írsz, nyilván válaszolni fogok neked.

Minden jót!

2016. jún. 26. 00:33
 90/119 A kérdező kommentje:
Kedves tantélbeli, láttad, amit írtam az előzőekben? Azt hogy addig kicsit sem érted a Bibliát, ha nem magyaráz a Szent Szellem? Ezt a Biblia alá támasztja. :)
2016. jún. 26. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!