Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.
Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)
Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)
"A tévtanitásotoktol vezetjük félre."
Kedves Válaszoló, megmondanád mik ezek a tévtanítások, amiktől "elvezetitek" a híveiteket? (ez is komoly kérdés, jelen esetben sincs az én írásomban szarkasztika!)
Kérdezőnek:Ti a háromság,pokoltűz,tisztítótűz,lélekhalhatatlansága amit a biblia nem támogat és emberileg nem is logikkus.
Csak a háromságot jegyezném meg mert vitát nem akarok.
De azért megkérdezném az alábbi biblia versben a szentszellem,hol jelenik meg mint Isten.
"Amikor megérkezik a segítő,melyet elküldök majd nektek az Atyától,az igazság szellemet,amely az Atyától jön,az tanúskodik rólam.János.15:26"
János.14:16,17./csel.1:6./csel.2:4/1kor.2:14/lukcs.24:49/joel.2:28/Ézsaiás.32:15./Ézsaiás.44:3/csel.2:17.stb.
Eppen elég biblia vers van amelyik igazolja azt,hogy a szentszellem nem személy,és nem Isten.
Belelehet magyarázni de ez olyan mint amikor az ételben is belelehet tenni a mérget.
Az UVF annyit,hogy héber és görögből van forditva ami tökéletesebb a többitől.Ha hibát látsz benne az a tiédhez viszonyítva hiba ami azt is jelenti,hogy a te forditásod hibás.
Ezért érdemes összehasonlitsd a Héber,Görög fordítással.
Vidiripi
"...amit a biblia nem támogat és emberileg nem is logikkus."
A Biblia támogatja az óraszámokat? Vagy hol írja a Biblia hogyha valaki katona lesz akkor azt ki kell közösíteni. Sehol! A Biblia azt írja hogy Ne ölj! De azt nem írja hogy ne legyél katona s ha még is az leszel akkor kiközösítenek. Érdekes hogy ismerek olyan embereket akiknek nem tanították hogy nem lehetnek katonák sőt ha még is azok lettek volna a gyülekezet nem közösítette volna őket ki. S ezek ellenére még sem vállalták a katonai szolgálatot volt aki börtönbe is került. Na ezt nevezem én igazi hitnek illetve Biblia álltal kiiskolázott lelkiismeretnek. Ez az igazi hit ők hitből cselekedtek és nem törvény vagy tanítás által vállaták ezeket a megpróbáltatásokat!
Emberileg logikus a feltámadás vagy az azonnali gyógyulás?
A lélek az hallhatatlan olyan szempontból hogy a fizikai test halálával a lélek az nem hal meg. A lelket azt egyedül Isten képes elpusztítani. A háromság az nem üdv kérdés én azzal nagyon nem foglalkoznék de meg van a véleményem s szerintem is van egy kis gubanc e körül. Pokoltűz, tisztítótűz szerintem itt is félre értések vannak de nem mindenben. Ezek szerte ágazó témák.
"Az UVF annyit,hogy héber és görögből van forditva ami tökéletesebb a többitől.Ha hibát látsz benne az a tiédhez viszonyítva hiba ami azt is jelenti,hogy a te forditásod hibás.
Ezért érdemes összehasonlitsd a Héber,Görög fordítással."
Már önmagában az is gyanússá teszi ezt a fordítást hogy titkolják kik a fordítói. Miért nem meri a nevüket adni egy olyan munkához amit elvégeztek? Még a takarítók is aláírják a papírt amikor valahol takarítanak. Az Őrtoronynál meg titkolóznak! Ennek mi lehet az oka.
A dicsőség biztosan nem! Mert milyen dicsőséget szerzett a fordítás elkészítésével Károli Gáspár vagy Csia Lajos, Budai Gergely, Vida, Masznyik és a többi fordító?
109.Nem nyitok vitát a véleményeddel szembe,és a biblia szavaival szembe sem.
Az UVF kilétét illetően azért nem mert nem egészen a jóindulat vezérel a megjegyzésed szerint.
Mindenki táplálkozzon a maga asztalárol,mert honnan tudod menyire van igazad és másnak menyire nincs.Én a 100% meggyőződésemből beszélek,amire nem kérek cáfolatot.
Tiszteletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!