Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallások prédikálnak...

Milyen vallások prédikálnak házrol-házra manapság, betöltve Jézus parancsát"Elmenvén tegyetek tanitványokká minden nemzetből való embereket". Kik ők?

Figyelt kérdés

#vallás #tanitvanyokká #parancs.
2016. márc. 23. 13:49
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
93%

A Biblia ezt írja:

"10,7 Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek, igyátok, amit adnak, mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra!"

Mit is írtál, mit mondott Jézus? Biztos, hogy azt mondta, ha a Bibliában más áll? Nem lehet, hogy inkább egy földi szervezet mondja és nem az ÚrJézus?

2016. márc. 23. 14:01
 2/58 anonim ***** válasza:
66%

Ja és jut eszembe, ha már Biblia:

azt írja, hogy prédikáltak, nem pedig azt, hogy megálltak valahol egy újságos standdal és csöndben voltak pár órát.

Azt is írja, hogy életükkel tettek tanúbizonyságot, csodákat műveltek és gyógyítottak. Nekünk is ezt kell:

életünkkel bizonyságot tenni. Kérdem én, hogy amely csoport csak egy földi szervezet által bemagolt szöveggel képes házról-házra járni, de a saját életével nem tudja megmutatni Jézust és még a kegyelemről sincs fogalma, az hogy lehet Jézus tanítványa és követője?

Hogy hiszik e Istent? Persze, ezt nem kétlem. Ahogy az ördögök is teszik, nincs köztük különbség. De hogy szeretik vajon a másik embert, ami Jézus második nagy parancs, ha semmit sem tesznek értük? Semmit... mert csak azért menni házról házra, hogy őrtorony prospektust adjanak az ott lévőknek, miközben messze nem érdekli őket a másik ember, az nulla. Még ha angyalok nyelvén is beszélnétek, ezt Pál írja, szeretet nélkül semmik vagytok és köztetek az nincs.

Mit neveztek Evangéliumnak? HOgy az őrtorony tanítása szerint kétféle üdvösség van? A Biblia azt írja, hogy az ilyet messze kerülni kell. Nem ismeritek sem a megváltás, sem a megbocsátás fogalmát, nem ismeritek Istent és nincs semmi kapcsolatotok vele, pedig lehetne! Nem személyválogató, hanem hozzátok is szólna, nem csak Biblián keresztül, hanem személyesen hozzád, mert hatalmas Istenünk van, aki szeret téged és szeretné ha meghallanád végre, mert mondanivalója van számodra!

A Biblián keresztül tanítana, ha tudna, de nem tud, mer te csak az őrtorony értelmezését fogadod el, a szíved nem hall, süket és vak! Csakis Istenre van szükséged, senki másra!

Ő adja a lehetőséget a jócselekedetre, miért nem használod ki? Mert az őrtorony azt mondja, hogy inkább a havi újságot kell az éhezőnek és szenvedőnek adni, mikor a szíved még tudja, hogy mi lenne a helyes??? Hát miért nem hallgatsz Istenre????

2016. márc. 23. 14:09
 3/58 anonim ***** válasza:
52%
nahát kZitus csinált egy név nélküli reg-et is?
2016. márc. 23. 14:43
 4/58 anonim ***** válasza:
68%

Jézus határozottan megtiltotta tanítványainak a házról házra prédikálást.

Lk 10,7 Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra.

Talán így kellett volna feltenni a kérdést:

Na, melyik vallás prédikál házról házra manapság, megszegve Jézus parancsát: "Ne járjatok házról-házra." Kik ők?

2016. márc. 23. 14:55
 5/58 A kérdező kommentje:

4-nek:A kérdező kérdez es aki akar felel.A kérdező nemkérdezi töled mit szeretnél kérdezn.

Irj ki kérdést?

2016. márc. 23. 15:25
 6/58 A kérdező kommentje:

Na es még valami idéztél egy bibliaverset,megkérlek ne csak a Luk:10;7 olvasd hanem a Luk:10:1-20-ig,lehet,hogy többet megértesz belőle sőt nemmondod az ellenkezőjét.

És ha a felhasználok elolvassák,te maradsz hamis tanítónak.

Mert amit te idézel azt jelenti ahol megszálnak onat ne járkáljanak a házakhoz Nehogy a gazdát kompromitálják a szomszedok előtt és a gazdát kitegyék űldözésnek.

Na igy magyaráztad félre a bibliát es ámitasz a nagy szövegeddel másokat.

Mert a Lukács 10:1-20-ig Jézus küldi a tanítványokat házról házra,faluról falura prédikálni.

Szégyen egy ilyen egyszerü dologgal akarod a forumot bacsapni.

2016. márc. 23. 15:56
 7/58 anonim ***** válasza:
67%

Az a szégyen, hogy te becsapod az embereket. Elolvastam a Lukácsot, ahogy az egész Bibliát őrtorony folyóirat nélkül és elég világos, hogy Jézus bizony Isten.

Az ÉN Istenem emberré lett, hogy megmentsen engem. A TE istened egy kitalált nevet visel és teremtett egy angyalt (amit még maga a Biblia is cáfol!!!), hogy elvigye a balhét!

Az ÉN Istenem szerető Isten, a TIÉD egy gonosz, vérszomjas, kegyetlen, aki családokat szakít szét egy földi szervezet miatt!

ÉN veszek Úrvacsorát, mert Jézus kifejezetten erre utasított, és kérem a kegyelmet, TE megnézed és továbbadod! Nem ÉN utasítom el a Bibliát!

2016. márc. 23. 16:05
 8/58 anonim ***** válasza:
70%
A mormonok is szoktak házról házra járva prédikálni.
2016. márc. 23. 16:06
 9/58 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Jézus parancsát nem házra-házra prédikálással lehet elsősorban megvalósítani. A tanítvánnyá tétel leghatásosabb módja az, ha a saját környezetemben vagyok kovász és só, ha úgy élek, hogy az önmagában egy élő bizonyság Istenről.

Amikor Krisztus eljön, nem azt fogja kérdezni, hogy mennyit jártál házról-házra:

"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Eképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megy be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." (Mt. 7:15-23)

"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg eggyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre." (Mt. 25:31-46)

Sajnos nekem volt rossz tapasztalom munkahelyi környezetben olyan Jehova tanújával, aki teljesen antiszociális volt, senkivel nem találta meg a közös hangot, így senki nem szerette, mert rossz természete volt. De munka után igen sokat ment idegen emberekhez házról-házra mintha egy valóban megváltozott életű keresztény lenne...

Egy felekezet és annak gyakorlata önmagában nem Krisztus követés. A hétköznapok mutatják meg, hogy Krisztus mennyire él benned. Az újszövetség az egyes emberekkel kötött szövetsége Istennek.

Üdv. Péter

2016. márc. 23. 16:07
 10/58 anonim ***** válasza:
59%

Sziasztok, üdv neked is kedves kérdező. Sűrűn járok ide a gyakorira, és elég sokszor látogatom a vallási rovatot is, azt vettem észre jelenleg a kérdéstől függetlenül, hogy általában mind1 melyik keresztény felekezet tagjai folytatják a párbeszédet folyamatosan veszekedésben torkollik, ahogy észrevettem már maga a kérdés, és az azt követő válaszok, majd aztán neked kedves kérdező a reagálásod is eléggé negatív, és enyhén agresszív viselkedésnek tűnik. Én keleti vallásokat, és filozófiát tanulok, és mint volt keresztény hívő azt veszem észre, hogy a Buddhista, Taoista, Konfucianizmus követői között gyakorlatilag az általatok tanúsított feszültség, és folytonos egymásnak feszülés nincs, amit, mint volt keresztény furcsának tartok, hiszen a Bibliában is nagyon fontos a szeretet parancsolata, mégis folyton veszekedtek, ha nem baj megkérdezhetem miért feszültök egymásnak? Szeressétek egymást, legyen béke köztetek, és ne egymás teológiáját becsméreljétek. Remélem nem volt bántó amit írtam.

"A harag nem old fel haragot, a szeretet mindent felold" Buddha

2016. márc. 23. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!