Milyen vallások prédikálnak házrol-házra manapság, betöltve Jézus parancsát"Elmenvén tegyetek tanitványokká minden nemzetből való embereket". Kik ők?
@Kérdező
Tehát értelmezésed szerint, akik házalnak, azok mind teljesítik Jézus parancsát. Értem.
Akkor ezek szerint, ha mondjuk 5 szekta fogja magát, és elkezd házalni Krisztus nevében, akkor azok teljesítik a parancsot? Miféle értelmetlen logika ez?
A házalásnak nincs értelme, ha nem az igazságot hirdeted, márpedig a házalók sosem azt hirdetik, hanem olyan, a kereszténységtől idegen vallásos tanításokat, amiket a vezetőik tanítottak nekik, és Krisztus neve alatt akarják azokat eladni.
A házalók megtévesztők, és nem Jézus parancsát teljesítik be, hanem az (Mt 24,11) szakaszt.
+ még valami:
Azt a parancsot Jézus az apostoloknak adta, nem pedig a 2000 évvel később élt embereknek...
Óóóó Istenem már megint ez az öndicséret a Jehova Tanúi részéről!
Na látod tisztelt kérdező?-ez az elszomorító!
Felteszel egy olyan kérdést amivel 100% tisztában vagy, hogy mit von maga után, aztán ha látod, hogy már az emberek elmondják azt amit a Biblia is mond és kifejezik nemtetszésüket a hazugságok meg félrevezetések láttán, jössz te mint egy kakas és papolni kezdesz a "keresztény szeretetről" miközben "elfelejted" azt, hogy mindezt te okoztad!
Hát kedves barátom én neked csak azt tudom mondani, hogy szégyelld magad!
És most megpróbálok válaszolni a kérdésedre is.
Hogy is hangzik Jézus parancsa?
"Elmenvén pedig prédikáljatok, mondván: Elközelített a mennyeknek országa.
Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok.
Ne szerezzetek aranyat, se ezüstöt, se réz-pénzt a ti erszényetekbe,
Se útitáskát, se két ruhát, se sarut, se pálczát; mert méltó a munkás az ő táplálékára.
A mely városba vagy faluba pedig bementek, tudakozzátok meg, ki abban méltó; és ott maradjatok, a míg tovább mehettek.
Ha pedig bementek a házba, köszöntsétek azt.
És ha méltó a ház, szálljon a ti békességtek reá; ha pedig nem méltó, a ti békességtek rátok térjen vissza.
És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja a ti beszédeteket, mikor kimentek abból a házból, vagy városból, lábaitok porát is verjétek le."
(Mt.10:7-14)
Na és most vizsgáljuk meg, hogy a fenti Jézus parancsaiból mit tartotok be, és mit nem.
1)-prédikáljátok a mennyek országát?
Nem!-ti bizony nem prédikáljátok a mennyek országát mert nem is hisztek benne.
2)-Gyógyíttok betegeket,poklosokat, halottakat támasztotok,űztök ördögöket,és vajon pénzt fogadtok e el?
Úgy helyes ha erre is egy Nem-et mondunk.
3)-útitáskát visztek e magatokkal, van két ruhátok, hát cipőtök hány van?
Na most már javult a helyzet mert itt már egy határozott IGEN-nel kell megválaszolni a kérdést.
4)-ha valaki nem fogad be titeket és nem hallgatja a ti beszédeiteket, vajon leveritek a port a lábaitokról és többet nem is mentek vissza?
Ajaj dehogy nem!-már olyant is hallottam, hogy valakinek már annyira elege volt a folyamatos zaklatásotokból, hogy ostorral zavarta el kellemetlenkedő tanúkat.
Na szóval, e rövid "statisztika" szerint úgy tűnik, hogy ti bizony fittyet hánytok Jézus parancsának.
Tudod tisztelt kérdező, azt amit te itt most felhoztál kérdésbe tulajdonképpen már 2000 éve igaz és hű keresztények már ezt teszik és bizony sok értékes ember adta életét Krisztusért a hosszú évszázadok során. Erre fel jösztök ti és nagyképűen veritek a melleteket meg becstelenítitek mindazokat a vértanúkat akik életük utolsó pillanatáig a legszörnyűbb körülmények között is kitartottak Krisztus mellett;-GRATULÁLOK!
Tudod mit mondott William MacDonald?
"Az egész világon csak két vallás van - üdvösség cselekedetek által és üdvösség kegyelemből, hit által. Egyedül az igaz keresztény hit tanítja az utóbbit - és a hozzá vezető egyetlen utat, a Jézus Krisztusba vetett bizalmat"..hát ezt!
"házalni....azok teljesítik Jézus parancsát."
Ha megfigyeled, nem házalásról van szó.
Sokan próbálkoztak ezzel, még a volt Pápa is próbálta ezt bevezettetni, de abba maradt, nem volt támogatás, Isten részéről.
A másik válaszolónak, pedig, kérlek figyeld meg a mondatot:
(Máté 28:19, 20) . . ., 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
(Máté 28:20) . . .. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Ha csak az apostoloknak szólt volna, hogyan lenne velük ebben a munkában a világrendszer befejezéséig, amikor Ők meghaltak?
Nyilván ez a további időket is belefoglalja, hogy Jézus további tanítványainak is szól.
S ez nem Önelégültség, vagy beképzeltség, súlyos felelősséggel jár ez, nincs miért fent hordani az orrát azoknak, akiket Jézus megbízott ezzel.
S mivel egy tanítás van ezért Jézus azokat támogatja, akik igyekeznek a Biblia igazságának megfelelően is élni a tökéletlenségük ellenér, a bibliával összhangban, a kinevezett szolga osztály vezetése alatt.
Jézus nem vallásokat támogat, hanem az Istennek járó tiszta imádatot.
A 21-nek:Megemlited a szekta vagy szektàk megnevezést.
A hitvallàs szerint a szekta szó azt jelenti "amit Isten kér es nem adunk es amit nem kér es adunk".Ebben az esetben levàllàs Istentől,leszakadàs(elszakadàs)Az első szektàs Adàm volt ő az Isten tanàcsaval ellenkezőleg viselkedett elszakadt Istentől.Ebből mindenki eldöntheti ki hovàtartozik.
Tovàbbà az oldalon meg lett emlitve mindenki a maga habitussa szerint,hogy ki vègzi Isten munkàjàt,itt az előbbi bejegyzèsemszerint az emberimèltoság nem számit.
Nem minősitek,mindenik bejegyzès magàt minősiti,jo vagy rossz irànyban,attol függően,hogy melyik vallás vagy szekta,hogy nevelte tagjait.
A kèrdèsre tèrve en is reagálok ra,es nehány bejegyzèsre.Matè 24:14 ,Ès a királysàgnak ezt a jo hiret prèdikálni fogjàk az egèsz lakott földön tanusàgul minden nemzetnek,ès akkor jön el a vèg.
Itt rámutat a vegidőrè,a föld minden orszàgàra,nemzetère.Jehova tanui àltal ez telyesedi es ha nemvolna a rend Istene velük ez soha nemtudna telyesedni.
Màtè 10:7,11-13 "Amint mentek prèdikáljàtok es mondjàtok"elközeledett az egek kiràlysàga"."Amely vàrosba vagy faluba bementek,jàrjatok utànna ki mèlto abban,es maradjatok ott amig tovabb nem mentek.+12-13.
Itt nem modja maradjatok othon,hanem menjetek,keresve ki mèlto az ismeretre.
Csel.20:20,21. Eközben nemtartottam vissza magamat attol,hogy elmondjak nektek mindent,abbol ami hasznos es attol sem,hogy nyilvànosan es hàzrol hàzra tanitsalak titeket, 21 hanem alaposan tanuskodtam zsidonak,görögnek az Isten irànti megbànàsrol es a Jèzusban a mi Urunkban való hitről.
Sofoniàs.2:2,3 Mielőtt szülne a rendelet,mielőtt mint a polyva,tova szàll az a nap mielőtt ràtok jön Jehova izzo haragjànak napja 3 keresétek Jehovàt,mind,ti a föld szelidei,kik vègrehajtsàtok biroi döntèsèt.Keressètek az igazsàgossàgot,keressètek a szelidsèget!Valoszinüleg retve lesztek Jehova haragjànak napjàn.
Ezsaias.6:8,11,12.Ezutàn hallottam amint Jehova hangja igy szol.Kit küldjek el,es ki megy el nekünk?Akkor ezt mondtam .Itt vagyok èn küldj engem.Folytasd a 11,12-őt.
Ès mièrt van a nagy üldözès Jehova Tanui irànt,mèg itt a GYIK-en is.János.15:18,19.Ha a vilãg gyülöl beneteket,tudjàtok,hogy engem,előbb gyülöltek,mint titeket.Ha rèsze volnátok a vilàgnak,a vilàg kedvelnè azt,ami az övè .Mivel nem vagytok rèsze a világnak,hanem kiválasztotalak titeke a vilàgbol,azèt gyülöl titeket a világ.
1Peter:4;4 Mivel nem futottok velük ezen a pàlyàn,a kcsapangàs azon posvànyàban,összevannak zavarodva,es folyton becsmèrlően beszèlnek rolatok.
Mark.13:13 Es gyülölet celpontjai lesztek minden ember elött az èn nevem miatt.De aki mindvègig kitart az reszesül megmentèsben.olvasd:1János.5:19. Jelenèsek12:17
Mindezek az utolso időre utalnak a Mate.24:14 szerint;Es a kiràlysàgnak ezt a jo hirèt,prèdikàlni fogjàk az egèsz lakott földön tanusàgul minden nèpnek es akkor jön el a vèg.Jehova Tanui ezt a profèciàt is betelyesitik hirdetve 139 orszàgban es helyisegben.
Nem a vitàra gyülöletre alapoznak hanem arra ,hogy minèl több emberhez eljusson a jó hir.
Hogy minèl több ember megmeneküljön a Sàtàn fogsàgàbol.
@Kérdező
Akkor én is reagálnék néhány bejegyzésedre.
1. Ádám nem valószínű, hogy szektás volt, mivel a modern bibliatudomány alapján még az sem biztos, hogy egy valóságos személy volt. A héber nyelvben az "adam" egyszerűen embert jelent. Maga a teremtéstörténet pedig etiológia, nem pedig historikus történetírás. Jehova Taninak érdemes lenne valódi hittudományos könyveket is a kezükbe venni, mert a beszélgetések nagy része azzal telik el, hogy javítgatjuk a teológiai nézeteiket.
2. Az (Mt 24,14) Jehova Tanúi egyik gyakran használt érve, ám ha kicsit a mélyére ásunk ennek az igének, akkor belátható, hogy nem használható. Először is maga az Úr nem beszél arról, hogy ez a prófécia a vég idején teljesedne. Arról viszont beszél, hogy a saját generációja meg fogja élni mindannak a beteljesedését, amit elmondott (Mt 24,34), többek közt a 14. versnek is. Arról nem beszél, hogy ez még egyszer megismétlődne. Nyilván most értetlenül nézel erre a magyarázatra, hiszen a 14. vers arról beszél, hogy az egész világon hirdetik majd az evangéliumot. Hogy is van ez akkor? Abban a korban az "egész világ" nem szó szerint az egész földet jelentette, hanem a világnak egy meghatározott részét. Figyeld csak meg a szóhasználatot: Az (Lk 2,1) arról beszél, hogy a császár arra adott ki parancsot, hogy az "egész földet" összeírják. Nyilván ez népszámlálás csak a Római Birodalom területére vonatkozott, és nem gyalogoltak el Kínáig, és nem mentek át Ausztráliába sem, hogy megnézzék, ott van-e valaki. Az "egész föld" az Újszövetségben tehát a Római Birodalomra vonatkozik. De ha mégis valamilyen oknál fogva van ennek a versnek eszkatologikus jelentése, akkor meg biztos nem ti teljesítitek be, hiszen hamis tanításokat hirdettek. Ezt már leleplezték például itt: [link]
3. Felteszed a következő kérdést:
"Ès mièrt van a nagy üldözès Jehova Tanui irànt,mèg itt a GYIK-en is"
Ez a fajta mártírkodás már régóta jellemző a Jehova Tanúira. Valójában az égvilágon senki sem üldöz titeket, mindössze arról van szó, hogy túlságosan büszkék vagytok, és nem bírjátok elviselni a valláskritikát, hanem üldözésként élitek meg.
Valódi üldözésben az ókori keresztényeknek volt részük, azoknak, akiket a vadállatokkal tépettek szét, majd a testüket felszúrták egy póznára, bekenték szurokkal, és meggyújtották, hogy égjenek, amikor a császár elhalad mellettük. Ha te ezek után "üldözésnek" nevezed azt, hogy a GYIK-en kritikát kaptok, akkor nem vagy teljesen ép, hanem a valóságábrázolásod rendkívül rossz.
A GYIK-en meg azért kaptok kritikát, mert a Tanúk egy része egyrészt minősíthetetlen stílusban ír, viselkedni nem tudnak. Másrészt buták, olyan dolgokba is beleszólnak, és okoskodnak, amikhez nem is értenek [gondolok itt arra, hogy természettudományos ismereteik nincsenek, de azért nem félnek leállni 0 ismerettel vitatkozni egy általánosan elfogadott biológiai vagy fizikai modellről]. Harmadrészt eretnekségeket hirdettek, de az még a kisebb gond, hiszen az unitáriusok is azokat hirdetnek, de a Tanúkkal szemben ők tudnak viselkedni. Negyedrészt az Őrtorony családokat vág szét, és rengeteg dologban ferdít, hogy igazolja saját létjogosultságát, ezzel kapcsolatban itt vannak az infók: [link]
Összefoglalva: az emberek alapvetően nem értenek veletek egyet, és ha ezt tiszteletben tartanátok, és megtanulnátok viselkedni, akkor kevesebb lenne a kritika is.
28-nak;Hàt èn olyanoktol vàrtam vàlaszt akik hisznek 100-ban a bibliàban de ez nem te vagy.Az Ádàmi törtènetet egèszen kiforgatod àttereled a modernkori történelem irànyàba kètsègeket ejve az olvasoba.
Ugy teszel mindha az Ádami törtènetre nem utalnának a biblia irok nagyrèszè,ezzel azoknak a bibliairoknak az irásait vontad kètsègbe akik a biblia minden szavát ISTEN SZAVÁNAK tartnak.
Ezzel bebizonyitottad,hogy tègedet nem az èrdekel,hogy vèdelmezd a bibliát hanem ugymagyaràzkodj belőle ahogy naked az ellentmondàsban,es tàmadàsban szüksèged van.
A Mátè 24;14:helytelenül kimagyaràzod de nemtudod kimagaràznia:Mate.28:19. Mate.10:7,Mate.10:11-13. Csel.20:20,21. Sofonias.2:2,3 es meg ezektől sok utalàs van a hirdetès időbeli fontosságára.Tovàbba ismèt kibujsz a valosag alol.Azt mondod abban a világban nem szoszerint az egèsz földet èrintette.Mivel a profècia mostanra szol,igy a mostani egèsz földre utal.
Az üldözèssel kapcsolatban;nemenjünk tovább en bibliai èrvekkel jöttem es vilàgi utra is kèpes vagy terelni csak ne adj igazat,a profeciak se szàmitanak.De ha valaki a nemlètező pokoltüzet,tisztitotüze,aháromságot,Jèzus isten ezeket mièrt nem javitod ki.Mert ha Jèzus isten akkor kihez imátkozott?Önmagához?Ezeket kellene kijavitani.
Azt mondod a Tanuk minősitetlenül beszèlnek ezèrt kapjàk a kritikàt: ezen az oldalon csak kaptam szerinted olyan kritikàt mint a mocskos bibliàtok,nem sül le a pofàdrol a bőr? es igy tovàbb,hol ott en,olvasd el az egesz választ milyen hangvètelem van.
"Az emberek velünk nemèrtenek egyet"Jèzussal a papok egyetèrtettek? Meg a nepet is ellene zenditettèk.
Es most hiába jősz,hogy martirkodok, ez kèsz tèny az alàzatomat kihasználva naponta kapok kritikát az aljàbol.Mèg töled is ,nem az aljábol de amint te is làtod,hogy igazam van,akor is a bibliàt ha szüksèg kèri szembeforditod velem mind az mellett,hogy elèg jó kèpessègü ember vagy.
Azèrt maradok az èn hitembe,es a támadàsok csak megerősitenek,mert tudom ha az igazsàgot hirdetem a világ Istene ellensège vagyok.Jèzus azt mondta "Ime jön a vilàg Istene de ènbennem nincs semmije"Janos 14:30.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!