Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallások prédikálnak...

Milyen vallások prédikálnak házrol-házra manapság, betöltve Jézus parancsát"Elmenvén tegyetek tanitványokká minden nemzetből való embereket". Kik ők?

Figyelt kérdés

#vallás #tanitvanyokká #parancs.
2016. márc. 23. 13:49
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
2-nek:Mondjad,hogy keresed,hogy mivel es hol köss bele Jt-ba.Hogy àlnak az àlvànynàl,azt szeretnèd,hogy zavarjàk a szemlèlődőt? Akkor azzal jönnèl nem lehet megnézni mert mindjàrt tàmadnak ki. " Mièrt nem mondod belètek akarok kötni" nem kell akkora litàniàt irni,lopod az idődet,majd mondod Jt.miatt nem volt időm munkàba menni.
2016. márc. 26. 11:51
 42/58 anonim ***** válasza:

A sátán tanúi ők mert Jézus tanúi nem lehetnek.

Mt 28:16 A tizenegy tanítvány pedig elméne Galileába, a hegyre, a hová Jézus rendelte vala őket.

Mt 28:17 És mikor megláták őt, leborulának előtte; némelyek pedig kételkedének.

Mt 28:18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Mt 28:19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

Mert a sátán tanúi nem borulnak le Jézus előtt hanem megvetik Őt.

A sátán tanúi nem az Atyának a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében keresztelnek hanem a sátáni szervezet nevében, csak jól álcázva magukat báránynak öltözve kerülnek az emberek bizalmába.

Szóval akkor mégegyszer, kik is ők!?-a sátán tanúi..

2016. márc. 29. 10:43
 43/58 A kérdező kommentje:

42-nek:Néz körül nincs-e egy veszett kutya körülötted és megharapott.

Hát nemcak az a biblia vers van a bibliában.Az is van,hogy "ne izélj,hogy neitéltess"Még olyan is van "Aki joláll vigyázzon,hogy el ne essen".

Továbbá nemtartod be annak a szavát aki elé mondod,hogy leborulsz."Ne keresd a szálkát a felebarátod szemébe ,holott a tiedbe gerenda van,te álnok vedd ki a gerendát a te szemedből,hogy meglásd a szálkát a te szemedbe"

Ha Jézusnak ezt a sok életbevágó szavait nemtöltöd be,hogy vagy leborulva előtte,hát álnokul.

Jézus szerint keresd a hibát magadban,mert ahogy látom elég van.

És ha valaki tanácsot kér töled adj.De a kerttanács is nehéz,hát még a kéretlen,főleg,hogy Jézusnak a legkisebbtörvényén is átmasirozol.

Nemtudom ezzel a mentalitással kit védest es kit támadsz mert,ha nekedvolnék töbször elolvasnám Jézus szavait,hogy metanuljam tiszteletben tartani ŐT es akit megváltott az embert.Azt nem lehet,hogy egyikpercben tulbuzgon leborulok a másikban a tanácsait elutasitom es ugybeszélek az emberekkel akit Ő megváltott mint halálos ellenséggel ,

amitől Jézus ovaintett.

En nem kereszténynek vallanám magamat addig amig ilyen mentalitásom van,hanem elgodolkodnék,mennyit ártottam Jézusnak,Istennek,felebarátomnak!!

2016. márc. 29. 11:57
 44/58 anonim ***** válasza:

Ajaj úgy látom sebet értem..

"42-nek:Néz körül nincs-e egy veszett kutya körülötted és megharapott."

@kérdező csak a saját kutyám van mellettem de ő be van oltva veszettség ellen is, úgyhogy nyugi mert nem vagyok veszett!

De neked ahogy látom nagyon megváltózott a lelki állapotod, vajon miért?

Vajon nem azért mert rá mertem mutatni arra, hogy kik is azok akik manapság házról házra prédikálnak ártatlan báránykáknak öltözve!?

A gerendát meg előbb a saját szemedből vedd ki, hogy láss és ne személyeskedj mert én sem személyeskedtem hanem csak leírtam, hogy mit követel meg az őrtorony nevezetű sátáni szervezet a híveitől.

Ha ennyire fáj az igazság akkor változtass azon, hogy ne fájjon ha valaki rá mer mutatni arra amiben vagy.

Mrk 16:15

És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.

Ti mit hirdettek?

"Ha felmész egy hegy tetejére, biztonságban leszel, és jól belátod a környéket. Ehhez hasonlóan milliók lépnek rá Isten ösvényeire azáltal, hogy a Bibliából megismerik az útjait, és jobbá teszik az életüket (2Timóteusz 3:16, 17). Így elnyerik Isten tetszését, és a védelmét élvezik.

Elfogadod a meghívást, és engeded, hogy Isten szeretettel védelmezzen téged ezekben a válságos időkben? Arra buzdítunk, alaposan vizsgáld meg a cikkhez tartozó kiemelt részben, hogy milyen szentírási bizonyítékok szólnak amellett, hogy „az utolsó napokban” élünk. A közeledben élő Jehova Tanúi szívesen segítenek, hogy megértsd az idézett bibliaverseket, és azt, hogy hogyan illenek rá napjainkra. A kérdéseidre a www.jw.org honlapunkon is választ kaphatsz."

[link]

Ti ezt hirdetitek az evangélium helyett az őrtornyot!

Egy sátáni szervezet eretnek tanításait.

És még mielőtt veszettnek címkéznél meg, elmondom,hogy nem vagyok se veszett, se bolond, se ideges hanem csak egyszerűen azt írtam le amit tudok, mert ha nem tudnám akkor biztos, hogy nem írnák valótlant.

2016. márc. 29. 12:57
 45/58 A kérdező kommentje:

Amit te Ördöginek az előbbi 42 bejegyzésben most Sátáninak nevezed.

Miért nem cáfolsz meg egy tanulmányozási cikket az őrtoronyból.

Én a te tanulmányodat áttanulmányoznám de nem mondod,hogy milyen vallást képviselsz.

Te ugy viszonyulsz a tanulmányainkhoz mind,a sötétben rámutatok egy emberre es azt mondod Sátán.Hogy nezne ki ha te eszed a kedvenc ételedet es azt mondom,hogy méreg.Hol vagyok én internetes?

Mondod ha fáj az igazság változtassak,én azert nemváltoztatok mert szeretem az igazságot.Nemmondom a te hitedre Sátáni mert ezt van aki megmodja,az igaz Biró.

Irod a Márk;16:15.Ezt betöltöd.Jolteszed.

Ti mit hirdettek?

Mi minden kérdésre felelünk amit a biblia ir,az első betűtől az utolsóig,es minden Jt.van egy új tanulmányzó.Hetente van 1 ora bibliatanulmányozás,es 9 ora havi hirdetés munka mellet.

De ha nem jársz hirdetni nemtöltöd be amit Pál mond "jaj nekem ha nemhirdetem a jóhirt".Te nemirod,hogy-hogy hirdetsz azt se,hogy milyen vállát képviselsz csak a kákán a csomot keresed

2016. márc. 29. 14:38
 46/58 anonim ***** válasza:

"Amit te Ördöginek az előbbi 42 bejegyzésben most Sátáninak nevezed."

Ne haragudj de nem emlékszem, hogy ördögit is és sátánit is írtam volna,de ha te mondod akkor hiszek neked!

Egyébként hadd kérdezzem meg, hogy mi a különbség szerinted az "ördögi" és a "sátáni" között??

"Miért nem cáfolsz meg egy tanulmányozási cikket az őrtoronyból."

Most cáfoltam meg az előbb egyet melyiket szeretnéd még, hogy megcáfoljam a sok közül?

Habár tudom, hogy teljesen értelmetlen mert minden egyes ésszerű érvelés és cáfolat lepattan rólatok mint az eső csepp az üvegről.

"Én a te tanulmányodat áttanulmányoznám de nem mondod,hogy milyen vallást képviselsz."

Tényleg!? :)ennek nagyon örülök hát akkor el árulom, hogy megtehesd;-Baptista vagyok.

-Nos mit gondolsz, most már egyenlőek vagyunk?

"Mondod ha fáj az igazság változtassak,én azert nemváltoztatok mert szeretem az igazságot."

Úgy látom ezt a célzásomat sem értetted meg, hát akkor leírom mégegyszer.

Tudod mikor szokott fájni az igazság valakinek?-akkor amikor valami megsérti a saját elképzelését vagy igazságnak vélt igazságát. De,hogy nyíltabban fogalmazzak akkor azt jelenti, hogy akkor fáj az igazság a legjobban amikor egy hazugságban éltél és hirtelen fény derül az igazságra, na ez nagyon tud fájni mert minden amiben hittél nem más csak ábránd.

"Nemmondom a te hitedre Sátáni mert ezt van aki megmodja,az igaz Biró."

Kérdező itt már megint félre értesz!!-nekem nem a hiteddel van problémám, abban hiszel tőlem amiben akarsz mert az a te saját döntésed!-nekem azzal van gondom, hogy hazugságokat terjesztesz és más felkészületlen embereket csalsz be egy olyan szervezetbe ami önkényesen Jézus Krisztus helyébe ültette magát!-nekem ezzel van problémám és nem azzal, hogy te miben hiszel vagy miben nem hiszel.

"Irod a Márk;16:15.Ezt betöltöd.Jolteszed."

Nem véletlen idéztem be az igét. :)

"Ti mit hirdettek?"

Az Evangéliumot kérdező a tiszta Evangéliumot, de utána nézhetsz te is nyugodtan.

"Mi minden kérdésre felelünk amit a biblia ir,az első betűtől az utolsóig"

Tudod, hogy nem szép hazudni igaz? Ti nem a Biblia szerint válaszoltok a kérdésekre hanem az Őrtorony szerint.

De mond csak hányszor mentél el szántóföldi "munkára" őrtorony nélkül?

",es minden Jt.van egy új tanulmányzó.Hetente van 1 ora bibliatanulmányozás,es 9 ora havi hirdetés munka mellet."

Tényleg a Bibliát tanulmányozzátok!? :) ne ámíts már, ha nem tudnám akkor talán elhinném, de hidd el jobban tudom mint te azt gondolnád, hogy mit jelent a "Biblia tanulmányozás" tanúéknál. :)

"De ha nem jársz hirdetni nemtöltöd be amit Pál mond "jaj nekem ha nemhirdetem a jóhirt".Te nemirod,hogy-hogy hirdetsz azt se,hogy milyen vállát képviselsz csak a kákán a csomot keresed"

Tudod erre inkább csak annyit mondok, hogy mi nem csak hirdetünk.

És a kákán már rég megtaláltam azt a csomót;-lehet, hogy te még akkor nem is tudtad, hogy mit jelent az,hogy élet.

2016. márc. 29. 16:10
 47/58 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én vagyok a 29-es. Én a családok szétszakításáról írtam, te pedig olyan család példájával válaszoltál, mintha minden nem Tanú család káros szenvedélyek rabja lenne. Kérdezem: Segítettél-e valaha is egy ilyen családnak, vagy a szervezeted segített-e? Igen! A kezükbe adtál egy Őrtornyot, és ezzel máris segítettél rajtuk, mert hited szerint lehetőséget adtál nekik arra, hogy megmentsék ... a lelküket, ami fontosabb, mint a test? Dehogy, mert ti nem hisztek a halhatatlan lélekben. Mintha az ember jóllakna igével, és mintha a szellemi táplálék testi táplálék is lenne. Miközben írtad, hogy az állam segít a családon, segélyt, munkát ad nekik. De vajon nem arra fogják használni az Őrtornyot, hogy begyújtsanak vele?

Azonban én nem ezekre a családokra gondoltam, hanem a rendezett körülmények között élő családokra, ahonnan embereket szakíttattok ki, hogy ne ismerjék a saját, hitetlen rokonaikat, akik szerintetek amúgy is elpusztulnak Armageddonkor. Nem engeditek el őket a családi alkalmakra sem, mert szerintetek egy kereszténynek nem szabad pogány ünnepeket megülnie, pedig ezek nem kifejezetten pogány ünnepek, hanem nagyon is emberi, családi ünnepek.

Másrészt azokra a családokra gondoltam, amiket odaláncoltok, odabilincseltek az Őrtoronyhoz, hogy aki már nem hiszi el az Őrtorony tanításait, de szeretne kapcsolatban maradni a családjával, az is Jehova tanúja maradjon, pedig már semmit sem hisz el a tanításokból. Így a hazugság és a színészkedés otthonává váltok, mert minden eszköz, még a bűn is megengedett ahhoz, hogy szégyent ne hozzatok a közösségetekre. Pedig Isten a szíveket vizsgálja, és tudja, ki őszinte, és ki nem. Alapulhat-e Isten igaz egyháza képmutatáson?

2016. márc. 29. 19:06
 48/58 A kérdező kommentje:
47-Mivel szurkálásra vagyok jó neked a kiforgató vádakra nem vagyok hajlandó válaszolni.Csak akkor ha egyenértékü a resztvételünk.És ha téves informácioid vannak rólam,ugy tisztességes ha megkérdezel még akkor is ha Adventista vagy.
2016. márc. 29. 20:18
 49/58 anonim ***** válasza:

"47-Mivel szurkálásra vagyok jó neked a kiforgató vádakra nem vagyok hajlandó válaszolni.Csak akkor ha egyenértékü a resztvételünk.És ha téves informácioid vannak rólam,ugy tisztességes ha megkérdezel még akkor is ha Adventista vagy."

Üdv még valahol a legelején írtam neked, már akkor is leírtam, hogy sajnos te magad is fontosabbnak tartod a teológiai nézeteid mellett való kitartást, és ezzel sokszor a szeretet, mint egyik legfontosabb bibliai parancsát háttérbe szorítod, kitérnék arra, hogy ez nem csak rád igaz, tehát kérlek, ne vedd magadra, más emberek is sokszor hasonlóan viselkednek, a kérdés miért?

Olvastam, hogy elég sokszor megsértődtél, és erős ragaszkodással próbáltad hárítani a vita partnereid forrásokkal is megjelölt információt. A sértődés, nem csak a keresztény vallásban vall gyenge és kiegyensúlyozatlan jellemre, de a legtöbb saját ént kereső keleti vallásban is. Lehet te nem érzed magadon, viszont az utolsó válaszodban is kitértél arra, hogy nem vagy hajlandó válaszolni az előtted szóló kérdésére, mert, hogy ő csak a "szálkát keresi benned". Szerintem érdemes türelemmel, és a bibliai tanítás szerint hosszú tűrő képességgel elfogadni azt, ha valaki kritikusan érinti a vallásodat. Sajnos amikor egy információt forrásokkal is alátámasztanak, azokat érdemes megfontolni, hiszen úgy ahogy te a saját igazságodat erős alapokon próbálod tartani, a másik is hasonlóan képes bánni az övével, és addig amíg nem vizsgálod meg ágról cettig a megjelölt forrásokat, addig balgaság elutasítani.

Kitértél arra is, hogy te és a tanú társaid minden kérdésre szoktatok válaszolni, több tanúval is próbáltam bibliai alapon történő vitát folytatni a múltamban, voltak olyan írásos anyagok amiket a saját szemük elé tettem a vitás helyzetben, és azonnal, hátrálni kezdtek, és megváltoztatták a beszéd témát, amikor erre felhívtam a tanúk figyelmét, rám se figyeltek, ha nem mondták tovább azt a szöveget, amiről én nem kérdeztem. Szerinted ez miért történhet? Talán van oka a társaidnak arra, hogy bizonyos írásos bizonyítékokat amelyek a szervezet tanításait megdönthetik, azokat azonnal elutasítják?

Őszintén remélem sikerül az igaz békére lelned, amely mentes az indulatoktól, a sértődéstől, idegességtől, igazságérzeted ragaszkodásától, és vallási hovatartozástól mentesíteni téged, és az elképzelt Isteneddel feltételek nélküli békére szert tenned.

"A nemes ember mértéktartó beszédében, de kitűnik tetteivel." Konfuciusz

2016. ápr. 3. 01:56
 50/58 anonim ***** válasza:
A feltett kérdésre: a mormonok és a Gedeon társaság, valamint a Zsidók Jézusért, akik ugyanezt a munkát végzik.
2016. ápr. 3. 07:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!