Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallások prédikálnak...

Milyen vallások prédikálnak házrol-házra manapság, betöltve Jézus parancsát"Elmenvén tegyetek tanitványokká minden nemzetből való embereket". Kik ők?

Figyelt kérdés

#vallás #tanitvanyokká #parancs.
2016. márc. 23. 13:49
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:

Elolvastam a fejezetet, és egyértelmű Jézus parancsa a tanítványok felé. Ne járjanak házról házra. Nincs kitétel.

Így kellene, ha betartanátok Jézus parancsát:

3. Menjetek el: Ímé én elbocsátlak titeket, mint bárányokat a farkasok közé.

4. Ne hordozzatok erszényt, se táskát, se sarut; és az úton senkit ne köszöntsetek.

5. Valamely házba bementek, először ezt mondjátok: Békesség e háznak!

6. És ha lesz ott valaki békességnek fia, a ti békességtek azon marad; ha nem, ti reátok tér vissza.

7. Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra.

8. És valamely városba bementek, és befogadnak titeket, azt egyétek, a mit előtökbe adnak:

9. És gyógyítsátok a betegeket, a kik ott lesznek, és mondjátok nékik: Elközelített hozzátok az Isten országa.

10. Valamely városba pedig bementek, és titeket be nem fogadnak, annak utczáira kimenvén, ezt mondjátok:

11. Még a port is, a mely reánk ragadt a ti várostokból, itt köztetek letöröljük; mindazáltal ez legyen tudtotokra, hogy az Isten országa elközelített hozzátok.

Döngethetitek képmutatók a melleiteket, de egyetlen pontját sem tartjátok be, hanem pont az ellenkezőjét.

2016. márc. 23. 17:11
 12/58 anonim ***** válasza:
67%

Péter nagyon jó (és higgadt) választ adott. Becsülöm nagyon őt a higgadtságáért, sokunkra ráférne, rám pláne.

Aki azt írta, hogy ideszokott nézni és csak a vitát látja, annak írom ezt a pár mondatot:

Amikor megismertem (itt) a tanúkat, akkor ártatlannak tűnő báránykák voltak és bizony én is feltettem azt a kérdést, hogy miért bántja őket mindenki? Aztán az évek alatt megismertem őket, a tanításukat és az áldozataikat. Mert ennek a tanításnak nagyon sok áldozata van! Széthullott családok, tönkrement életek! És ezek itt a naiv Isten keresőket távol tartják Jézustól, attól, aki az egyetlen út az Atyához és az üdvösséghez! Hát ennek a nyomát látod, mikor egy-egy tanú kiír egy kérdést vagy épp válaszol valamire, mert aki napi szinten megfordul itt, aki már próbált beszélgetni velük, aki ismeri magát Jézust és a Bibliát, az tudja, hogy hazudnak.

2016. márc. 23. 17:55
 13/58 anonim ***** válasza:
56%

" Péter nagyon jó (és higgadt) választ adott. Becsülöm nagyon őt a higgadtságáért, sokunkra ráférne, rám pláne.

Aki azt írta, hogy ideszokott nézni és csak a vitát látja, annak írom ezt a pár mondatot:

Amikor megismertem (itt) a tanúkat, akkor ártatlannak tűnő báránykák voltak és bizony én is feltettem azt a kérdést, hogy miért bántja őket mindenki? Aztán az évek alatt megismertem őket, a tanításukat és az áldozataikat. Mert ennek a tanításnak nagyon sok áldozata van! Széthullott családok, tönkrement életek! És ezek itt a naiv Isten keresőket távol tartják Jézustól, attól, aki az egyetlen út az Atyához és az üdvösséghez! Hát ennek a nyomát látod, mikor egy-egy tanú kiír egy kérdést vagy épp válaszol valamire, mert aki napi szinten megfordul itt, aki már próbált beszélgetni velük, aki ismeri magát Jézust és a Bibliát, az tudja, hogy hazudnak."

Üdv, nem csak ide szoktam nézni, régóta látogatója vagyok a vallási kategóriának, és sajnos a tapasztalatom, hogy nem csak az általad leírt tanuk azok akik provokálnak másokat, sajnos az a helyzet, hogy sok más társam is, aki kilépett a kereszténységből hasonló tapasztalatokat szerzett, rengeteg feszültség, és indulat van az emberekben, sajnos a szeretet úgy érzem háttérbe szorítjátok sokan. Sokan kivétel van persze. Még a mondandód második felére reagálnék miszerint a tanúk sok embernek az életét tették tönkre, van egy keleti mondás miszerint ahhoz, hogy megismerd önmagadat, és az legyél aki valójában vagy, sokszor meg kell tapasztalnod azt aki nem vagy. Remélem érted ennek a bölcsességnek a mondandóját.

Amit összenyomnak,

kiszélesedik,

amit gyengítenek,

megerősödik.

Lao-ce: Tao King

2016. márc. 23. 18:13
 14/58 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 13as, értettem azt, amit írtál, csak épp elfogadni nem tudom :)

Ha megnézzük, hogy kik is vagyunk bűn nélkül, akkor látjuk, hogy a világon minden ember Isten csodálatos műalkotása. Viszont itt a bűn, ami bennünk lakik és itt lép színre Jézus, aki vállalta, hogy aki akarja (mert nem kötelező), azt megtisztít és átformál, szépen lassan egyre tisztábbá tesz. Ezt csak az képes megtenni, akinek van hatalma, és csak azon, aki ezt akarja, mert meglátta magában a bűnt és meg is bánta. Nem a mi erőlködésünk által lesz valaki egyre kevesebb bűn fogja, hanem Jézus által. Ezt azok, akik a szabályok megtartásában látják az üdvösség kulcsát, mint a tanúk,azok nem értik és nem is hiszik. Az ismerőseid pedig nem hiszem, hogy kapcsolatban voltak valóban Istennel, és ezt rosszindulat nélkül mondom, mert aki megismeri, az nem akarja többé elhagyni. Mert ragaszkodik hozzá, de ettől még nem vagyunk tökéletesek sajnos, ugyanolyan hülyék tudunk lenni, mint Isten nélkül. A különbség annyi, hogy én hagyom, hogy ő neveljen, aki pedig nem kér belőle, az pedig nem érez bűnnek nagyon sok mindent, mert úgy véli, neki ehhez joga van.

2016. márc. 23. 18:51
 15/58 anonim ***** válasza:

annyit szeretnék ehhez hozzá fűzni, hogy Jézus a Máté evangélium 24. fejezetében, arról is beszél hogy az utolsó napokban milyen jeleket láthatunk.

az egyik a 14. versben van

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

Vagy is az utolsó napokban Jézus királyságának a jó hírét fogják hirdetni, amit addig nem tettek.

ezért ne ragadjunk ki verseket, hanem a szöveg összefüggésen kívül az egész Bibliát is figyelembe kell venni, ahol az egyik vers az utolsó napokra ezt írja:

(Ézsaiás 2:1–4) . . .: 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.

Ezen versben olvasható, hogy minden nemzetből, emberek fognak jönni, tanulni Jehováról, és hadakozást nem tanulnak, stb. minden utolsó napról szóló jelet vegyünk figyelembe, és akkor a mozaik összeáll.

2016. márc. 23. 20:24
 16/58 anonim ***** válasza:

"(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

Vagy is az utolsó napokban Jézus királyságának a jó hírét fogják hirdetni, amit addig nem tettek. "

Nem, nem! EZT a jó hírét. És ti nem ezt a jó hírt prédikáljátok!

2016. márc. 23. 20:48
 17/58 A kérdező kommentje:

Hát módjuk ugy,hogy szóhoz se jutok.Ugyan is ennél a kérdésnél a felebaráti szeretet felsemmerült.Az is a válaszokban elveszett,hogy aki jol áll az vigyázzon,hogy elneessen.

Az se volt figyelembevéve ha Jézus az emberekkel kedves volt es én ugy vagyok a követője ha én is kedves vagyok.Azt is észrevettem,hogy egy szellemi keresztesháboru folytatódik.

Tisztelt felebarátaim ezt az oldalt,hogy minősitenétek látva azt,hogy olvasottak vagytok a bibliában.Vajon szeretnénk ezen a szinten maradni amit látunk most a szemeinkel.

Vajon érdemes azon emberekre gyülölettel legyünk akiért Isten draga árat fizetett az Ő Fiát adta es Jézus válalta a világegyetemben a legnagyobb megmentést az embert.

De mi a szavakkal eljátszadozunk es ugy zuditsuk egymásra minha az ember nem is számítana,pedig a megváltott az ember,es nem ember váltotta meg.

Miét nemhagyjuk,hogy mindenki keresse a magamegmentését,honnantudjuk kinek van igaza.A Földön 42000 vllás van melyik az igaz?,kedves barátaim,kevés a valoszinüseg.Igy jobb ha megvizsgáljuk hol állunk a hiünben,egyénenként?Hagyjunk békit egymásnak mert ugy is mindenki magáért felel.Mert ha valakit támadok magamat támadom es ez az én bünöm.

2016. márc. 23. 20:48
 18/58 anonim ***** válasza:
52%

"Hát módjuk ugy,hogy szóhoz se jutok.Ugyan is ennél a kérdésnél a felebaráti szeretet felsemmerült.Az is a válaszokban elveszett,hogy aki jol áll az vigyázzon,hogy elneessen.

Az se volt figyelembevéve ha Jézus az emberekkel kedves volt es én ugy vagyok a követője ha én is kedves vagyok.Azt is észrevettem,hogy egy szellemi keresztesháboru folytatódik.

Tisztelt felebarátaim ezt az oldalt,hogy minősitenétek látva azt,hogy olvasottak vagytok a bibliában.Vajon szeretnénk ezen a szinten maradni amit látunk most a szemeinkel.

Vajon érdemes azon emberekre gyülölettel legyünk akiért Isten draga árat fizetett az Ő Fiát adta es Jézus válalta a világegyetemben a legnagyobb megmentést az embert.

De mi a szavakkal eljátszadozunk es ugy zuditsuk egymásra minha az ember nem is számítana,pedig a megváltott az ember,es nem ember váltotta meg.

Miét nemhagyjuk,hogy mindenki keresse a magamegmentését,honnantudjuk kinek van igaza.A Földön 42000 vllás van melyik az igaz?,kedves barátaim,kevés a valoszinüseg.Igy jobb ha megvizsgáljuk hol állunk a hiünben,egyénenként?Hagyjunk békit egymásnak mert ugy is mindenki magáért felel.Mert ha valakit támadok magamat támadom es ez az én bünöm."

Nagyon jól látod véleményem szerint a helyzetet, a kereszténységben töltött időm alatt, az volt a legkiábrándítóbb, ahogy az emberek viselkedtek. Csak, hogy egy példát hozzak itt a gyakorin, szerinted az egyik keresztény ember miért pontozza le a másikat? Itt sokan azt mondanák, hogy nem az egyénnel van bajuk, ha nem magával a mondandójával, én is ezzel áltattam magam sokáig, miközben lepontoztam, és teológiai vitákban kiosztottam a másikat. Fontosnak tartottam, hogy a gyülekezetem által tanított dogmákat, tanokat, és pusztán a Bibliát vegyem alapul a döntéseim során. Ennek az lett az eredménye, amit itt sokan csinálnak, reggelente felkeltem, elmentem dolgozni, mentem templomba, majd mikor abból kiábrándultam akkor a királyságterembe, majd tovább és tovább, és mindig az hittem, hogy jó helyen vagyok, és belefér az, hogy ha teológiai nézetem támad valakivel akkor szépen, elutasítsam, lenézzem, ne köszönjek neki, átnézzek rajta. De vajon ez a szeretet? Az emberek amíg a Bibliát és csakis a Bibliát veszik az életnek sarokkövének, és egyedüli békesség forrásának, addig nem lesz béke. Az emberek kialakítanak igazságokat saját magukban, mindenki egy másikkal rendelkezik, aki A Bibliát tartja teljesen az élet sarokkövének, és a benne írottakat az szerint, például én majd vagy a pokolra jutok, vagy teljesen megsemmisülök, hogy egy kedves volt gyülekezeti táram szavait idézzem. Pusztán azért mert nem hiszek, úgy, és azon módon, ahogyan a Biblia leírja. Én azt mondom, hogy ha örök szenvedést kell vállalnom, vagy a teljes megsemmisülést azért, mert nem hiszem teljesen azt, mint ami a Bibliában le van írva, akkor vállalom. Számomra fontos a harmónia, a szeretet és a békessége, és az, hogy a másik emberbe ne egy embert lássak, aki azért mert másképpen döntött, mint én annak majd pusztulnia kell. Most ha ránézek egy emberre nem azt látom, hogy ő Buddhista, vagy Krisnás, vagy Muzulmán, vagy legyen bármely vallás képviselője, ha nem egy egyént, aki megérdemli a szeretet, és azt, hogy függetlenül nézeteitől jóságot kapjon. Szeretlek titeket emberek :)

"Nem vagyunk mások, csupán gondolataink eredménye."

Buddha

2016. márc. 23. 21:19
 19/58 KZitus ***** válasza:
47%

Kedves első!

Ezt kérdezed: "Mit is írtál, mit mondott Jézus? Biztos, hogy azt mondta, ha a Bibliában más áll?"

Nos a Bibliában ez áll:

Máté 28:19, 20

Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának+, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Azt, hogy ma ezt szakadatlanul teszik, végzik, az annak a jele, hogy Krisztusnak a jövendőllése teljesedik az utolsó napokkal kapcsolatosan:

Máté 24:14

És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

De ezt tették Krisztus első századi követői is: „A templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról” Cselekedetek 5:42. ... Akár jól fogadták őket, akár nem, ők a föld minden szegletében prédikáltak. Ezt teszik ma is.

Ha Jézus azt ígéri "én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig." - ezt a munkát SOHA nem fogja ember leállítani.

2016. márc. 23. 21:23
 20/58 anonim ***** válasza:

Kérdező: hol látsz itt gyűlöletet? Mutasd meg nekem. Mert a harag a hazugságaitokra nem egyenlő a gyűlölettel. Tudom, hogy tetszelegtek magatok előtt, azt hiszitek, hogy az engedelmesség az őrtorony iránt elég, de ettől még nem ismeritek Jézust. Nem, az ismeretszerzés róla még nem elég. Azon szinten vannak az ördögök.

Szóval ha te gyűlöletet látsz olyan írásban, amiben nincs, az a te szíved baja, nem az enyém. A hazugság miatt, ami bűn, azért hogy életek mennek miattatok tönkre, emberek kerülnek távolabb Jézustól, aki a megfelelő és teremtő Isten, azért viszonylag nyugodtan haragudhatok jogosan. De az nem gyűlölet. Kár, hogy nem ismered azt a békét, amit Jézus ad. És tudod mit? Velünk van és marad is. Tud szólni hozzánk, csak ti nem akarjátok hallani, pedig még meg is halt érted. Kár érted. Remélem egyszer felébredsz és megtérsz.

2016. márc. 23. 21:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!