Szerintetek tényleg "falhoz vezetik" a különböző keresztény felekezetek a vallásos embereket, és ehhez a Bibliát használják fel eszközül? Jézust pedig nem ismerik és nem is követik, hanem helyette a Bibliát?
tipikus szektás
először kifejtik hogy neked mennyire hazudnak, még a bibliát is hamisítják... bezzeg mi, és a mi csodás vezetőnk...
A Biblia Isten szava.
Ennél fogva, nem lehet azt mondani, hogy ne a Bibliában leírtak szerint kell élni.
(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.
Az hogy Sátán felhasznált némely gondolatot Jézus ellen, vagy ellenünk is, az aki Isten szavát megismerve megismeri Isten gondolkodását, Krisztus gondolkodás módját, az tudja, hogyan kell érvelni és ellenállni,
Jézus is megvédte Isten szavát, és az Isteni értelmezését ellenérvekkel.
Jézus ígéretet tett, hogy a hű szolga, akit kinevez hogy kellő szellemi eledellel tanítással szolgáljon, és egységben vezesse Krisztus nyáját, itt van.
ehhez pedig kellő alázat kell hogy felismerjék, hiszen ezek az emberek is olyan tökéletlenek, mint amilyenek az apostolok is voltak.
Kedves Kérdező!
A megosztott kisfilm tanulságos.
Felvázolja neked, mi a varázslás és bemutatja rajtad. :)
A kulcsszó a "kell"! Nem "kell" gyülekezetbe járnod! Nem "kell" tizedet fizetned! Nem "kell" semmit tenned! Viszont tényleg nem kell elhinned mindent, amit olyan valaki mond, aki a Bibliát lobogtatja a kezében. Az valóban igaz, hogy az említett dolgokat nem kell megtenned az üdvösségért! ... Most nem sorolom fel a csúztatásokat mind.
Fontos: aki szereti Jézust, a Fejet, nem beszél így a Testről! Nem mer! Mert Krisztus Teste szent! Igen, vannak olyan emberek, akik kihasználják a tekintélyüket és félre vezetnek embereket - de vannak olyan hívők, akik lusták utánanézni annak, amit mondanak nekik.
A béreaiakat pont azért dicsérte meg Pál, mert nem fogadták el egyből, amit mondott, hanem megvizsgálták az Írások alapján. És - ahogy a Római levél is említi - a "Törvény" elvezette őket Isten személyes megismeréséhez, a Megváltáshoz, az üdvösséghez.
Nem pusztán Jézus szavainak kell engedelmeskedni! Hanem Jézusnak!
János ev. 8:31-32
nem fogom idézni
vagy
2 Korintusi 3:6
nem fogom idézni
Azonban tiszteld azokat, akik szolgálnak feléd! Nem "kell" tisztelned! De adott Isten olyan emberekben ajándékot Krisztus Teste számára, akik ...
Efézus 4:11
nem fogom idézni
Bár olvasnák a hívők a Bibliát és meg akarnák ismerni azt az Istent, akiről szól!
És bár lenne fogalmuk a tiszteletről és annak építő erejéről! Bár félnék az Istent, akié a Gyülekezet, amiről ez az ember így beszél... Bár mindaz, amit a személyességről mond, igaz, de a Gyülekezetről és a vezetőkről nem adtak neki hatalmat így beszélni. Ez azonban az ő személyes felelőssége. Abban igaza van, hogy ha eljársz a templomba vagy gyülekezetbe, de nincs személyes kapcsolatod Istennel, attól még nem lesz üdvösséged - ahogy ha bejársz a garázsba, nem leszel autó.
A te felelősséged azonban az, hogy megvizsgáld, milyen szívvel szól ez az ember. Ha igaza van, akkor neki sem hihetsz! Igen, "a gonosz így manipulálja az embereket, elveszi a figyelmed Jézusról és egy könyvhöz vezet". Ő ahogy a honlapját elnézem, virtuális gyülekezetet hozott létre.
Ha lehetne, megkérdezném, hogy mit javasol a gyülekezet helyett. A gyülekezet alatt azt a 2-3 vagy 2-300 vagy 2-3000 vagy 2-300 000 embert értem, akik egy helyen gyűlnek össze, hogy Istent keressék és szolgálnak egymás felé - akár elismeri őket az állam akár nem.
...
Ez is egy ilyen megmondom ember...
Válasz nincs,nem vagyok keresztény,nem érint a téma. Csak belekukkantottam a vidibe.
Üdv!
Köszönöm a válaszokat!
A videó 6:15 perc idő, de te már 4percen belül kész voltál a válasszal. Meg sem nézted, el sem olvastad, úgyhogy erről ennyit...
A videóban nem az szerepel, hogy hamisítják a bibliát, hanem az, hogy becsapják a keresztényeket, ez valószínűleg csak figyelmetlenség lehetett a részedről.
A videó szerint a mi vezetőnk Jézus, nem értem, hogy mi bajod van ezzel.
"A Biblia Isten szava."
Ez bálványimádás, mert olyasmit bálványoz, amit nem kellene. Térj meg barátom, és Jézust fogadd el Istennek, ne a bibliát! :)
Köszönöm a válaszodat! Jó részt egyet is lehet érteni vele.
A vallásosság ördöge a leg-ördögibb ördögök egyike, felismerhető ott, ahol gyakorolják a szertartásokat, de Jézus Krisztust nem ismerik, nincsenek személyes kapcsolatban vele.
Ezért összekeverik az Isten szavát a próféták szavával, így értelmezve felül Jézus szavait pld. Pál apostol szavával, és vezetik félre a keresztény híveket.
Pedig a józan paraszti ész is azt diktálja, hogy a bibliában csak azt lehet Isten szavának venni, amit Jézus mondott, nem pedig azt, amit egy próféta mondott.
A próféták belevitték saját magukat is az Istentől kapott üzenetekbe, ezért szerintem a videóban igaza van annak a férfinek, és tényleg, a gonosz a bibliát használja fel, hogy félre vezesse a keresztényeket.
5-ös vagyok.
Kedves kérdező, én igazán nem értem, hogy mi a gond a Bibliával. Az, hogy Isten szava, nem azt jelenti, hogy a Biblia maga Isten volna. De azt jelenti, hogy "Istentől ihletett", ahogy fentebb idézték is. Vagyis Isten gondolatait ismerhetjük meg belőle. A TELJES Írásból. Nyilván, fújhatjuk kívülről a Bibliát, és ettől még nem lesz kapcsolatunk Istennel, de ugyanakkor az is veszélyes, ha a Bibliát leértékelve azt mondjuk, hogy csak Jézus szavai hitelesek, a prófétáké pl. nem, vagy az Ószövetségben leírtak nem jelentőségteljesek. Természetesen nem arra gondolok, hogy tizedet kellene fizetnie bárkinek is, ha egyszer Jézus ennél az ószövetségi mércénél valami többet nyilatkoztatott ki Istenből (és még más ehhez hasonló példák), hanem arra, hogy ez csak egy fontossági, prioritási sorrendet állít az Új és Ószövetség közé. Mert ugye az Újszövetség a Megtestesült Ige, a Megtestesült Isten szavait írja le, Jézus szavait. Ha azt mondom, hogy elég nekem a Jézussal való kapcsolat, anélkül, hogy a Biblia tanításai alapján élném az életemet, akkor az megint tévút, könnyen szabadossághoz és önző élethez vezethet.
Igazából nem teljesen értem, hogyan gondolkodsz te magad a Bibliáról, ezért nem biztos, hogy nem olyasmiket írtam, amikkel alapvetően te is egyetértesz.
Kedves Kérdező!
A teljes Írás Istentől ihletett... Ha nem akarod a Bibliát teljes egészében elfogadni, csak kiválogatod a neked megfelelő részeket és bibliát csinálsz belőle - hát a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!