Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fejleszteni szeretném az...

Kiss Anna Boglárka kérdése:

Fejleszteni szeretném az Istenképemet. Küldenétek ehhez igéket, gondolatokat?

Figyelt kérdés
Gyakran hajlamos vagyok beskatujázni az Istent és ehhez akarom kicsit fejleszteni az Istenképemet.

2014. márc. 31. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
2014. márc. 31. 14:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Olvass Bibliát, abban asszem van egy pár ige. De van egy felesleges Bibliám, elküldhetem (kettő van).
2014. márc. 31. 16:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Imádkozz. Enyém is, a szektás "rettegni kell Istentől" behatás miatt, akik a törvénybe kapaszkodnak, és mennek szembe a Bibliával, nagyon hamis volt, mert ezek, akiknek fogalma sincs Isten milyen, úgy állítják be, mint amilyen ők maguk: szigorúság, törvénybe kapaszkodás, és az ebből fakadó rothadó szeretet-utánzat... aztán egyszer szó szerint beborított a szeretete. Olyan érzést sosem éreztem még. Mintha fürödtem volna benne és azóta tudom, hogy nagyon szeret. Megvan a saját kommunikációs formánk is, nem hallgat, hanem mindig tudom mit akar.

Ő maga a szeretet.

2014. ápr. 1. 04:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, Bibliát rendszeresen olvasok, és nekem is voltak már hihetetlen élményeim Istennel! Csak néha azon kapom magam, h a világ forgataga elsodor mellőle, ha nem imádkozom és foglalkozom vele szüntelen!!
2014. ápr. 1. 09:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Boglárka!

Jómagam több mint 27 éve tértem meg egy református bibliatáborban Tahiban. Azóta naponta tapasztalom az Isten vezetését az életemben. Ami nekem nagyon bevált, egy kedves testvérnő tanácsa: "tölts el naponta egy órát a kereszt lábánál". Ebben a rohanó világban szinte lehetetlennek tűnik ennek megvalósítása, de a jó szoktatással működik!

Egy másik javaslatom, ami nekem bevállt:

Jak 1,27

Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.

Első olvasásra úgy tűnhet, hogy két független dologról ír itt Jakab apostol, a valóságban a kettő összefügg! A szolgáló élet képes a az ember lelkében a megszentelődést munkálni!

A harmadik: szerkesztek egy gyülekezeti honlapot, jó szívvel ajánlom az igehirdetéseket, különösen a főoldalon találhatókat!

[link]

Üdv. Péter

2014. ápr. 1. 11:34
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves Péter! Nagyon köszönöm a válaszodat, sok gondolkodni valót adtál nekem. Fogok majd hallgatni igehirdetéseket, köszönöm az ajánlást!!

Üdvözlettel: Bogi

2014. ápr. 2. 15:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia Bogi!

Isten benned van és Te Őbenne. És életed akkor lesz igaz őbenne, ha a szeretet útján jársz.

34F

2014. ápr. 3. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia Anna.

Remélem ez is segít.

Mert akarom, hogy tudtotokra legyen, hogy milyen nagy tusakodásom van ti érettetek, és azokért, kik Laodiceában vannak, és mindazokért, akik nem láttak engem személy szerint e testben;

2

Hogy vígasztalást vegyen az ő szívök, egybeköttetvén a szeretetben, és hogy eljussanak az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára, az Isten és az Atya és a Krisztus ama titkának megismerésére,

3

Amelyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve.

4

Ezt pedig azért mondom, hogy valaki titeket rá ne szedjen hitető beszéddel.

5

Mert jóllehet testben távol vagyok tőletek, mindazáltal lélekben veletek vagyok, örülvén és látván ti köztetek a jó rendet és Krisztusba vetett hiteteknek erősségét.

6

Azért, amiképpen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképpen járjatok Ő benne,

7

Meggyökerezvén és tovább épülvén Ő benne, és megerősödvén a hitben, amiképpen arra taníttattatok, bővölködvén abban hálaadással.

8

Meglássátok, hogy senki ne legyen, aki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:

9

Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

10

És ti Ő benne vagytok bételjesedve, aki feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak;

11

Akiben körül is metéltettetek kéz nélkül való körülmetéléssel, levetkezvén az érzéki bűnök testét a Krisztus körülmetélésében;

12

Eltemettetvén Ő vele együtt a keresztségben, akiben egyetemben fel is támasztattatok az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztá Őt a halálból.

13

És titeket, kik holtak valátok a bűnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében, megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket,

14

Az által, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, amely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén azt a keresztfára;

15

Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.

16

Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:

17

Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.

18

Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, amelyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével.

19

És nem ragaszkodván a Főhöz, Akiből az egész test, a kapcsok és kötelek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén, nevekedik az Isten szerint való nevekedéssel.

20

Ha meghalván a Krisztussal, megszabadultatok e világ elemi tanításaitól, miért terheltetitek magatokat, mintha e világban élők volnátok, efféle rendelésekkel:

21

Ne fogd meg, meg se kóstold, még csak ne is illesd.

22

(Amik mind a velök való élés által elfogyasztásra vannak rendelve), az emberek parancsolatai és tanításai szerint?

23

Amelyek bölcsességnek látszanak ugyan a magaválasztotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében; de nincs bennök semmi becsülni való, mivelhogy a test hízlalására valók.

2014. júl. 2. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!