Baj ha keresztényként így érzek? Mit szóltok ehhez?
Nem kell haragudni, de ezt írja a Biblia:
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi
szövetsége van igazságnak és hamisságnak?
vagy mi közössége a világosságnak a
sötétséggel?
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi
köze hívőnek hitetlenhez?
Vagy mi egyezése Isten templomának
bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma
vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom
bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök,
és ők én népem lesznek.
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok
el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek;
és én magamhoz fogadlak titeket,
3-asnak!
Nem értelek, hol írja ez az igeszakasz hogy ez csak a házastársakra vonatkozik???
Kérdezőnek!
Keresztényként bocsáss meg a testvérednek, ha volt haragod iránta azt ne tartsd meg. Ezen kívül szíved joga eldönteni kivel vállalsz közösséget.
4-es: én úgy tudtam, hogy a "felemás iga" kimondotta a házastársakra vonatkozik. Persze biztos lehet máshogy is értelmezni. Akkor viszont SEMMILYEN közösséget sem lehet vállalni nem hívőkkel? Ez azért kicsit erős. Nem mellesleg pedig, a testvérét nem választhatja meg az ember...
A kérdezőnek pedig, mint látom, nem az a problémája, hogy a testvére nem hívő, hanem hogy egy bunkó.
6-osnak!
ezt írod:
"Akkor viszont SEMMILYEN közösséget sem lehet vállalni nem hívőkkel? Ez azért kicsit erős. Nem mellesleg pedig, a testvérét nem választhatja meg az ember... "
Akkor kifejtem neked bővebben. Pál apostol használja először (és egyedüliként) a felemás iga kifejezését a Bibliában. Így mondja: Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? 2Kor. 6,14.
Mi ez az Iga? Ez az iga összekötött, hosszú időre megbonthatatlan kapcsolatot jelent. Lehet ez egy üzleti kapcsolat. Közös vállalkozás az illetővel. Lehet ez egy tulajdonosi kapcsolat, valaminek a közös tulajdonlása az illetővel. Lehet munkakapcsolat. Összefogás az illetővel egy bizonyos cél érdekében. És lehet házasság, házassági szövetség kötése erre a földi futásra. Az iga tehát olyan kapcsolat, amely engem a másikhoz köt, egy igérvény, amely kötelem miatt része leszek a másik életének legalább egy időszakra, ha akarom, ha nem.
De bizonyára vannak olyan helyzetek az életben amikor elkerülhetetlen a felemás iga, szóval van, amivel kapcsolatban választhatunk, és van amivel kapcsolatban nem választhatunk. Amivel kapcsolatban választhatunk, abban feladatunk kerülni a felemás igát. A saját érdekünkben, ha úgy tetszik. De igaz úgy is, hogy az Úr dicsőségére. Amiben azonban nem választhatunk, abban elhordozás, megengedés, amennyire tőlünk telik, vele békességben élés, úgy gondolom, ez a törvény szelleme.
Nem helytelen dolog. A legjobb, ha kerülöd a gonosz társaságokat. Amúgy olvasgasd Pál és a többi apostol leveleit ezekkel kapcsolatban, csak ennyit tudok ajánlani.
Meg még talán annyit, hogy a megbocsájtás fontos. Ne haragudj rá, imádkozz érte és áld meg őt... aztán még lehet az is, hogy megtér :)
Az evangéliumokban azt mondja Jézus ,hogy aki követni fogja ,annak ellensége lessz a háza népe.
Persze ez mindíg van így ,de sok,sok esetben megtapasztalható,hogy a hitetlen testvérek ,szülők lenézuk ,vagy kiközösítik a hívő testvért .
Jézus családja ,testvérei is eleinte azt mondták róla ,hogy elment az esze...
Olvasd az evangéliumokat, és imádkozz segítségért ,adjon neked az Úr erőt is kitartást a hitedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!