J. T ehhez mit szoltok? ''Vannak némely nehezen érthető dolgok, amelyet a tudatlanok és állhatatlanok elcsürnek csavarnak a maguk vesztére. '' (2Pét.3,16) ''Isten dolgait nem ismeri senki, hanemha Istennek LELKE, MERT A LÉLEK MINDENEKET VIZSGÁL
Hagyd őket.
Az első idézetre úgyis azt írják, hogy ez mindenkire igaz, persze rajtuk kívül, mert egyedül ők tudják helyesen értelmezi a Bibliát.
A másodikra meg azt, hogy természetesen ők sose állították, hogy ők ismerik Isten dolgait, aki meg mást állít az hazudik.
Vagy előjönnek a saját Bibliájukkal, hogy ez ott nem is úgy szerepel, hanem így megy úgy, az általad leírt verzió meg hamis.
Na, jól írok Katy stílusában?
A biblia és isten kitalált személy! A hitet használják arra, hogy az embereket irányítani és kordában tudják tartani.
Itt emberek működnek közre mindenben és ők irányítanak minket. Sajnos, nem sajnos, a keresztények hiába várják azt a valakit, ő sohasem jön el. Ehelyett mérgeznek bennünket, tudatosan. A kisgyerekekbe már korán beoltják a vakcinával a betegséget, hogy életük végéig gyógyszereken éljünk.
És a többi szörnyű dolgok...
Legalább egy K betűt tehettél volna ha többes számban írsz.
Mert azt látom, hogy két betű erejéig csökkent a megnevezésünk. :(
De hát ez van.
(2Péter 3:16) 16 és szólt ezekről, ahogy teszi is minden levelében. Ezekben mindamellett van néhány nehezen érthető dolog, amelyet a tanulatlanok és állhatatlanok kiforgatnak, miként az Írások többi részét is, a saját pusztulásukra.
A másik verset nem idézted de Én megteszem helyetted
(1Korintusz 2:10) 10 Mert az Isten nekünk nyilatkoztatta ki ezeket a szelleme által, mert a szellem mindent kutat, még az Isten mélységes dolgait is.
Nos mire vagy kíváncsi?
Hogy ránk kellene alkalmazni?
Ki a tudatlan, és állhatatlan?
Mert Jézus és az atyja nem azt nézi, hogy emberi Iskolázottságod milyen fokú, mert akkor nem az apostolokat, mint Tanulatlan embereket használta volna fel
erre a célra. A Biblia ismeretét, és annak alkalmazását meglehet tanulni akárkinek.
De térjünk vissza versre:
A hamis tanítók nyilván elcsűrték-csavarták Pálnak az Isten ki nem érdemelt kedvességéről szóló írásait, s gátlástalan viselkedésükre használták fel mentségül.
A korintusi idézetet amit nem értem hogy akarod ide illeszteni, bár sejtem:
A Szentírás úgy beszél a szellemről, mint segítőről, ajándékról, mint ami tanúskodik, és szót emel az érdekünkben (Ján 14:16; Csel 2:38; Róma 8:16, 26, 27). Pál apostol kiemelte a szent szellem egy másik létfontosságú szerepét is, amikor ezt mondta: „a szellem mindent kutat, még az Isten mélységes dolgait is” (1Kor 2:10). Igen, Jehova arra használja fel a szent szellemét, hogy mély szellemi igazságokat tárjon fel. Hogyan is érthettük volna meg Jehova szándékát a szellem segítsége nélkül?
Napjainkban, amikor eljön az ideje annak, hogy tisztázzanak egy szellemi igazságot, a szent szellem segít „a hű és értelmes rabszolga” felelős képviselőinek a világközpontban, hogy megértsenek olyan mély igazságokat, amelyeket korábban nem értettek (Máté 24:45; 1Kor 2:13). A Vezető Testület megvizsgálja, hogy szükséges-e kiigazítani bizonyos magyarázatokat (Csel 15:6). Ha úgy döntenek, hogy igen, közzéteszik a kiigazított magyarázatot, hogy mindenki a javára fordíthassa (Máté 10:27). Az idő előrehaladtával további kiigazításokra lehet szükség, és ezeket is becsületesen megteszik, és megosztják másokkal.
Nos mint olvashatod az előttem szólótól is egyet értünk ezekkel a versekkel.
Katy Weaver
Kedves első.
Soha nem fogod tudni a stílusomat utánozni.
Mert fogalmad sincs ki van a szavak és a betűk mögött.
Katy Weaver
"Mert fogalmad sincs ki van a szavak és a betűk mögött."
Egy elvakult hívő, aki a Biblián kívül más könyvet sosem olvasott. Ez tükröződik a helyesírásán is, mely (finoman szólva) csapnivaló. Eltaláltam? :)
J.T ehhez mit szoltok?
Katolikusok ehhez mit szoltok?
Reformátusok ehhez mit szoltok?(és még sorolhatnám a vallásokat) ezután jön a kérdésed.
Ha TE keresztény ember vagy, és hallottál a felebaráti szeretetről, vagy arról a szeretetről amelyről Jézus azt mondta arról fogják megismerni az igaz követőit, akkor minden emberhez szól volna a kérdés amit feltettél.
De így, inkább uszító a kérdés mint őszinte. Látod én őszinte voltam hozzád. Istentől vett idézetekkel nem lehet korbácsolni másokat. Nem azért írattak le. És nem is vita témájául.
Akkor miért is a kérdésed? Tényleg nem érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!