Ez egy elég buta kérdés, de a keresztények attól még hordhatnak ank keresztet hogy az éppen nem ehhez a valláshoz tartozik?
Igen egy kicsit érthetetlen a kérdés.
Egy keresztény nem attól keresztény, hogy keresztet hord a nyakában.
Ha pedig nem keresztény és még is keresztet hord, az is az Ő dolga.
De ha szeretne keresztény életet élni, akkor a Jézus Tanítása szerint nem a kereszt hordása azonosítja keresztényként, mivel a keresztnek semmi köze a keresztény élethez.
Katy Weaver.
Ha nem értettem a kérdést akkor bocsánat, De nem is buta a kérdés, hanem egy kicsit értelmetlen.
A keresztények nem igazán viselnek keresztet. Semmilyent. A kereszt kivégző eszköz, meglehetősen ízléstelen lenne akasztófát viselni ékszerként, ehhez hasonló a kereszt is. Nem mondom, hogy nem lehet kimagyarázni, de a kereszténység lényegesebb része a feltámadás volt, a meghalás addig is egész jól ment az embereknek.
Egyébként az Újszövetség nem parancsolatoknak tételekben való szövetsége, hanem a Szellem szövetsége, azaz mindent szabad, amit a Szent Szellem mond, de amit nem mond, az több, mint gyanús. Ha nem tiltja konkrétan, nem okvetlenül tilos, de erre is az vonatkozik, amit Pál apostol mondott: minden szabad nekem, de nem minden használ, minden szabad nekem, de nem minden épít. Fontos kritérium, hogy a szabadságunk ne lehessen eszköz az újbóli megkötözésünkre. Az egyiptomi vallás erősen okkult, a különféle jelképek viselése pedig jelzéseket ad a szellemvilág képviselői felé. Az egyiptomi istenek valójában gonosz angyalok, akikkel konfliktusba is került a Biblia Istene, persze, a többivel is, csak arról nem feltétlenül számol be a Biblia. Aki ankh keresztet hord, azoknak a gonosz angyaloknak az egyik jelképét hordja, akik felesküdtek a Biblia Istene , és minden egyes ember ellen. Vagyis csak az hordjon egyiptomi keresztet, aki már letett az üdvösségéről, vagy aki erősebb azoknál a gonosz angyaloknál, akiktől csak Isten képes megvédeni, ha az Ő útján járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!