Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mért vezetitek...

Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.

Figyelt kérdés

Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:

-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!

-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)

Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)

2016. jún. 18. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/119 anonim ***** válasza:
15%
Lényeg: történelmi tény, hogy Isten akkori választott népe, a zsidó nem imádott és ma sem imád haromságot. Az apostoli tanításban szintén nem szerepelt. Olvasd el egy enciklopediaban, a római császár nyomására vezették be ezt a tanítást, a 3.-4. Században. A Biblia is számtalan helyen bizonyítja, hogy nincs haromsag. Idéznéd kérlek, te hol találtad meg ezt a szót a Bibliában. Vagy legalább olyat, ami egyértelműen erre mutat?
2016. jún. 18. 18:39
 2/119 A kérdező kommentje:
"Lényeg: történelmi tény, hogy Isten akkori választott népe, a zsidó nem imádott és ma sem imád haromságot. Az apostoli tanításban szintén nem szerepelt. Olvasd el egy enciklopediaban, a római császár nyomására vezették be ezt a tanítást, a 3.-4. Században. A Biblia is számtalan helyen bizonyítja, hogy nincs haromsag. Idéznéd kérlek, te hol találtad meg ezt a szót a Bibliában. Vagy legalább olyat, ami egyértelműen erre mutat?"
2016. jún. 18. 18:52
 3/119 A kérdező kommentje:

Bocs le maradt a válasz.

Szóval, természetesen ez tény, de Isten onnan választotta az apostolokat, a prófétákat és a megváltó Krisztust is! Utalás van és egy az egyben ki is mondja a Biblia hogy igenis van Szentháromság! Ézsaiás 48:16, 61:1-ben olvashatsz a Szentháromságról még arról is olvashatsz, hogy a Fiú is Isten (János evangéliuma 1:1,14; Római levél 9:5; 1János 5:20), az Atya is Isten(1Péter 1:2) és a Szentszellem is Isten (1Korintus 3:16; Apostolok cselekedetei 2:1-4; Római levél 8:9) a Biblia alá támasztja a Szentháromság tanát, de persze a ÚVF nem fogja, mint írtam az át van írva és fogalmazva.

2016. jún. 18. 19:01
 4/119 A kérdező kommentje:
Még annyit kedves válaszoló, hogy ha nem is mind, de ott is voltak, akik igenis hittek ebben a tanban. :) A nem Zsidóknál is van aki hisz (sokan még rajtam kívül) és aki NEM hisz ebben (te és sokan mások, többen mint akik hisznek ebben). Szóval, ez nem mérvadó. :)
2016. jún. 18. 19:11
 5/119 anonim ***** válasza:
17%

Az Izraeliták soha nem imádtak háromságot, mert az Isten egyes szám első személyben mutatkozik be mindig, s maga Jézus is idéz a Mózes könyvéből arra, hogy az Atya EGYEDÜLI igaz Isten.

Isten minden más nemzeteket akik háromságokat is imádtak, elítélte, és óva intette a népét, hogy ne vegyék át ezt a szokásukat.

2016. jún. 18. 20:09
 6/119 anonim ***** válasza:
61%
Még jó, hogy a Biblia elég egyértelműen leírja, hogy Jézus (másnéven Jhvh) személyesen is elment több emberhez is. Persze ezt az őrtorony egy kicsavart magyarázattal próbálta más jelentéssel felruházni, de ez már az ő bűnük.
2016. jún. 18. 20:12
 7/119 anonim ***** válasza:
4%

(Márk 12:29) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova,

(5Mózes 6:4) 4 Halld, ó, Izrael: Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova.

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Itt is kihangsúlyozza Jézus hogy az Atya egyedüli, és nem három. érdekes a szent szellemet meg se említi, amikor az örök életről beszél.

2016. jún. 18. 20:14
 8/119 anonim ***** válasza:
82%

28%

(Mrk 12:29)

"Jézus pedig felele néki: Minden parancsolatok között az első: Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr."

És áruld már el nekünk, hogy ezt ki tagadja?

Ezzel akarod te alátámasztani azt, hogy nincs Szentháromság?

Kiragadsz két igét és azt hiszed, hogy mindent elintéztél de a többi igét számba sem veszed!

Nevetséges és gyerekes vagy!

Dehát mit is lehet várni mást a részetekről....

2016. jún. 18. 21:45
 9/119 anonim ***** válasza:
86%
Kedves tanúk, felfoghatatlan számomra, hogy tudtok még mindig az őrtoronynak hinni, hányszor kell még lebuktatni a szervezetet, hogy lássátok, hogy be vagytok csapva? Hova kell még nagyobb bizonyíték, mint amit Raymond Franz volt elnökségi tag megtett? Mindent elárult amivel végig megvezették, és jelenleg is megvezetik a tanúkat, ától-cettig, minden pontot leírt, és az elnökség elé vitt, amit szeretett volna nyilvános beszélgetésben, élőben megvitatni, a volt elnökségi társaival, és elutasították? Azoknak akik az igazságot képviselik, van mitől félniük? Mindenki számára elérhető, és egyértelműen levezette az összes könyvében, emlékirataiban, miképpen vezetnek meg titeket. Komolyan, miért nem akarjátok kinyitni a szemeteket? Komolyan elhiszitek azt, hogy a több tízezer volt tanú, több száz vén, és azok közül akiket nagyra becsültök elnökségi tagok közül is, egy mind hazugságot akar veletek elhitetni? Véletlen sem jut az eszetekben, hogy segíteni akarnak? Egyszerűen nem hiszem el, miért nem akartok tisztán látni? Meg kell akkor mondani, hogy nem kellenek az érvek, a bizonyítékok, de ha a saját elnökségetek lebuktatásának sem hisztek, akkor már tényleg csak Istenre lehet bízni, hogy talán észhez tértek.
2016. jún. 18. 22:49
 10/119 A kérdező kommentje:
Kedves Tanú, valamit te félre olvashattál, ugyanis én azt mondtam 1 Isten van a szövegemből is ez derűl ki! Egy Isten de három személy, mint a víz (szilárd, folyékony, gőz) 3 állapot de egy dolog. :) Te azt mondod, több Isten nincs. Nincs hát, de ezt én sehol sem mondtam! Az igéket elolvastad egyáltalán, amiket leírtam? Mégegyszer olvasd el inkább mielőtt válaszolsz. Ezt javaslom. :) a másik kérdésemre mért nem válaszoltál? (őrtornyos törvényre gondolok)
2016. jún. 18. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!