Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.
Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)
Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)
Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
„akiké az atyák s akik közül való gyarló teste szerint a Krisztus is. Isten, a mindenség Ura legyen áldott mindörökké. Ámen.” /Masznyik Endre fordítása/
Hogy feketén fehéren mi van leírva a görögben, arról fogalmad sincsen, azért írkálsz össze mindenféle hülyeséget, és akarod lejáratni J. tanúit.
Az nem zavar, hogy a r.k. egyház kilopta a tízparancsolatból a faragott képek tiltását tartalmazó parancsot, egy másikat meg ketté osztott, hogy mind a tíz meglegyen?
Téged a r.k. lopás, csalás, hazudozás, emberkínzás, élve megégetés, olajban elevenen megfőzés, bibliaégetés, és számtalan bűncselekmény nem érdekel, azzal nem foglalkozol, csak a tanúkat kerülgeted?! Olyan gonosz van te is, mint a papjaid, akiktől tanultad a módszert, csak nagyon primitíven adod elő magadat. Majd Isten megadja neked, amit megérdemelsz a 'szolgálataidért'.
12-es, nyugi.
A kínzásokra egy katolikus sem büszke, de megtörtént, utólag nem tudunk mit tenni vele. De ettől még Krisztus követői vagyunk... (Btw, szerintetek ő komolyan egyenlő Mihály angyallal?)
A kérdező nem szekálni akar titeket, hanem a véleményetekre kíváncsi. És honnan tudod, hogy nem nézett utána a görög fordításnak? Nem lehtetlen megtenni...
És kérlek, most ne minket (róm.kat.-okat) vegyél elő védekezésképp, ha ezeket fel akarod róni nekünk, írj ki róla egy külön kérdést. Most légyszi a kérdezőnek válaszolj.
Béke <3
Kedves Jehova Tanúja, úgy érzem hogy én nem pocskondiázva tettem fel a kérdésem, úgy hogy kikérem magamnak ezt a hangnemet. Én inteligens emberként viselkedem veletek, elvárom a minimum tiszteletet! 2. Le írom hogy az eredeti szövegben mi és hogyan áll, saját fordítás: Akiké az atyák, és akik közűl való test szerint Krisztus, aki mindenek felett Isten: Áldott legyen mindörökké. Ámen.
Szeretném a pont helyett a vesszőre felhívni a figyelmet! Mint mondtam, az eredetit nézd meg! Ha egy picit is máshol van a pont vagy a vessző, az már a mondatnak egy más értelmet ad. 3. A kérdéseimre felej ne válts témá. Ha csak ez megy és nem kapok vlaszt illetve azt is ilyen hangnemben, holott állítólag ti tökéletesek vagytok, akkor kérlek menj el!
12-es: Te talán maga Isten vagy? Látod,hogy a kérdezőben milyen szellem van,és azt is,hogy olvasta-e a görögöt? Engedd meg,hogy gratuláljak,erre nem sokan képesek,remélem érted az iróniát.
A másik: ugyan magam nem vagyok katolikus,de Jézus azt mondta,hogy bánjak úgy másokkal,ahogy magamnak is elvárom. Tehát bele tudom képzelni magam a helyükbe,és nekem nagyon nem tetszene,ha néhány ember bűne miatt engem ítélnének el. Ráadásul azokból a korokból,amikor még a nagymamám is csak tervben létezett,mit tehetek én arról? Hát ne szórakoztassatok már,hogy ti nem ítélkeztek,és nem vádaskodtok,amikor egy egész egyházat gyerekestül,vénestül elítéltek,és porba tiportok olyanért,amiket nem is ők személy szerint követtek el! Az Úr a személyeket nézi,a személyes kapcsolatot,nem felekezetet. A Sátán az,aki nem személyeket néz,hanem felekezeteket,mert neki az emberek csak egy nagy buta csoportosulás...érdemes elgondolkodni,hogy melyik nézőpontot választjátok.
Még annyit,hogy magának az Úrnak sincs szüksége
arra,hogy más lehúzásával tűnjön nagynak,azt már megint a Sátán csinálja,hogy farzsebből előránt valakit,akire rámutogathat,hogy nála rosszabb,mint a kisgyerekek a suliban " lehet,hogy én kettest kaptam,de ők meg egyest!" . Isten a fényben is tud mégfényesebb lenni,nem kell a Sátánt maga elé tartania,hogy az ő sötétségétől megláthassák Istent,akkor ti miért csináljátok? Miért van szükség a magatok poharának kitisztítása helyett a másikét összemocskolni,hogy a tiétek patyolatnak tűnjön mellette? Tisztára,mint egy ócska sampon reklám: "haja fényesebbnek,és egészségesebbnek LÁTSZIK". És könyörgöm,ne gyertek azzal,hogy az nem mocskolás ami igaz. Elismerem én is,hogy igaz,de kérdem én,a mai kor emberének mi köze ahhoz? És valóban tisztességes dolog ezt felhánytorgatni? Tudod: "...nem rója fel a gonoszt..." Ha annyira Istent akarjátok utánozni,ő sem áll fekete háttér elé,hogy fényesebbnek tűnjön,hanem még a fehér mellett is kitűnik,akkor ti se tegyétek ezt.
U.i: az előző komment hibás,laptopról vagyok,és össze vissza ugrált a kurzor,elnézést! :D
Miért olvassuk a Jelenések 5:12-ben az angyalok szavait, ' Méltó a Bárány, akit megöltek, hogy övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a DICSŐSÉG és az áldás." Ha az Ésaiás 42:8-ben Isten ezt mondja:
' Én vagyok JHWH, ez a nevem! Dicsőségemet nem engedem át MÁSNAK, sem tiszteletemet a bálványoknak. '
?????..........
Nos, ha JHWH Isten kizárólagos imádatot követel meg, olyan DICSŐÍTÉST, mely mást nem illet, úgy kell legyen, hogy az elsőszülött Fiú, akinek imádását és dicsőítését ő parancsolta meg (Zsidók 1:6) az angyaloknak, valójában nem 'más', hanem felfogásunkat meghaladó módon maga JHWH Isten.
A Filippi 2:6 megmutatja nekünk, hogy az akkoriban élt keresztények is úgy tekintették az emberré léte előtti Jézust, mint aki egyenlő Istennel ' A ki, mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy [ő] az Istennel egyenlő, '
A Kolossé 1:19 elmondja számunkra, hogy hálásak az Atyának, mivel Ő Jézusban ' benne lakozzott egész teljességével; '. Ha Jézus valóban birtokolta 'az egész teljességet', ez magába kell foglalja az Istenséget is. És a Kolossé 2:9 ugyanezt erősíti meg, mondván ' benne [Jézusban] lakik testi formában az istenség egész teljessége '
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!