Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.
Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)
Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)
Vidiripi
"Az UVF kilétét illetően azért nem mert nem egészen a jóindulat vezérel a megjegyzésed szerint."
Nem drága barátom, engem az élettapasztalat vezérel. Az amit látok, hallok tapasztalok és olvasok.
A munkám során bizony aláírásommal kell igazolnom a munka elvégzését. Tehát a nevemet kell hozzá adnom. De ezt látom az élet minden területén is. Sőt a Bibliában is azt olvasom hogy pl.: Róma 1:1 Pál, Jézus Krisztus szolgája, elhívott apostol, kiválasztva Isten evangéliuma számára,
Nem azt írja hogy Jézus Krisztus egyik szolgája! Hanem név szerint említi magát! Ezzel elveszi a dicsőséget Istentől? De várjunk csak hiszen ezek az írások ihletés alatt készültek!
"Mindenki táplálkozzon a maga asztalárol,mert honnan tudod menyire van igazad és másnak menyire nincs.Én a 100% meggyőződésemből beszélek,amire nem kérek cáfolatot."
Én is meggyőződésből írok, hogy aki nem vállalja fel a saját nevét egy munka elvégzése után ott bizony valami simlisség van! Még a takarítónak is alá kell írnia egy papírt tehát az aláírásával igazolja hogy járt abban a helyiségben és elvégezte a munkát. pedig az csak egy takarító az ő munkáján nem múlik milliók élete!
"Nem nyitok vitát a véleményeddel szembe,és a biblia szavaival szembe sem."
A Biblia szavával szemben én sem nyitok vitát! De az Őrtorony hazugságaival és félrevezetéseivel szemben annál inkább. S érdekes módon még alig sikerült olyan választ írnia tanúknak amikor bizony el kellett ismernem hogy én tévedtem. Volt ilyen de csak 1-2 esetben!
111.Látom vitatkozni szeretnél az UVF.kapcsolatosan:egyik,hogy nincs akivel,másik az UVF.csak csípi a szemed,mert a Szentistván Társulat is nem egy nevet ir.Máskülömben ha egy szervezet ki ad egy tudományos könyvet a szervezet nevét irja,nem pedig a szervezet minden tagját.
Az UVF legalább minim 150 ember hozta létre de lehet több iS:nyelvészek,antropológusok,történészek,tudósok.De te ezek közt volnál és nemirnák ki a neved megsértődnél.Igy 150 név föliött névsort kéne irni.De miért?
Mindenki a New World Translation of the Holy Scriptures-nevében dolgozott.
Ne félj nem bujik el egy sem.
"Kérdezőnek:Ti a háromság,pokoltűz,tisztítótűz,lélekhalhatatlansága amit a biblia nem támogat és emberileg nem is logikkus.
Csak a háromságot jegyezném meg mert vitát nem akarok.
De azért megkérdezném az alábbi biblia versben a szentszellem,hol jelenik meg mint Isten.
"Amikor megérkezik a segítő,melyet elküldök majd nektek az Atyától,az igazság szellemet,amely az Atyától jön,az tanúskodik rólam.János.15:26"
János.14:16,17./csel.1:6./csel.2:4/1kor.2:14/lukcs.24:49/joe
l.2:28/Ézsaiás.32:15./Ézsaiás.44:3/csel.2:17.stb.
Eppen elég biblia vers van amelyik igazolja azt,hogy a szentszellem nem személy,és nem Isten.
Belelehet magyarázni de ez olyan mint amikor az ételben is belelehet tenni a mérget.
Az UVF annyit,hogy héber és görögből van forditva ami tökéletesebb a többitől.Ha hibát látsz benne az a tiédhez viszonyítva hiba ami azt is jelenti,hogy a te forditásod hibás.
Ezért érdemes összehasonlitsd a Héber,Görög fordítással."
Kedves Válaszoló, valamit félreértettél! Én sem támogatom a pokoltűz avagy tisztító tűz létét! (Megjegyzés csupán: Amúgy ez a kettő ugyan az, de ez lényegtelen!) Valóban nem logikus, mert így a Pokolból is lenne kiút, holott a Biblia azt írja, hogy az a második halál avagy legvégsőbb halál. (Jelenések 20-tól olvashatsz erről a dologról) Őőő... Ez a fordítás helytelen. Az Ógörög ugyanis ezt írja avagy Görög Biblia szószedete: "amikor eljön a Vígasztaló (megjegyezném nagy betűvel írva magyarúl, ami egy személyre utal!) Aki eljön majd az Atyától, Ez a Szellem az igazságé és tanuskodik rólam." Mivel tudtommal a Jehova tanúi szeretik a Károli Bibliát olvasni, így nem értem, hogy ez mért is kérdéses, hisz a Károli féle fordítás hellyel közzel (szellem-lélek fogalmára célzok) téved, de SZÓSZERINT veszi az eredeti szószedetet, ami az ÚVF-ból hiányzik. Gondolom, hogy te arra voksolsz, hogy én katolikus vagyok. Nos, félig tévedtél, nem vagyok templomba járós, de nem kételkedem abban, hogy van olyan katolikus, aki szószerint érti a Bibliát és elhiszi azt amit ír, nem csak bejár a templomba melegedni. :) a Lélek hallhatatlanságát viszont hiszem valóban, hisz alátámasztja a Biblia is, hogy a test meghal, ám a lélek nem! Írja ezt a Biblia Máté evangéliuma 10:28-dik része, ahol az áll: "Ne attól féljetek aki megöli a testet, de a lelket nem, hanem attól féljetek, aki a testet és leleket is elveszíti a gyehenna tüzében." Vagy Jelenések 20:10 és 13-15 versek arról beszélnek, hogy örökké valóságig gyötrődnek majd a Tűz és Kénköves tóban az elkárhozott lelekek/emberek, sőt a Sátán, a Hamis Próféta, és a Fenevad/Antikrisztus is. De, ír erről még a Prédikátor könyve 3:11 is! :) Még arról is ír a Biblia, hogy akik megtaláltattak a Bárány könyvében, az Örökké él és soha megnem hal. :) Rendben, vannak olyan versek ez tény és való amiben nem céloz a Szent Szellem személyével a Biblia semmire sem. De! Mégtöbb vers van ami teljességgel alátámasztja azt, hogy Krisztus Isten, az Atya is Isten és a Szent Szellem is Isten maga! Az Atya is az Isten maga: 1Péter 1:2; a Fiú is az Isten maga: János evangéliuma 1:1 és 14 versek; Római levél 9:5; 1János 5:20 a Szent Szellem is az Isten maga: 1Korintus 3:16; Apostolok cselekedetei 2:1-4; Római levél 8:9 a Szent Szellemet ti "hatékony erőnek" nevezitek, holott ez helytelen, a Biblia ugyanis egyértelműen SZEMÉLYRŐL beszél. :) A Szent Szellem képes Tanítani bennünket: János evangéliuma 14:26; 16:13; A Szent Szellemet megtudom szomorítani: Efézus 4:30; a Szent Szellem gondolkodik: 1Korintus 2:10; Ő közbenjár értünk: Római levél 8:26-27; Saját akarattal rendelkezik: 1Korintus 12:7-11; És végül Ő a Vígasztaló is akit Krisztus megígért: János evangéliuma 14:16 és 26; 15:26 Ezek a versek, teljes mértékig egy SZEMÉLYRŐL beszél nem csupán egy "hatékony erőről"! :) Nap, mint nap oplvasom a Bibliát, és az -örög Biblával együtt szoktam olvasni, ha valamit nem értek onnan találok rá a megfejtésre. Ha annyira rossz fordítást olvasok (Károli és eredeti) akkor az Őrtorony honlapotokon mért látom viszont, hogy ti a Károli féle fordítást veszitek alapúl? Nem szégyen az, ha JÓ fordítást olvastok, csak nem értem, hogy akkor minek nektek mégis az Őrtorony maszlag, illetve az ÚVF biblia? :) Kedves Válaszoló, nem igazán értelek titeket, sokszor elmondtam már a Jehova Tanúinak, hogy Néztek, de nem láttok! Szeretnétek azt látni, amit néztek, de az nem igaz. :) Isten az igazság és az Ő áldozatát kell figyelembe venni, azt amit tett értünk. Ugyanis a Biblia azt írja, hogy Jézus az Igazság, az Út és az Élet. Senki nem jut az Atyához (illetve a Mennybe) csakis Krisztus által! EZ A LÉNYEG! :) Békesség neked!
"Nos, félig tévedtél, nem vagyok templomba járós, de nem kételkedem abban, hogy van olyan katolikus, aki szószerint érti a Bibliát és elhiszi azt amit ír, nem csak bejár a templomba melegedni. :)"
Kedves Válaszoló ebben a részben kihagytam valamit úgyhogy ezt most pótolnám: "Nos, félig tévedtél, nem vagyok templomba járós se nem katolikus (CSAK papíron vagyok az!), de nem kételkedem abban, hogy van olyan katolikus, aki szószerint érti a Bibliát és elhiszi azt amit ír, nem csak bejár a templomba melegedni. :)
Tanúk! Ugyanazok az ezerszer megválaszolt érvek.
Kéne egy kis új világosság már ezen a téren is.
Vidiripi
"...az UVF.csak csípi a szemed,mert a Szentistván Társulat is nem egy nevet ir."
Amit én látok az pedig az hogy nem sokat tudsz a Biblia fordításokról. Akkor elmondom neked hogy még a Károli Gáspár által fordított Biblia sem teljesen az ő egyedüli munkája. Történetesen voltak segítői s az ő nevük is megtalálható annak aki keresi. Dokumentálva van.
Amennyiben figyelmesen olvastál és emlékeznél hogy mit is írtam a 109 számú kommentben úgy talán nem alakult volna ki ez a probléma. Idézem neked hogy mit írtam ott. De kérlek azért tedd meg hogy leellenőrzöd. "Már önmagában az is gyanússá teszi ezt a fordítást hogy titkolják kik a fordítói."
- Többes számot használok és ez nem véletlen. A fordítások általában nem egy ember szokta végezni de azért olyan is előfordul. Nem csípi a szememet hogy a Szent István Társulat nem egy nevet ír. Egyébként az katolikus fordítás. Ennek az első oldalán fel vannak tüntetve a fordítók. Összesen hét fordító, és a fordítók nevei alatt az is, hogy a Biblia mely könyvét fordították:
Dr Gál Ferenc, Dr. Gál József, Dr Gyürki László, Dr. Kosztolányi István, Dr Rosta Ferenc, Dr Szénási Sándor, Dr Tarjányi Bála.
Én általában a Károlit használom de szoktam a Csia Lajos féle fordítást is. Jelenleg 19 féle fordítás tudok megnézni ha hozzá veszem az Ú.V.F. is akkor 20-at.
"Máskülömben ha egy szervezet ki ad egy tudományos könyvet a szervezet nevét irja,nem pedig a szervezet minden tagját."
Nem azon van a hangsúly hogy melyik szervezet milyen könyvet ad ki. Hanem azon van a hangsúly hogy egy Biblia fordítás esetében nem lehet tudni hogy kik voltak a fordítók! Na ez már komoly probléma. A Biblia nem egy ponyvaregény ami jobb esetben szórakoztató. Neked talán ez csípi a szemedet? Itt emberéletekről van szó és nem néhányról hanem milliókról. S bizony azon a néhány emberen múlik hogy hogyan és mit fognak hinni.
Tudod ha úgy csinálom azt is be lehet bizonyítani a Biblia segítségével hogy nincs Isten.
Nincs Isten.... - csak ennyit idézek - de hogyan is folytatódik -...rajtad kívül! Ugye hogy nem mind1 a dolog? c
Tudjam már hogy az az orvos aki kezel az egy kezdő vagy egy tanult és szakmailag tapasztalt orvos. Remélem érted a példát!
"Az UVF legalább minim 150 ember hozta létre de lehet több iS:nyelvészek,antropológusok,történészek,tudósok.De te ezek közt volnál és nemirnák ki a neved megsértődnél.Igy 150 név föliött névsort kéne irni.De miért?"
Most megint idézzem neked azt amit már egyszer leírtam. Kik a fordítói? Ez a kérdés valójában.
Tehát, kik az Ú.V.F. fordítói? Ez a kérdés, akkor így már tiszta és érthető? Szóval nem kellene 150 név. Nem sértődnék meg! De ha köztük volnék és valaki leakarná ellenőrizni hogy igaz e akkor megtehesse! Láthassa a saját szemével hogy bizony az úgy van! S azért hogy ellenőrizhető legyen hogy milyen szakemberek végezték el a munkát! Ha tudod hogy ki vagy kik voltak azok akkor ellenőrizheted a szakmai hozzá értésüket és így levonhatsz egy konzekvenciát. Értettek ahhoz amit csináltak vagy sem. De mivel nem tudjuk kik ők. Így csak magát a "művet" ellenőrizheted le. Azt pedig egyetlen módon teheted meg. Összehasonlítod más fordításokkal.
"Mindenki a New World Translation of the Holy Scriptures-nevében dolgozott.
Ne félj nem bujik el egy sem."
S kik ők?
"Amint látom nem sokat tudsz a bibliafordítástol"
Könyvek fordításáról irásárol Kevésbé kiadásáról,kiadokrol,annak szabályairól már többet,amint már a fentiekben emlitettem.
De ugy látom előjogodnak tartod a degradálást miután folytatod a megalázással.Ha nálad ez keresztényi élet akkor nemkérek belőle.Mert Jézus zus azt mondta "az emberekben a jót keressétek".De te a rosszat keresed másokban,miközben a magadban lévő rosszat,jonak könyvelés el.
Ez igy nem igazságos és nem keresztényi.
Ha nem tettszik az UVF remélem nem kényszerit senki,hogy olvasd.
Helyednen a hibát a három istenségben keresném ami nincs a Bibliában és sem Jézus sem az apostolok nem beszéltek rolla.És nem is beszélhettek mert 325 ben alakult egy pogány császár erőltetésére.Itt keresd a hibát a Nagy Constantinus életrajzán.Amint tudjuk a zsinat után 30 évre keresztelkedett meg.
Ami azt jelenti a találmánya iránt nem volt akkora buzgósága mint neked.
De te sem hiszed csak erőlteted mert benne vagy.Erre mondta Pál "a hit cselekedet nélkül halott".
Aki az embereket különbséggel kezeli nem,hogy keresztény volna hanem még a világi demokráciában lévő egyenjogot is tiporja,aminek nincs köze a Krisztusi tanitáshoz.
Kérdőre vonsz olyan dologért amihez sem neked sem nekem mint kiadás semmi közünk.
Vidiripi
"De ugy látom előjogodnak tartod a degradálást miután folytatod a megalázással."
Amennyiben azt tartod megalázónak hogy megállapítom hogy nem tudsz sokat a Biblia fordításokról akkor azt sajnálom. Nem megalázásnak szántam. De ha te annak tartod akkor vedd magadra ezt az inget. Én megállapításnak szántam.
"Ha nálad ez keresztényi élet akkor nemkérek belőle."
Tudod sok esetben én magam sem szeretnék kérni abból amit a tanúk rám zúdítanak itt az oldalon. De sajnos hatással van rám. S bizony biztos lehetsz benne hogy nem olyan szépen fogalmaznak mint te fogalmazol. "csak csípi a szemed" Vagy azt is írhatnám hogy volt kitől tanulni régebben én sem voltam ilyen de változom ezt elismerem s bizony az is lehet hogy nem mindig a jó irányba. De szerencsére vannak akik figyelnek rám és rávilágítanak arra ha hibázom. Te nem tartozol közéjük. Te azt csinálod amit a tanúktól megszoktam! Ha nem írnánk egymásnak csak olvasnám a válaszaidat akkor is tudnám hogy tanú vagy.
Egyszer találkoztam itt az oldalon egy Jehova tanújával. Nem akartam elhinni hogy ő tényleg Jehova tanúja. Ég és föld a különbség aközött a tanú és az össze többi tanú között itt az oldalon. Többször is meggyanúsítottam hogy ő bizony nem Jehova tanúja. De aztán nagy nehezen csak el hittem neki hogy az.
"Mert Jézus zus azt mondta "az emberekben a jót keressétek".De te a rosszat keresed másokban,miközben a magadban lévő rosszat,jonak könyvelés el."
Vagy te közelíted meg rosszul. Mi lenne ha te irányítanád a dolgokat és a felé hogy megtaláld bennem a "jót"! Tegyél egy próbát ne add fel ilyen gyorsan! Mutasd meg hogy te más vagy mint a többi tanú. Én erre biztatlak s hogy mit hozol ki ebből az rajtad is múlik. De ha úgy kezded hogy "csípi a szememet" akkor az hogyan is irányul a "jó" megtalálására? (112. számú válasz)
"Ez igy nem igazságos és nem keresztényi."
Az igazságos hogy én elmegyek egy királyság terembe vagy elfogadok egy kiadványt fordítva meg nem történik meg Jehova tanúi részéről? Én nem tartom igazságosnak. De gondolom ez már az én bajom, ugye?
Az mennyire keresztényi amikor fenyegetnek azzal hogy Isten elpusztít mert nem Jehova tanúi választottam? Az mennyire keresztényi? S nem én vagyok az egyetlen akivel ilyesmi történt! Az mennyire keresztényi amikor haláleset történt alig néhány órája egy családban és jöttek Jehova tanúi s kisírt szemekkel kimegy a házigazda és azt mondja hogy most hagyják békén a tanúk meg nem tágítanak hanem ahelyett hogy részvétüket fejeznék ki elővesznek mindenféle kiadványt a halállal kapcsolatban és azt akarják rátukmálni az elhunyt rokonára? S végső elkeseredésében kikelve magából üvöltve ordítja hogy takarodjanak onnét. Ez mennyire igazságos? Természetesen a tanúkkal is történnek igazságtalan dolgok de a tanúk is követnek el erősen vitatható dolgokat!
"Ha nem tettszik az UVF remélem nem kényszerit senki,hogy olvasd."
Van UVF-som, s időnként bele is olvasok. De ha azt hiszed hogy ezzel van a baj hogy van vagy nincs akkor nem értettél meg! Azzal van a baj hogy nem ellenőrizhető. Pedig Jehova tanúi hangoztatják a pontos ismeret fontosságát. Nos ez is ismeret lenne hogy kik is fordították le az eredeti héber és görög kéziratok alapján angol nyelvre! S hogy ez miért lényeges azt is elmagyarázom ha nem vagy vele tisztában. De aszem hogy ezt te is tudod. De ha még sem és tévedek akkor szólj!
"Helyednen a hibát a három istenségben keresném ami nincs a Bibliában és sem Jézus sem az apostolok nem beszéltek rolla."
Ebben az esetben akkor te meg legyél az én helyemben és keresd a Bibliában az alábbi kifejezéseket!
Jeruzsálemi vezető testület!
Őrtorony szervezet!
Változó igazság!
Kötelező óraszámok! Márk 6:30 miről is ír mit csinálnak a tanítványok?
A teljesség igénye nélkül.
S azt fogom tenni amit javasoltál el is fogok gondolkozni ezen a dolgon amit javasolsz. Később leírom hogy mire jutottam.
"És nem is beszélhettek mert 325 ben alakult egy pogány császár erőltetésére.Itt keresd a hibát a Nagy Constantinus életrajzán.Amint tudjuk a zsinat után 30 évre keresztelkedett meg."
Kérlek add meg a forrást hogy én is a saját szememmel elolvashassam és tudja hogy pontosan mit olvastál te magad is. Oszd meg az ismeretedet velem is.
"Ami azt jelenti a találmánya iránt nem volt akkora buzgósága mint neked."
Szerintem valami elkerülte a figyelmedet majd később ki is fejtem mire gondolok.
"De te sem hiszed csak erőlteted mert benne vagy.Erre mondta Pál "a hit cselekedet nélkül halott"."
Mire is gondolsz hogy mit erőltettek? Mert több dologról is írtam és nem vagyok gondolat olvasó!
"Aki az embereket különbséggel kezeli nem,hogy keresztény volna hanem még a világi demokráciában lévő egyenjogot is tiporja,aminek nincs köze a Krisztusi tanitáshoz."
Nem politizálok és abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy gyülekezetem tagjai osszák véleményemet és ők maguk sem politizálnak hitükből kifolyólag. Nem azért mert én nem teszem hanem azért mert ők is hisznek abban hogy nem a politika a helyes út! Hanem az amit Krisztus mutatott!
"Kérdőre vonsz olyan dologért amihez sem neked sem nekem mint kiadás semmi közünk."
Akkor miért írnak úgy a tanúk mintha így lenne? Bizonyára ez a téves fogalmazás mód miatt van az az érzésem hogy igen is van. Azt ne felejtsd el hogy nem te vagy az egyetlen tanú itt az oldalon és hogy már minimum 5 éve beszélgetek velük. S mint korábban írtam hatással van rám amit írnak. Így az is ahogyan fogalmaznak és amit ezzel sugallnak. Nem vagyok benne biztos hogy amit írok azt érted is de ezt nem tudom jobban megfogalmazni és nem is tudom hogyan magyarázhatnám el jobban. De majd gondolkozom rajta! Egyenlőre ebből kell kiindulnod hogy megértsed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!