Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.
Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)
Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)
A 68-ast utánna olvastam:Elcsodálkoztam és most már lejött,hogy az utolso mondatban"mi van ha megvédte"Pál azt mondta "aki megvédi a bünöst részese annak"
Továbbá köszönöm a jehovista gunynevet ezt nem nekem mondtad mert Jehovának.
Ilyen biblia nélküli alacsony szintü ,keresztény érzelem nélküli beszélgetésem még az oldalon nem volt,lessz még mit tanulni Isten szavából,mert sem írásban sem cselekedetben nem használjátok.
Én viszont ennyi ítéletet egyrakáson nem olvastam még. Honnan vetted,hogy nem gyakoroljuk sehogy? Egész nap követsz minket,és figyeled,hogy mit csinálunk? Remélem ezt te sem gondoltad komolyan. Mellesleg én is elcsodálkoztam,hogy lehetnek olyan buta emberek,akik nem látják a kérdező kommentje és egy válaszoló közti különbséget,aztán rájöttem,hogy szándékosan,mert így lehet sarat dobálni. Aki támogatja a bűnöst részese annak? Hát akkor jobb ha titeket se támogat senki,vagy arra óhajtasz célozgatni,hogy te tökéletes és bűnmentes vagy? Mindjárt jön az is,hogy te vagy a második Krisztus. Én azt is hallottam,hogy szeresd ellenségedet. Ha a katolikusokat annak tartjátok,pedig ti magatok tanítjátok,hogy nem emberek az ellenségeink,hanem szellemi lények,hát bizony,a katolikusokat is szeretni kéne,ha tetszik neked,ha nem. A jehovistát azért írtam,mert laptopról így is sietek és így is nehéz írni,nem akarok még azzal a hosszú kifejezéssel is küszködni,de én meg kösz az újabb ítéletet,amit így látatlanban merészen rámolvastál. Az meg végképp nem érdekel,hogy egy jelentés nélküli név megsértődik rám,én nem egy nevet imádok. Azért még külön kérjek elnézést,hogy ki merek állni a férjem mellett,vagy ezt a hatalmas bűnt még elnézed nekem?
A tanúk által feltett álkérdésekre ne is térjek ki,ugye? Mert úgyis rámfogod,hogy hazug vagyok. Print scrn ilyenkor a legjobb barátom,mindent fotózok,amit a tanúk írnak, arra az eshetőségre,ha át akarnátok verni,hogy én hülye vagyok. Ha meg az alapján ítéltek meg egy keresztényt,hogy bűnöz,vagy sem,akkor ti is bajban vagytok,nem gondolod? Részemről most zártam le,a lényeg a lényeg,megvan a reménységünk,és ebből senki és semmi nem mozdíthat ki,mert Krisztus kezéből senki nem veheti ki az embereket.
Kedves válaszoló: Kedves kérdező!
Nem mi társítottuk be, hanem a héber maszoréták, lásd Codex Leningradensis B19a vagy Ginsburg héber szövege. Ennek alapján a világon szerte több száz bibliafordítás létezik, mely Jehova alakban adja vissza az isteni nevet, és azok készítői nem voltak Jehova Tanúi, mint pl. a következő magyarok sem: Károli Gáspár, Kámory Sámuel, gróf. Szepessy Ignátz, Komáromi Csipkés György.
Látom azt tudod, hogy kiktől ered a "JEHOVA" szó. De azt már nem nem látom, hogy értenéd, hogy hogyan és mért jött ez a szó létre. Köztudott, hogy a zsidók nagyon szerették/szeretik Isten parancsolatait áthágni, vagy meg másítani. Az "Isten nevét hiába szádra ne vedd!" paracsolatot, hágták itt át, mégpedig a Jehova szóval. Ugyanis ők úgy gondolták ha Jahve helyett Jehovát mondanak, Isten nem fogja tudni, hogy a Zsidók róla beszélnek. Kizárólag ennyi a célja ennek a hamis szónak. Semmit nem jelent!
"Csak magyarban nincs, mert a magyar Jehova szóalak közvetlenül a latin Iehovae alakból lett képezve. De pl. angolban már van lásd pl. King James: "Jehovah" "
Az angol is csak fordítás, a héberben sehol nincs Jehova szó, csak JHVH vagy Adonaj, Elohim. Az hogy a JHVH lehet Jehova, szerintem teljességgel kizárt. Ugyanis, a Jehova, (mint az előzőekben már kifejtettem) semmit nem jelent! A Jahve már igen! "Vagyok"=Jahve!
"Dehogy. Hiszen a magyar bibliafordítások esetében szintén igaz, hogy nincs még egy H, úgy hozzák, hogy "Jahve", lásd a Katolikus, Kecskeméthy vagy az Egyszerű fordítást. Egyébként ez csupán nyelvtani kérdés, és semmi bajunk a Jahve szóalakkal, az ugyanúgy helyes."
Ide csak azt tudnám mondani, amit már ez előtti válaszomban is megemlítettem, hogy ez nagyszerű, hogy elfogadjátok ezt is, és ugyan úgy helyes. Annyi kikötni való van ezzel csupán, hogy csak ez a helyes!
A legtöbb bibliafordítás így hozza, de szó szerint az 'ehjeh aser ehjeh" azt jelenti: "leszek aki leszek" vagy még pontosabban "válok akivé válok", az 'ehjeh' szó alapjelentéséből.
Valóban ez áll itt, ezt kár is lenne tagadnom. De ugyan akkor, a szöveg környezetet is figyelni kell! "Kezdetben Istennél volt a Szó, a Szó pedig Isten" aztán "A Szó Testé lett és köztünk lakozott..." Itt teljesen félre érthetlenűl azt írja le a Biblia, ezáltal ezt is tanítja, hogy Krisztus Isten! Ezt kár lenne cáfolni, mert nem lehet.
"Az a fordítás a hamis, amelyik az eredeti görög szöveg értelmét próbálja meg átírni egy eszme kedvéért, és nem azt az értelmet adja vissza, amit Isten sugallt és görögül leíratott. A Ján 1:1-et a legtöbb bibliafordítás pontatlanul hozza, figyelmen kívül hagyva a görög névelőkre vonatkozó szabályokat, és így a versben szereplő két Istenből ('ho theosz' ill. 'theosz') egyet varázsolnak, mintha ugyanaz lenne."
A Görög szószedetből kiderűl mint említettem, főleg ha még a szövegkörnyezetet sem hagyjuk figyelmen kívül és ha tovább olvassuk. Ugyanis ha az egész fejezetet elolvasod tudni fogod, hogy a Biblia Krisztust egyenlővé teszi Istennel. 1 Isten de 3 megnyílvánulás (pl.: Víz: Folyékony, gőz, jég)
"Helyes. A Szó lett testté és jött le ide a Földre - mivel őt küldte el Isten, Ján 3:16 - nem maga Isten. Mi pontosan ezt valljuk, ahogy János írja."
Kis ellentmondásba keveredtél. Isten nem Isten? Ugyanis a "Szó"=Isten, tehát Isten eljött, de nem volt Isten. Nos, de! Ahogy én teljesen anyám és teljesen apám is vagyok, úgy Jézus is teljesen ember és teljesen Isten is!
"Itt van három szereplő, valóban. 1.Isten, 2.az eljövendő Messiás, ill. 3.Isten szelleme, amelyet a Messiás megkap - Istentől, vö.Jézus saját szavaival:Luk 4:18 Ez van ideírva, nem más. Az Ézsaiás 61:1-et pedig maga Jézus alkalmazza magára a Luk 4:18-ban. Szintén van 3 alany: 1.Isten, aki felken, 2.Jézus, akit Isten felken és 3.a szellem,amit Jézus megkap - az Atyától, az Istentől (Aki Ézsaiásnál JHVH) Isten tehát felkente az ő szellemével a Fiát Messiássá. De hol van itt leírva és bizonyítva a Háromság bármelyik tézise? "
Ember, te magad írtad le. Ne várd, hogy oda lesz írva, hogy szentháromság. De ha már ezt nem tudod ki következtetni, akkor azt hogyan sikerült, hogy Jézus=Mihály? Mert ennyi erővel az sem igaz, még ennyire sem, mert erre még utalás sincs a Bibliában. Ha van igével, mint én is támazd alá.
Ha jobban megnézed a görög szöveget, amit beírtam, láthatod, hogy nincsenek benne írásjelek, mivel a görögül írók nem tettek bele eredetileg. Az általad idézett szöveg úgy alkalmazza az írásjeleket, hogy az az értelem jöjjön ki, amit ő helyesnek vél. Ám ez a fordítási módszer nem megfelelő, mert nem a szöveget kell a tézishez hozzáigazítani, hanem a Szentírás egészének tanítása alapján kell a tézist felállítani, és az alapján fordítani a szöveget. Márpedig ez alapján az angol RSV,NEB,REB,NAB, TEV/GNB,CEV,valamint a magyar Dr.Masznyik,Kámory S,Simon.T.L és Új Világ fordítás úgy fordít, hogy "Akiké az atyák,és akiktől származott a Krisztus hústest szerint. Isten,aki mindenek fölött van,áldandó korszakokon át,ámen!" Pál írásaival, az ő szóhasználatával és a teljes Szentírás tanításával összevetve ez a fordítói megoldás a helyes. Továbbá nyelvtanilag is. Mindkettő bizonyítható.
Valóban, nincs írásjel, de akkor ti mért raktatok oda pontot? Ha semmilyen írásjel nincs saját bevallásod szerint, mégis mit keres ott a pont? :) ha nincs írásjel akkor ott valóban az van leírva amit én is írtam. :)
"Mi az a "Vének"?"
Hát nektek van, mond el te. :D én tudjam? Ti Jehova tanúi mondjátok, hogy vannak vezetőitek akiket véneknek hívtok.
"Nem tesz egyenlőséget közöttük, ahogy te tetted, dehogy. A teljes Írás alapos és gondos tanulmányozása alapján kijelenthető, hogy ez így nem igaz. A Szentírás beszél a Fiú istenségéről, isteni mivoltáról, isteni jellegéről/természetéről, az Istennel való egységéről még Isten képmásának is nevezi, de a fentebbi állításod ezen lényegesen túlmegy."
Köszönöm tehát Isten. Isteni mivoltja csak Istennek lehet. Vagy szerintetek Istenen kívűl még az angyalok is teremthetnek? A Biblia ezt nem támasztja alá!
"Talán érdemesebb lenne az egész cikket elolvasni, hogy miről van szó! Mert mi abban az értelemben gyűlöljük a hitehagyottakat, ahogyan maga Isten is teszi. Nem gyűlöljük őket mint embereket, hanem azt, amit képviselnek."
Aham, szóval a hitegyottak azt jelenti, hogy az emberek akik a bűnt képviselik vagy a bűn amit az emberek képviselnek? Nos, ezzel az a baj a bűn a személy. Ti a hitehagyottakat teszitek a bűnnel egyenlővé mert személyekről beszéltek. :)
Tisztelt Apexus!
Ez itt nem hitbunyó, kérlek, ha hozzászólsz a témához, először is a kérdező kérdésére válaszolj (ha JT lennél, de gondolom, nem vagy az, márpedig a kérdés nekünk szólt), másodszor, ha mégis belefolysz (mert bárki megteheti természetesen), akkor légyszives tisztelettel fogalmazzál másoknak, mert én nem vagyok a haverod a söntésből. Szeretném azt hinni, hogy itt őszinte hívő emberek beszélgetnek egymással (többnyire ez mindig sikerült eddig), ne rontsd el az illúziómat, kérlek.
Írod, hogy:
"A ti "új világ" fordításotok hány meg hány helyen igazodik a ti tanaitokhoz?"
Nem igazodik. Nem értek egyet.
Több példát is hoztál. Nincs tantételi igazodás. Az ÚVF a lehető legpontosabban adja vissza a ránk maradt görög töredékekből összeállított megbízható görög szöveg értelmét. Most nincs időm ezeket egyesével kivesézni, de ha akarod, felőlem megvizsgálhatjuk egyesével, és ki fog derülni, hogy nincs ellentmondás az Istentől ihletett görög szöveg és az ÚVF megfogalmazása között.
Kedves kérdező!
"De sejtem ezzel sem tettem semmi olyat, ami a beszélgetésünket előre vinné, te nem leszel keresztény, én pedig SOHA nem leszek tanú. Azt javaslom gondolkozzatok, és térjetek meg, mert jelen állapototokban forró lesz az a hely ahova kerűltök Szia!"
Hát nem szólítottál meg senkit, de feltételezem, ezt nekem szántad - mármint a választ. Gondolom. Ja, én attól a forró helytől nem félek, kicsit se, hacsak nem egy óceáni tengerpartra gondoltál, ahol süttethetem magam :)
Azért még egy-két dologra reagálok, ha nem baj.
"De azt már nem nem látom, hogy értenéd, hogy hogyan és mért jött ez a szó létre. Köztudott, hogy a zsidók...."
:) Kedves fórumtársam. Pontosan tudjuk, hogyan lett a Jehova szóalak, kérlek, ne alázd meg magad ilyen buta összeesküvés-elméletekkel. A héber nyelv tudomány és Isten neve is hozzá tartozik. Mi értjük és kutatjuk, mert tiszteljük Isten szent nevét. Most nincs időm, késő van, de ha érdekel, elmagyarázom egyszer, honnan a Jehova név.
"a héberben sehol nincs Jehova szó, csak JHVH vagy Adonaj"
Talán nem olvastad mit írtam? CL és héber maszoréta szöveg. Mondtam, lásd, hát nem néztél utánna, csak motyogsz Mindenhol 'Jehováh' van, elvétve Jehvi" Adonáj meg végképp sehol sincs, ne röhögtess, de elmondom azt is, az honnan került oda.
"Vagyok"=Jahve!"
Komolyan nem akarlak megbántani, de lassan a hasamat fogom a nevetéstől a butaságoktól, amit írsz. Ezeket honnan veszed, mert messziről lerí, hogy nem értesz hozzá, komolyan?
"De ugyan akkor, a szöveg környezetet is figyelni kell! "Kezdetben Istennél volt a Szó, a Szó pedig Isten" aztán "A Szó Testé lett és köztünk lakozott."
Pont a szövegkörnyezet dönti meg a háromság-mesét, ha figyelmesen olvasol: "IstenNÉL volt ('prosz')" A Szó pedig nem Isten (' ho theosz'), hanem isteni ('theosz'), aki Istennél volt. A theosz volt a ho theosz mellett, erről szól János leírása, nem másról.
(Írod, hogy "Itt teljesen félreérthetlenűl azt írja le a Biblia, ezáltal ezt is tanítja, hogy Krisztus Isten! Ezt kár lenne cáfolni, mert nem lehet" Nem? Biztos?)
"A Görög szószedetből kiderűl mint említettem, főleg ha még a szövegkörnyezetet sem hagyjuk figyelmen kívül és ha tovább olvassuk. Ugyanis ha az egész fejezetet elolvasod tudni fogod, hogy a Biblia Krisztust egyenlővé teszi Istennel. 1 Isten de 3 megnyílvánulás (pl.: Víz: Folyékony, gőz, jég) "
Te akkorákat hantázol, hogy az hajmeresztő, kérlek, keresztény emberként ne csinálj ilyet, főleg ne nekem, mert én nagyon jól ismerem a Szentírást és a görög szöveget is, kérlek. Nagy butaságokat írsz néha. Maradjunk a tényeknél, azok nem téged igazolnak. Hidd el.
"Kis ellentmondásba keveredtél. Isten nem Isten? Ugyanis a "Szó"=Isten, tehát Isten eljött, de nem volt Isten. Nos, de!"
Csak te vagy összezavarodva, de ezt nem csodálom. Az Isten ugyanis Isten, mert én abban hiszek, de te nem. Hiszen magad írod:" A Szó=Isten?" Ám ezt maga János cáfolja az 1:14-ben! Kérlek, nézd már egyszer, mi van oda leírva! A Szó vállt testté, nem Isten, Krisztus kapott testet, nem Isten, Krisztus halt meg megváltóként, nem Isten! Ez annyira egyszerú, hogy szinte ordít!
Isten nem hallhatott meg, mert Isten, aki az egész világegyetemet alkotta, EGYEDÜL HALLHATATLAN" (1Tim 6:16) Isten soha nem hallhat meg, ellenben a Fiú igenis meghalt, mégpedig végleg, egszer és mindenkorra értünk.
"Ember, te magad írtad le. Ne várd, hogy oda lesz írva, hogy szentháromság."
Mit írtam le? olvasd már vissza, kérlek, mit írtam, mert szerintem végleg összezavarodtál. De aztán ezt te magad cáfolod, mert rögtön utánna: " De ha már ezt nem tudod ki következtetni" Nem hát. a Háromságot? Nem hát. Miért kellene kikövetkeztetni, amikor senki sem tanította nekem, aki számít. Sem Jézus Uram, se az apostolok.
"Valóban, nincs írásjel, de akkor ti mért raktatok oda pontot? Ha semmilyen írásjel nincs saját bevallásod szerint, mégis mit keres ott a pont? :) ha nincs írásjel akkor ott valóban az van leírva amit én is írtam. :) "
Dehogy az van, te ki hiszékeny barátom. Hát nem értetted, mit írtam? csak azok vesszőzik így a szöveget, akik a a trintárizmust támogatják, a tudósok nem. Érdekelnek a bizonyítékok vagy nem?
"Hát nektek van, mond el te. :D én tudjam? Ti Jehova tanúi mondjátok, hogy vannak vezetőitek akiket véneknek hívtok. "
Oké, már megint valami olyasmit mondtál, ami nincs, azért is kérdeztem rá. (Írtad, hogy a Véneket olvassuk a Biblia helyett. Csak azért kérdeztem rá, mert én erről nem tudok, hogy más lenne a Szentírás helyett...fátylat erre, szerintem elírtad.)
"Köszönöm tehát Isten. Isteni mivoltja csak Istennek lehet."
Ugyan dehogy. isteni természete és mivoltja még sok millió/vagy milliárd teremtménynek lehet szerte a láthatatlan szellemi univerzumban és ez így is van.ám ettől igaz, hogy közülük első a Fiú, a Mestermunkás a Teremtő Atya mellett, a legelső Létrejött, aki ott volt, amikor MINDEN készült, köztük igen, mi is, emberek! Végtelenül hálásak vagyunk ezért a káprázatos tervéért Atyánknak, ahogyan megmentette emberi fiait, minket.
Ha bármi kérdésed van, ne habozz...:)
"...nincs ellentmondás az Istentől ihletett görög szöveg és az ÚVF megfogalmazása között."
Most komolyan Tantételbeli, ezt te el is hiszed?
Elég kinyitni az a Bibliát és az első fejezetet megnézni.
A Mózes 1:3 máris elárulja a dolgot:
"A föld ekkor még kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mély vizek+ színén. És Isten TEVÉKENY EREJE lebegett+ a vizek+ felett."
Ne akard már magadnak is bemesélni, hogy az eredeti szövegben is "tevékeny erő" van írva!
És mi van még a többi példával amit korábban leírtam?
Akár tetszik akár nem az az igazság, hogy az új világ fordításotok a tanaitokhoz igazodik! Bár úgy látszik nem tökéletesen, ezért jön az új revidiált fordítás ugye? Abban aztán lesz kakó a javából mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!