Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.
Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)
Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)
Kedves válaszoló: "11#.Kèrdező te önkènte oktató vagy ezen az oldalon ,holott hemzseg a hibátol az egèsz kèrdėse/bejegyzèsed.Mit kèpzelsz magadrol kioktatod az egèzs oldalt? Ha nemtudsz olvasni a hibás irásokbol hagy abba a pötyögtetèst ès vedd a kapát.Neked senki sem keresi a kedvedet sem a cinikusságodat."
Nem érzem úgy, hogy ki oktatnék bárkit is, Isten szól én teszem a dolgait. Ha ez nem tetszik sajnálom ez van. A Biblia azt írja amit én ide leírtam, a keresztények ezzel teljesen egyetértenek (lásd: Asperimus). Az, hogy ti miben hisztek, sajnálom, de NEM igaz. :) Engem vagy mást kinéztek, aki nem tetszik, de ti akik valóban kioktattok, és valóban az emberszemére hányjátok a bűneiket, holott nektek sokkal nagyobb problémáitok vannak. Nektek így biztosan jobb, nemde? :)
13#A kinzásokra nem vagy büszke,mert az már règen volt.
Ès hát a pedofiliára az most volt,a pápa az USA-ba 24000 embertől kèrt bocsánatot,Ausztráliaba menet már a repülőn kèrte a bocsánatot mert hirt kapott,hogy a sèrtettek várták 17000-en.De ez csak ami kiderült,ès aki nem jelentette azok hányszorosa.Ès ez csak kèt hely de mèg hányszorosa a világ?
# 30
Nem értem miért célzol még mindig úgy rám, mintha templomba járó, pap hallgató ember lennék. Nem vagyok sem baptista sem más. A Krisztusba vetett hit nem azt jelenti, hogy valamilyen szervezethez tartozom. Az eklészia egyetemes és nem pedig felekezethez kötött.
A történet amit leírtál, hogy más keresztények a környezetedben hogy élnek, nem egyedülálló.
Te úgy állítod be Jehova Tanúit, mintha köztük nem lenne ilyen vagy hasonló probléma.
A királyságterembe ahová korábban én jártam igen csak kacifántos esetek is voltak!
Egy testvér idén magához vette az emlékjegyeket az emlékünnepen. Ez a tag már elég régóta tanú volt de nem volt vén és nem igazán voltak kiváltságai a felolvasáson és a mikrofon hordozáson kívül.
Szóval az emlékünnepen nagy meglepetést okozott azzal, hogy fogyasztott a kenyérből és ivott a borból.
Másnap az egyik testvérnő házában összeültünk egy páran, jelen volt egy vén is. Beszélgetni kezdtünk és a téma persze hogy az újdonsült felkent tesó volt. A vén viccelődve mesélt az esetről mert épp ő adta át neki az emlékjegyeket. Elmondása szerint mikor a testvér a kenyért megfogta hogy fogyasszon belőle ő rászólt hogy "mit csinálsz? Tedd már vissza!" Mindezt nevetve mesélte.
A testvérnő férje (ő nem tanú csupán érdeklődő) pedig ítéletet mondott rá, hogy ő vétkezett a Szent Szellem ellen és ez már nem bocsáltatik meg neki soha. Szerinte ő már nem sokáig lesz tanú. Ezt hallva sem a felesége sem a jelenlévő vén nem vonta kérdőre az ítélete miatt. Szerintem egyetértettek vele mert eléggé vigyorogtak.
Az is szép keresztényhez méltó dolog, hogy a királyságteremből kijőve a vénnek készülő testvér azzal a nyelvbotlással viccelődik amit egy testvérnő követett el válaszolás közben. A cethalat véletlenül techalnak ejtette. Ezen senki sem röhögött volna, aki kicsit is komolyan veszi az összejövetelt és tisztában van azzal, hogy sokan zavarban vannak a mikrofonos válaszolás miatt. Persze aztán kifeléjövet az volt az elköszönő mondat, hogy "vigyázatok, nehogy megegyen a techal!"
És az milyen, mikor a szülők boldogan sétálva az utcán átsietnek a másikoldalra, mert a kiközösített lányuk éppen szembejön velük?
Ez aztán a gyümölcsöző egyház.
Meséljek még?
35#.Èn nem mondom emberi gyarloság nincs ,de tudva,hogy ismered Jt.az iskolák amelyek mindenhèten megvannak tartva ,ès azonkivül hetente öt más tanitásba van rèszünk lehet más nem veszi èszre de èn látom a naprol/napra való fejlődèst.Mert nem mindegy,hogy az emberek Nagyboldogasszonykor a misère mennek egy nyáron,vagy hetente az előbb emlitett tanitásokon rèszt veszünk ès nem egy beszèlget hanem mindenki kèzfelemelèssel hozzászól/szolhat.Ès hiába mondja valaki,hogy kimásolunk,mert azt megtanuljuk.
Most is a gyülekezetünkben kèt analfabèta megtanult irni olvasni a mi segitsègünkel ingyen.
Az igaz,hogy van köztünk is gyengèbbek ès erősebbek de a gyengèbbekhez hetente el megyünk tanitani.
A kiközösitèsről beszèltèl a vètkes magát közösiti ki,mert az legalább hat holnapután de eltarthat több èvig.Ez alatt a vètkesnek van ideje megbánja bünèt ès akkor nemközösül ki ,de ha tagadja a bünèt akár parázna,akár tolvas stb.Pál azt mondja"Távolassèk el közületek a parázna,tolvaj,gyilkos stb.velük mèg csak ne is egyetek".De ezek bármikor visszajöhetnek a gyülekezethez ha megbánta amit tett.Nem mint egyes vallásokba mindha semmi sem törtènt voln,továbra is tagja a vallásnak.
Kedves apexus én nem mondom ,hogy az ujadbol szivtál valamit.De a mgkeresztelkedés előtt vállalt a tanu valamit,hogy megvédi Isten szavát,ha nem akarja nem szükséges,de ne válalja és nekeresztelkedjen meg.
Ha megkeresztelkedett de tétlen es még gyülekezetben se jár 6 havonta fel van keresve,és ha bünt nem követett el tiz évig is eltarthat a kiközösítés,és ha azt mondja tovább nem tagja a gyülekezetnek kihuzzák a nevét.Hisz az ő akarata ez volt.
Folytatás a 38-a.Az,igy ha kérdezgetnek az csak öröm,sőt örömmel felelünk.
Ha a kérdés gunyal,cinikussággal jár akkor a felelő megmondja a kellő tanulmányt es onnan képezheti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!