Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mért vezetitek...

Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.

Figyelt kérdés

Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:

-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!

-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)

Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)

2016. jún. 18. 18:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/119 A kérdező kommentje:
Látom, hiába minden próbálkozás, azt sem tudjátok felfogni amit kérdezek, és még azt sem amit TI magatok hisztek. Nem tudjátok (sok minden máson kívül is) felfogni, hogy Főleg az a Tanú, aki a Görög szöveggel jött, hogy mennyire nem értem. Nos, elárulok valamit, amit már 4x leírtam ide, hogy a Görög szöveget mindenki elérheti (...NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!... itt!) bármikor. 2.: A bátyámnak és szerénységemnek is megvan a Biblia felfedező és a Héber, Görög Biblia is! De mit is tudhatnám, hogy ÉN nekem mim van meg. Ti úgy is jobban tudtok rólam, nem igaz? :) 3.: Isten szava=Biblia=Igazság. Itt a PONT, kész! Mint mondtam, egyszer próbáljátok meg a Véneiket félre rakni, nem beszélni velük, és olvasni többet a Bibliát! :) 4.: Érdekesnek találom, hogy engem ismertek mindennél jobban, de Istent egyáltalán NEM. Nem fura ez? FORDÍTVA kéne ezt! :) a kérdés pedig nem Provokáló egyszerüen csak kérdések, ennyi, sajnálom, hogy ti így gondolkodtok. :P Térjetek meg, minnél hamarabb. :)
2016. jún. 23. 20:35
 32/119 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló: "11#.Kèrdező te önkènte oktató vagy ezen az oldalon ,holott hemzseg a hibátol az egèsz kèrdėse/bejegyzèsed.Mit kèpzelsz magadrol kioktatod az egèzs oldalt? Ha nemtudsz olvasni a hibás irásokbol hagy abba a pötyögtetèst ès vedd a kapát.Neked senki sem keresi a kedvedet sem a cinikusságodat."

Nem érzem úgy, hogy ki oktatnék bárkit is, Isten szól én teszem a dolgait. Ha ez nem tetszik sajnálom ez van. A Biblia azt írja amit én ide leírtam, a keresztények ezzel teljesen egyetértenek (lásd: Asperimus). Az, hogy ti miben hisztek, sajnálom, de NEM igaz. :) Engem vagy mást kinéztek, aki nem tetszik, de ti akik valóban kioktattok, és valóban az emberszemére hányjátok a bűneiket, holott nektek sokkal nagyobb problémáitok vannak. Nektek így biztosan jobb, nemde? :)

2016. jún. 23. 20:45
 33/119 anonim ***** válasza:
Én neked a Tot bibliát ajánlom,igy könyebb lesz a megértése végett a kukába küldeni a kédéseiddel meg a hozzászólásaiddal együtt mert provakáltad már az oldalt eleget
2016. jún. 23. 20:48
 34/119 anonim ***** válasza:

13#A kinzásokra nem vagy büszke,mert az már règen volt.

Ès hát a pedofiliára az most volt,a pápa az USA-ba 24000 embertől kèrt bocsánatot,Ausztráliaba menet már a repülőn kèrte a bocsánatot mert hirt kapott,hogy a sèrtettek várták 17000-en.De ez csak ami kiderült,ès aki nem jelentette azok hányszorosa.Ès ez csak kèt hely de mèg hányszorosa a világ?

2016. jún. 23. 21:27
 35/119 anonim ***** válasza:

# 30

Nem értem miért célzol még mindig úgy rám, mintha templomba járó, pap hallgató ember lennék. Nem vagyok sem baptista sem más. A Krisztusba vetett hit nem azt jelenti, hogy valamilyen szervezethez tartozom. Az eklészia egyetemes és nem pedig felekezethez kötött.

A történet amit leírtál, hogy más keresztények a környezetedben hogy élnek, nem egyedülálló.

Te úgy állítod be Jehova Tanúit, mintha köztük nem lenne ilyen vagy hasonló probléma.

A királyságterembe ahová korábban én jártam igen csak kacifántos esetek is voltak!

Egy testvér idén magához vette az emlékjegyeket az emlékünnepen. Ez a tag már elég régóta tanú volt de nem volt vén és nem igazán voltak kiváltságai a felolvasáson és a mikrofon hordozáson kívül.

Szóval az emlékünnepen nagy meglepetést okozott azzal, hogy fogyasztott a kenyérből és ivott a borból.

Másnap az egyik testvérnő házában összeültünk egy páran, jelen volt egy vén is. Beszélgetni kezdtünk és a téma persze hogy az újdonsült felkent tesó volt. A vén viccelődve mesélt az esetről mert épp ő adta át neki az emlékjegyeket. Elmondása szerint mikor a testvér a kenyért megfogta hogy fogyasszon belőle ő rászólt hogy "mit csinálsz? Tedd már vissza!" Mindezt nevetve mesélte.

A testvérnő férje (ő nem tanú csupán érdeklődő) pedig ítéletet mondott rá, hogy ő vétkezett a Szent Szellem ellen és ez már nem bocsáltatik meg neki soha. Szerinte ő már nem sokáig lesz tanú. Ezt hallva sem a felesége sem a jelenlévő vén nem vonta kérdőre az ítélete miatt. Szerintem egyetértettek vele mert eléggé vigyorogtak.

Az is szép keresztényhez méltó dolog, hogy a királyságteremből kijőve a vénnek készülő testvér azzal a nyelvbotlással viccelődik amit egy testvérnő követett el válaszolás közben. A cethalat véletlenül techalnak ejtette. Ezen senki sem röhögött volna, aki kicsit is komolyan veszi az összejövetelt és tisztában van azzal, hogy sokan zavarban vannak a mikrofonos válaszolás miatt. Persze aztán kifeléjövet az volt az elköszönő mondat, hogy "vigyázatok, nehogy megegyen a techal!"

És az milyen, mikor a szülők boldogan sétálva az utcán átsietnek a másikoldalra, mert a kiközösített lányuk éppen szembejön velük?

Ez aztán a gyümölcsöző egyház.

Meséljek még?

2016. jún. 23. 21:55
 36/119 anonim ***** válasza:

35#.Èn nem mondom emberi gyarloság nincs ,de tudva,hogy ismered Jt.az iskolák amelyek mindenhèten megvannak tartva ,ès azonkivül hetente öt más tanitásba van rèszünk lehet más nem veszi èszre de èn látom a naprol/napra való fejlődèst.Mert nem mindegy,hogy az emberek Nagyboldogasszonykor a misère mennek egy nyáron,vagy hetente az előbb emlitett tanitásokon rèszt veszünk ès nem egy beszèlget hanem mindenki kèzfelemelèssel hozzászól/szolhat.Ès hiába mondja valaki,hogy kimásolunk,mert azt megtanuljuk.

Most is a gyülekezetünkben kèt analfabèta megtanult irni olvasni a mi segitsègünkel ingyen.

Az igaz,hogy van köztünk is gyengèbbek ès erősebbek de a gyengèbbekhez hetente el megyünk tanitani.

A kiközösitèsről beszèltèl a vètkes magát közösiti ki,mert az legalább hat holnapután de eltarthat több èvig.Ez alatt a vètkesnek van ideje megbánja bünèt ès akkor nemközösül ki ,de ha tagadja a bünèt akár parázna,akár tolvas stb.Pál azt mondja"Távolassèk el közületek a parázna,tolvaj,gyilkos stb.velük mèg csak ne is egyetek".De ezek bármikor visszajöhetnek a gyülekezethez ha megbánta amit tett.Nem mint egyes vallásokba mindha semmi sem törtènt voln,továbra is tagja a vallásnak.

2016. jún. 24. 07:57
 37/119 anonim ***** válasza:
Kedves # 36-os a kiközösítés ma már a tétlenség miatt is megtörténhet. Sőt, elég ha sok a kérdés és sokat kutat az ember. Ezt nem a kisujjamból szoptam ki, megtörtént eset, hogy egy tanú azért lett kiközösítve mert sokat kérdezősködött. Például az i.e.607-es dátummal kapcsolatban.
2016. jún. 24. 08:04
 38/119 anonim ***** válasza:

Kedves apexus én nem mondom ,hogy az ujadbol szivtál valamit.De a mgkeresztelkedés előtt vállalt a tanu valamit,hogy megvédi Isten szavát,ha nem akarja nem szükséges,de ne válalja és nekeresztelkedjen meg.

Ha megkeresztelkedett de tétlen es még gyülekezetben se jár 6 havonta fel van keresve,és ha bünt nem követett el tiz évig is eltarthat a kiközösítés,és ha azt mondja tovább nem tagja a gyülekezetnek kihuzzák a nevét.Hisz az ő akarata ez volt.

2016. jún. 24. 08:28
 39/119 anonim ***** válasza:

Folytatás a 38-a.Az,igy ha kérdezgetnek az csak öröm,sőt örömmel felelünk.

Ha a kérdés gunyal,cinikussággal jár akkor a felelő megmondja a kellő tanulmányt es onnan képezheti magát.

2016. jún. 24. 08:36
 40/119 A kérdező kommentje:
Apexus-ra gondoltam, elnézést hogy mást írtam helyette! Bocsesz! :)
2016. jún. 24. 09:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!