Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.
Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:
-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!
-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)
Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)
Kedves kérdező!
Csak nagyon röviden fogok válaszolni, mert annyi kérdést feltettél, hogy erre ezerszám lehetne oldalakat írni (szószerint)
"egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az"
Ebből a Szentírás (héber és görög) szövege alapján annyi igaz, hogy: "az Atya is Isten", pontosabban Ő az Isten, mert másik nincs. Ám az, hogy a Fiú is az, az nem igaz, a Fiú nem Isten ('ho tehosz', azaz az egyedüli, az egyetlen, aki minden keresztény és hívő Istene) hanem 'theosz' (isteni jellegű/tulajdonságú/hozzá hasonlóan szellemi formátumú) lény. Ám a (szent) szellem se nem 'ho theosz', se nem 'theosz'. Hanem 'hagiosz' (szent)
"Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok"
Esetleg írd meg, légyszives mire gondolsz, mert a Szentírás egyetlen mondatát sem hagyjuk figyelmen kívül, de itt sincs semmi a háromságról.
"-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten."
Ugyan dehogy. A görögben ugyanis ez van: "ὧν οἱ πατέρες καὶ ἐξ ὧν ὁ χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα ὁ ὢν ἐπὶ πάντων θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν "
Ha ebből nekem bebizonyítod, hogy Jézus az Isten, akkor elhiszem.
"Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!"
Én meg azt javaslom, maradjunk a görögnél. Mert az a mérvadó. Ugyanis Pál nem magyarul írt, hanem görögül.Annak a jelentését kell elfogadni és összhangba hozni a teljes Szentírással, nem mást.
"mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat"
Ismét nem mondasz igazat, de miért nem? Mi vesz rá erre? Soha, sehol nem tanít nekünk ilyet senki. nem gyűlölünk senkit se, aki elhagyta a gyülekezetünket. A bűnt gyűlöljük, nem a személyt.
"Kedves kérdező!
Csak nagyon röviden fogok válaszolni, mert annyi kérdést feltettél, hogy erre ezerszám lehetne oldalakat írni (szószerint)
szeretném kedves válaszoló leszögezni, csak két kérdést tettem fel. :)
Ebből a Szentírás (héber és görög) szövege alapján annyi igaz, hogy: "az Atya is Isten", pontosabban Ő az Isten, mert másik nincs. Ám az, hogy a Fiú is az, az nem igaz, a Fiú nem Isten ('ho tehosz', azaz az egyedüli, az egyetlen, aki minden keresztény és hívő Istene) hanem 'theosz' (isteni jellegű/tulajdonságú/hozzá hasonlóan szellemi formátumú) lény. Ám a (szent) szellem se nem 'ho theosz', se nem 'theosz'. Hanem 'hagiosz' (szent)
Rendben, beszéljünk a görög írásról:
1.: Isten neve hogy áll görögül vagy héberül? Jhvh ezt ti hogy tudtátok Jehovának betársítani? JHV nincs mégegy H, ez csak JÁHVEH lehet, ami héberül (gondolom tudod) azt jelenti: "Vagyok". Ez Isten személy neve, amit Mózesnek mondott (2 Mózes 3:14-ben). Mint bizonyára tudod, Mózesnek az ÚR, Jahveh, azt mondta, hogy "Vagyok aki Vagyok," majd mégegyszer "És mondta: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok."
2.: Felesleges igazán erről vitát nyitni, a Görög szövegben még jobban lejön az embernek, hogy Jézus is Isten tessék jobban kutakodni, mert hamis a fordítás, ha nem írja le Jézus Istenségét: (csak egy példa) "Kezdetben volt a Szó, amely Istennél volt, és Isten volt a Szó.(János evangéliuma 1:1)" és "És a Szó hústesté lett, aki sátrat vert mi köztünk, és mi személtük dicsőségét és az Ő dicsősége tele volt Kegyelemmel és Igazsággal. (János evangéliuma 1:14)"
"Esetleg írd meg, légyszives mire gondolsz, mert a Szentírás egyetlen mondatát sem hagyjuk figyelmen kívül, de itt sincs semmi a háromságról."
Ézsaiás 48:1 Jézusról szól, és ezt írja: "Közelgjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az ő lelkét." A Fiú beszél, az Atyáról aki adta az Ő lelkét, a Szentszellemet. De itt a Háromságot írja. Aztán Ézsaiás 61:1-ban ezt írja: "Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást"
A "Felkent" szót (mint tudod), CSAK Jézusra használja egyedül a Biblia.
"Ugyan dehogy. A görögben ugyanis ez van: "ὧν οἱ πατέρες καὶ ἐξ ὧν ὁ χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα ὁ ὢν ἐπὶ πάντων θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν "
Ha ebből nekem bebizonyítod, hogy Jézus az Isten, akkor elhiszem."
Mivel látom, hogy görögül nagyon jól tudsz, leírom neked, magyarúl mit ír itt a Görög Biblia: "Akiké az atyák, és akik közül Krisztus is származott Hústest szerint, aki mindenek felett áll, mindörökké áldott Isten. Ámen."
Sajnos, a nem a Bibliára támaszkodás nem jelent túl jót. Sajnálom, hogy a Biblia helyett a Véneket forgatjátok! :\
"Én meg azt javaslom, maradjunk a görögnél. Mert az a mérvadó. Ugyanis Pál nem magyarul írt, hanem görögül.Annak a jelentését kell elfogadni és összhangba hozni a teljes Szentírással, nem mást."
Rendben, ok maradjunk a Görög szószedetnél. Kérdeznék valamit: Mi számodra a Biblia? Isten szava, ugye? Isten hazudott volna nekünk? Nos, ez képtelenség ahogy a Biblia is tanítja: "Isten nem ember, hogy hazudjon!" vagy "Isten SOHA nem fog hazudni!" Ha a Biblia Isten szava és Isten nem hazudhat, mert akkor a Biblia is hazudna, akkor akár Görög akár magyar, nem fog saját maga ellen mondani bármit is. Isten azt mondja a Bibliában (több helyen is): Jézus=Isten!
"mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat"
Ismét nem mondasz igazat, de miért nem? Mi vesz rá erre? Soha, sehol nem tanít nekünk ilyet senki. nem gyűlölünk senkit se, aki elhagyta a gyülekezetünket. A bűnt gyűlöljük, nem a személyt."
És megint hazudtok! A TI saját honlapotokon láttam kiírva az Őrtorony törvényeinél, hogy: "gyűlölnünk kell a hitehagyottakat: w93 10/1 19" (forrás: [link]
Ti itt a személyről beszéltek és nem a bűnről! A Bűn=hitehagyottak? A eltévedt emberek a BŰN? Nos, ezt sem kéne hangoztatni akkor! :)
Kérdező:Te valoszinü,hogy kiközösített vagy mert azok viselkednek, igy amikor nem bánják meg büneiket,és elhagyják a gyülekezetet és azután hazugsággal vádolják azt.Ugyan is a kérdés is provokátiv és önkényes határszabás alatt van,holott azt is Irod alább,hogy amelyik nem ugy felel hagyja el az oldalt.Hát akkor felelj te az álnok kérdésedre.
De egy dolog tudnod kell,"ez az oldal nem csak az arogánsok-é.
"Ebből a Szentírás (héber és görög) szövege alapján annyi igaz, hogy: "az Atya is Isten", pontosabban Ő az Isten, mert másik nincs. Ám az, hogy a Fiú is az, az nem igaz, a Fiú nem Isten ('ho tehosz', azaz az egyedüli, az egyetlen, aki minden keresztény és hívő Istene) hanem 'theosz' (isteni jellegű/tulajdonságú/hozzá hasonlóan szellemi formátumú) lény."
Jó érv, csak nem igaz!
Olvasd Tamás szavait:
Ján 20:28 και απεκριθη ‘ο θωμας και ειπεν αυτω ‘ο κυριος μου και ‘ο θεος μου káj ápekrithé ho thómász káj ejpen áutó ho küriosz mú káj ho theosz mú
"És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!"
Ja és Tamás mit csinált ott letérdelve Krisztus elött?
Ez a tanúk számára fájdalmas de akár tetszik akár nem, Tamás imádta Krisztust ahogy sokan mások is tették ezt!
Hiába a kétoldalnyi magyarázkodás. A proszkünéó szó áll az eredeti szövegben. A tanúk részrehajlóan fordították a Bibliájukat, ezt hiába tagadják a tények magukért beszélnek.
A János 1:1 ben a Krisztusra vonatkozó "Isten" szót kicsivel írták miközben az eredeti szövegben nagyal van! Ez vélemény sugallás a tantételek alátámasztására! A következő új világ fordítás még ezen is túlmegy, ott már csupán az isteni jelzőt használják.
A tanúk azt hiszik értik a Szentháromságot. Ez még vicnek is rossz! Semit sem tudnak róla.
Az És.44,6-ban Jehova az elsőnek és utolsónak neveztetik (amit a Jel.1,8 megerősít). „Így szól az Úr… Én vagyok az első, én az utolsó…” „Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.” A Jel.22,13-ban viszont Krisztus az első és az utolsó. „Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.”
A Kol.2,9 egyértelműen megerősíti Krisztus istenségét, amikor azt mondja: "Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg,"
Milyen lehet az az "egész és teljes istenség" ami benne lakozott? Lehet annál egészebb és teljesebb? Hiányos volt az, ami benne lakozott?
Krisztus tulajdonságai is azt mutatják, hogy Isten.
Mindent tud
.Jn.2,25: „…nem szorult rá, hogy valaki bizonyságot tegyen az emberről; mert magától is tudta, mi volt az emberben.”
Lk.9,47 „Jézus pedig látván az ő szívök gondolatát…”
Mindenható
Mt.28,18 „Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.”
Örök
Mik.5,2 „De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az Izráelen; a kinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.”
Változatlan
Zsid.13,8) „Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.” Mivel csak Isten rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, Krisztusnak is Istennek kell lennie.
Krisztus bizonyos tettei megmutatják, hogy Isten.
Jézus Krisztusnak hatalma van megbocsátani a bűnöket
Mk.2,5-7 „Jézus pedig azoknak hitét látván, monda a gutaütöttnek: Fiam, megbocsáttattak néked a te bűneid. Valának pedig ott némely írástudók, a kik ott ülnek vala, szívökben így okoskodván: Mi dolog, hogy ez ilyen káromlásokat szól? ki bocsáthatja meg a bűnöket, hanemha egyedül az Isten?”
Örök életet ad
Jn.10,28 „És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.”
Megítéli a világot
Jn.5,22 „Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta” Irányítja a természetet Mt.8,26 „És monda nékik: Mit féltek, óh kicsinyhitűek? Ekkor fölkelvén, megdorgálá a szeleket és a tengert, és lőn nagy csendesség”.
Mivel ezeket csak Isten tudja megtenni, Jézusnak Istennek kell lennie.
Krisztust istenként imádják.
Jézust imádják az angyalok
Zsid.1,6 „Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.”
Emberek
Mt.14,33 „A hajóban levők pedig hozzámenvén, leborulának előtte, mondván: Bizony, Isten Fia vagy!”
Lk.24,52 „Ők pedig imádván őt, visszatérének nagy örömmel Jeruzsálembe”
Pedig csak Istent szabad imádni! (Móz.II.34,14). Krisztus maga is mondta, hogy csak Istent illeti az imádat (Mt.4,10) mégis elfogadta az imádatot. Ha Krisztus nem lett volna Isten, imádata bálványimádás lett volna.
Jézus „egy”-nek vallotta magát az Atyával.
Jn.10,30 "Én és az Atya egy vagyunk"
Ez a szöveg azt jelenti, hogy Krisztus céljában volt egy az Atya Istennel, de nem természetéből fakadóan? Ha Jézus csak ezt mondta volna, vajon miért akarták a zsidók megkövezni? Azzal a Zsidók is egyetértettek, hogy Jézus és Isten céljai azonosak. Nem ezért, hanem istenkáromlásért akarták megkövezni, mivel Istennek vallotta magát. Jn.10,33 „Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat..”
Idézgethetek én reggeltől estig, de mindhiába!
Mert a tanúknak hiába van szemük ha nem látnak és hiába van fülük, ha nem hallanak!
"Aki igazat ad titeket lát nem a bibliát,"
Óriási tévedés! Nem minket de még csak a Bibliát sem kell e mögött látni! Akit látni kell az Krisztus! Mert Ő az út, az igazás, és az élet. Senki se mehet az Atyához, csak is Ő általa! Aki abban hisz, hogy a vallása által üdvözül, az jól s.ggbe rúgja magát!
A tanúk alapos munkát végeznek ebben (önmagukat rugdossák s.ggbe, bocsánat!) Számukra a szervezet az igazság, az élet, az út. Senki sem üdvözülhet a szervezeten kívül, tehát a szervezet által mehetnek csak az Atyához az emberek. Pffff.....
"Te is valahova tartozol mint baptist hát Jt.nem tartozhatnak sehová?"
Látod kedves felebarátom, itt kezdődik a baj. Te azt hiszed, hogy VALAHOVÁ kell tartozni. Pedig az igazság az, hogy VALAKIHEZ kell tartoznunk, ez a valaki pedig Krisztus!
„Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."
János 14:6
De felfogtad-e már végre, hogy a tanúknak kit/mit kell követniük?
(Az Őrtorony, 2010. 4/15. 9-10. oldal)
“Jehova arra használja fel a szellemét, hogy az akaratának megfelelően irányítsa a szervezetét. Ezékiel látomásában Jehova szervezetének égi részét egy égi szekér jelképezi, amely megállíthatatlanul halad előre, hogy véghezvigye Jehova szándékát. Mi határozza meg, hogy merre menjen a szekér? A szent szellem (Ez 1:20, 21). Ne feledjük el, hogy Jehova szervezetének két része van: egy égi és egy földi. Ha az égi részt a szent szellem irányítja, nyilván ugyanez igaz a földi részre is. Ha engedelmeskedünk az útmutatásnak, amelyet Isten szervezetének földi részétől kapunk, és lojálisan követjük azt, azzal kimutatjuk, hogy lépést tartunk Jehova égi szekerével, és együttműködünk a szent szellemével (Héb 13:17).”
Megfigyelted, hogy hányszor fordul elő ebben a 2010-es őrtorony idézetben Krisztus neve, akit követni kellene?
Egyszer sem!
A tanúk a legalattomosabb módon vannak manipulálva úgy, hogy észre sem veszik mennyire eltávolodtak Krisztustól, az úttól, az igazságtól!
1Ján 2:23
"Aki tagadja a Fiút, azé nem lehet az Atya sem, aki vallást tesz a Fiúról, azé az Atya is"
Neharagudj, de Krisztus nem vitába való! Ő vitán felüli. Ha nem látod, hogy az őrtorony szervezet Krisztus helyére állította magát, akkor sikeres volt az agymosásuk rajtad. Imádkozni fogok, hogy felébredj.
Üdv!
29#.Én nemaksrtam a szervezeteddel vallásoddal hovatartozásoddal foglalkozni, de muszály egy megjegyzést tegyek.Töletek való család lakik a lépcsőházamban akivel elégé jol vagyunk,még a vallásos dolgokat is megosszuk.Ami a baj sürün legalább hetente egyszer kibékitjük mert a férj megalázza és szlgakén használja a feleségét.
Meg egy látvány,mikor sétáltunk el a templomotok előtt három kocos gyermek hozzánk szaladt kéregetni,majd a szülők egy lehasznált Opel kombi csomagtartojába bezsufolta őket mert elől már nem volt hely,kész ricsaj és cirkusz.Hát a házatok körül miért nem tesztek rendet az állam és a vallásnak megfelelően.
Hibát kapsz az én hovatartozásomban,hát ez a cirkusz hova tartozik
Foglalkozol a tiszta rendes Jehova szervezetével,hol előbb a te kapud előtt kéne seperni és azután oktass ki mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!