Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mért vezetitek...

Jehova Tanúi! Mért vezetitek félre az embereket? Többi lent.

Figyelt kérdés

Ugyanis, egyáltalán nem nehezen megtalálható a Bibliában, hogy az Atya is Isten, a Fiú is, és a Szentszellem is az. Az eredeti görög szövegből kiderül, hogy a Biblia hogyan vélekedik a szentháromságról. Pontosabban, a szentháromság megtalálható, Ézsaiás 48-ban vagy 61-ben, ti mégis vagy átírjátok tetszésetek szerint, vagy figyelmen kívűl hagyjátok, és balga módjára átugorjátok. Mi a véleményetek:

-Római levél 9:5-ről, ahol feketén fehéren le van írva, hogy Krisztus Isten. Mégegyszer jegyzem meg, NE a Jehova Bibliába nézzétek meg, mert ott át van írva! Ujszov.hu vagy Károli féle Biblia!

-mi a véleményetek arról, hogy az Őrtorony azt tanítja, hogy: Gyűlőlnötök kell a hitehagyottakat. Megse próbáljatok kitérni a válasz alól, illetve ne mondjátok azt, hogy: "Valamit te félre olvastál!" Nem! Van róla fényképem, a ti oldalatokon fényképeztem tudom, hogy van ilyen. :)

Őszinte, inteligens és normális választ várok. Köszönöm! :)

2016. jún. 18. 18:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/119 anonim ***** válasza:

"Pontosan ezt tették az 1Móz 1:2-ben (neked miért 1:3?) "

Mert megtévedtem, bocsánat. Nézzétek el nekem.

2016. jún. 26. 11:41
 92/119 anonim ***** válasza:

"Ha a vesszőt máshová teszik, akkor ugyanis Jézus nem mondott igazat - de mint tudjuk, ez lehetetlen. "

Értem miért vélekedtek így. Ebbe elég mélyen kellene belerágnunk magunkat, hogy megvitassuk. Itt alapfogalmakban van az eltérés közöttünk. Mert a Mennyek Országa a Paradicsom. Ami alá száll majd a földre.

Jelenések 21:

1És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. 2És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. 3Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: „Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; 4és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.” 5A trónuson ülő ezt mondta: „Íme, újjáteremtek mindent”. És így szólt: „Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!”

Isten Országa, Mennyek Országa, új Jeruzsálem amely alászáll, Paradicsom. Mind ugyanaz.

2016. jún. 26. 11:48
 93/119 A kérdező kommentje:
Kedves Jehova Tanúi, ez az Örömhír? ez a Jó híretek? Ez SEMMIRE se jó, akkor, ha nem írtok semmit mégválaszt se. :D
2016. jún. 28. 17:21
 94/119 anonim ***** válasza:

Ha a kèrdèst ugy irod ki,hogy egyből nem itèlkedsz ès előveszed a bibliát ès abbol èrvelsz keresztèny modra lehet beszèlgetni,addig jol elvagyok jó felelőkkel ès kèrdezőkkel.

Tiszteletem.

2016. jún. 28. 18:40
 95/119 anonim ***** válasza:

" Ha a kèrdèst ugy irod ki,hogy egyből nem itèlkedsz ès előveszed a bibliát ès abbol èrvelsz keresztèny modra lehet beszèlgetni,addig jol elvagyok jó felelőkkel ès kèrdezőkkel.

Tiszteletem."

Üdv, itt valami félre értés lesz, hiszen a legnagyobb ítélkezést a Jehova Tanúi között kell keresni, én saját bőrömön tapasztaltam ezt, nem egy Jehova Tanúk beszélgetésnek voltam fűn tanúja, ahol a kedves, és békés tanú az érdeklődővel való beszélgetés első perceiben is már szerette szapulni a Katolikus, Református és úgy általában az összes létező gyülekezetet, ami a tanúkon kívül van. Nem szeretnék odáig merészkedni, hogy kiírom a tanúnak a valódi nevét, de ha mindenképp akadékoskodni fog, és hazugságnak beállítani az írásomat, akkor meg fogom tenni.

A másik dolog ez a Biblia téma, hogy azt írja, hogy a Bibliából kellene érvelni, az a gond, hogy az újvilág fordítás nem hiteles fordítás, és a keresztény Bibliafordítók több, mint 97%-a eltávolodik tőle, így nehézkes önökkel bármiről is normális beszélgetést folytatni, mivel több téves igeszakasz is megtalálható az átírt Bibliában, sajnálom ha ön elhiszi azokat amiket a tanúk állítanak, ez nem az én dolgom, de attól még nem fog a fordításuk hiteles lenni, így ön és a társai mindig úgy fogják látni, hogy bármiről is legyen szó, abban nem lehet igaza a vita partnernek.

A másik, hogy maga dönti azt el, hogy ki a jó kérdező és jó felelő, az elfogultság egy rossz szándékú ateista körökben is elfogadhatatlan, de ha valaki saját szájíze szerint alakítja ki a jó kérdező és felelő definíciót akkor ott problémák vannak, eléggé úgy tűnik az írásából, hogy az a jó kérdező aki önöknek megfelelő és a jó válaszoló is, aki hasonló hitelveket vall, vallanak, mint ő, az efféle elfogultság rendkívül kicsinyes, és az ember személyiségét ledegradáló, feltételezem ön sem szeretné, hogy komolytalannak vegyék az írásait, viszont ha a jövőben is csak azt fogadja el hiteles információnak, ami a saját elképzeléseit támogatja, akkor az elég sok kellemetlenséget fog okozni.

Igazán nem szeretnék kötekedőnek tűnni, de az oldalba beépített helyesírás ellenőrző van, sokszor teljesen kivehetetlen az amit ír, ez azért is probléma, mert Isten elég ritkán hagyja intellektuális tudatlanságban a híveit, vannak egyszerű hívők akik az elektronika világától távol élik az életüket, és eképpen kapnak áldást, viszont még nem találkoztam olyan hívővel, aki áldásban részesül, és nem tud időt szánni arra, hogy az általa leírtakat mások is megértsék, mint mondtam ez azért gond, mert ha a helyesírása alapvető készség, melyet már a gyermekek is elsajátítanak, hiányzik egy egészséges, és tanulásra alkalmas embertől, akkor nehéz lesz hitelesnek venni a tőle hallottakat, hiszen könnyen belehet csapni az intellektuálisan alacsony állapotban levő embereket, mint mondtam is, ez probléma, viszont ha ön alapjáraton beteg, és nem képes a tanulásra, az információs források hiteles ellenőrzésére, az sem probléma, hiszen Isten szemében nem azok üdvözülnek akik okosak, viszont megkérem, hogy próbáljon ne azonnal elhinni mindent, mert így nehéz lesz önnek segíteni.

2016. jún. 29. 00:26
 96/119 anonim ***** válasza:
0%

Na ön ezért nem kap az oldalon fórum társat mert nem jo a biblia Uv.forditás:de én nem irtam melyik legyen.Tölem lehet amelyik a kezembe kerül.

Károli G

Károli G(KSZE)

MAGYAR BIBLIA TANÁCS

KECSKEMÉTI O ÉS ÚJSZÖVETSÉG

KALDI NEOVULGATA

KÁLDI BIBLIA

BÉKÉS DALOS

CSIA LAJOS

GÖRÖG UJSZÖVETSÉG

VIDA SÁNDOR

UVF.

stb.

Melyikből akarja a vitát felállitjuk mert én különbséget nem teszek és és azért mert mind egyforma csak annak nem aki nem ismeri őket és hallombol leírja valamelyiket.

Jt.130év alatt a Károlibol tanultak es nem féltek töle.

95-bejegyzés tartalma.

-Vallásokat szapulju(ezt most is te tetted)

-Nem szeretnéd a tanu nevét kiirni(gyülölködsz)

-Biblia UVF 97% nem fogadja el(én mind elfogadom ismerek 18 fordítást)

-Én döntöm el a vitát(nem a biblia amelyiket választasz)

-Jó és rossz kérdező és felelő (az aki a forumtársát tisztelettel kezeli biblia szerint)

-Hiteles információ(a biblia nem a tiéd vagy az enyém)

-Helyesirás(nem indok:1969 -ben végeztem a fémipari tehnikumot románul 68 éves vagyok megvagyok az irásommal elégedve

-Te vagy én hogy fógalmazunk(az a mi dolgunk,ki hogy viszonyul az az ő dolga)

Erre azt tudom irni Jézus azt mondta "ne itélj,hogy neitéltess"

Mivel egy embertársi baráti vonzódást az egész szövegben nem látok,nem kivánok még egy üresjáratban netán ha hasonlóan viselkedek egy kocsmai kötődésbe keveredni veled.

Jézus azt mondta"olyat tegyetek másnak amit ti is elvártok"

A fenti levélből ez nem látszik.

Pál azt irja "aki jol áll vigyázzon,hogy el ne essen" A tulnagy magabiztosság eltávolít mindenkitől.

Az irásodbol kitünik a felsőbbrendüséged a Tanukkak szembe amit az első bekezdésben irsz a más vallásokat kiemelve.Jézus azt mondta "ki felmagasztalja magát megaláztatik,ki megalázza magát felmagasztaltatik".

Én ugy látó egy bizonyos fobiád van a tanukkal szembe ami elégé beteges,társul előitélettel ami xsenofob megnyilvánulás es az ilyen nem alkalmas fórum vitára.

Gondolom segithettem.

Tiszteletem.

2016. jún. 29. 08:23
 97/119 anonim ***** válasza:

Ahogy nekem is, gondolom a kérdezőnek is hamis tanítás - fóbiája van és nem bírja ő sem, hogy hiába van Biblia elérhető közelségben, mégis loholtok az őrtorony tanításai után. Szándékosan nem értitek, amiket írnak többen, szándékosan ferdítetek el más mondanivalóját (ez attól függ milyen szellemiséget képviseltek, mert a krisztusihoz semmi közötök), és szándékosan állítjátok be, hogy itt gyűlölködés folyik ellenetek.

Ha valaki rövidít, az nem bűn. Ha valaki nem tisztel egy 15. században kitalált szót, az sem bűn. Ha valaki nem fogadja el az őrtorony szubjektív véleményeit (ti mondjátok, hogy nem ihletett, tehát saját véleményt közöl csupán), az meg pláne nem bűn, mert a hamis próféta meg fogja kapni méltó jutalmát.

De az már bűn, hogy hazugságot terjesztetek.

2016. jún. 29. 08:40
 98/119 A kérdező kommentje:

"Ha a kèrdèst ugy irod ki,hogy egyből nem itèlkedsz ès előveszed a bibliát ès abbol èrvelsz keresztèny modra lehet beszèlgetni,addig jol elvagyok jó felelőkkel ès kèrdezőkkel.

Tiszteletem."

Nem igazán értelek kedves válaszoló, ha jól értem, most te dícsérsz, hogy a Bibliát veszem alapul (ha jól értem!). Nos, a kérdést úgy írtam ki, hogy nem ítélkezem és a Bibliát veszem CSAK alapul. Kedves Válaszoló, az egész fórumon lévő beszélgetésünk során szerénységem a Bibliával hozakodott, a Jehova Tanúival ellentétben! Én nem hiszem, hogy bármi rosszat is szóltam volna, azzal, hogy Isten mit mond a Bibliában, és hogy ti mit mondotok a Bibliából a ÚVF Bibliátokból. Isten szavát kell előtérbe helyezni, hogy valaki képes lehessen JÓL tanítani, vagy egyáltalán tanítani. Az írás tanítja, ha valaki nem Jézusra alapoz annak "vára" (hite) nem áll meg, és összedől. Egyetlen kérdést tettem fel, hogy: "Mi szerintetek az Öröm/Jó hír?" erre várom most a választ tőled is :)

2016. jún. 29. 11:02
 99/119 anonim ***** válasza:

97,98#.Mivel semmiféle bizonyítékkal nem álsz élő a vádaskodás alátámasztására valamely bibliábol amelyik neked tetszi addig süketek tanácsába nem veszek részt.

Idézve az Őrtoronybol megcáfolva a Bibliából. Mert tudod ennek a hamis vádaknak törvényes következményei lehetne,ha valakit hamisan nyilvánosan vádolsz.

Inkább ülj le a vezetőiddel és ők tudják egy fórumon,hogy kell tárgyalni,hogy megvédd a hitedet es mást ne bánts.Ezt jóindulatból ugy irom mindha hittestvéred volnék.

Ezeket a leveleket olvastasd fel velük,hogy tudjanak kellő tanácsot adni.

Mert a kocsmai kötődést,hamis vádaskodás még a GYIK-is tiltja és eg ügyésznek pedig joga van a GYIK oldalaiba betekintsen.Es akkor kénytelen leszel a vádat bebizonyitsd ha tudod.

Tiszteletem.

Remélem segitettem.

2016. jún. 29. 12:01
 100/119 A kérdező kommentje:
Nem értelek még mindig kedves Válaszoló. :) Nekem nincsenek vezetőim, nekem Egy vezetőm van, az pedig Jézus Krisztus. Nem vagyok se jehova tanúja (ugye a Vénekre gondolván), sem pedig Katolikus (a papokra gondolván). Természetesen van Pásztor a gyülekezetben, de én nem vagyok olyan, hogy mindig fussak hozzá. Természetesen megtehetem és megis teszem ha valamit nem értek, de ha felesleges, akkor nem fogok hozzá fordúlni, mert Isten úgy is szól, ha nem a Pásztorhoz megyek. A Biblián keresztűl, Isten maga is tud válaszolni nekem is! :) A másik dolog az, hogy az örömhírre lennék kíváncsi, és ezt is fejtettem ki az előzőekben, hogy értsd. "Mi az öröm hír avagy Jó hír szerintetek?" ennyi nem több! Még az esetleg, amit a kérdésben felvázoltam fent. :) Úgy érzem, az amit leírtál rám nem volt érvényes sem pedig a 98-as válaszolónak, az igaz, hogy én kicsit higgattabb voltam mint ő. :)
2016. jún. 29. 12:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!