Miért baj az, ha valaki nem hisz az evolúcióban?
Kérdező
Akkor most, hogy is alakult Izrael újra meg?
Az rendben van addig, hogy Isten megígérte ezt. De mit tettek a zsidók? Megőrizték a hitüket, a hagyományaikat, és összetartóak voltak. A 19. században pedig ők maguk kezdték meg a szervezkedést, hogy visszatérhessenek a régi hazájukba. Ha nem szereztek volna más országokban hatalmas befolyást, elsősorban az USA-ra gondolok, soha nem támogatták volna őket ebben a törekvésükben. Továbbá, ez a fajta hatalomra törésük volt, hogy a visszájára fordult pl. Németországban, de bizonyos mértékben a Szovjetunióban is (ahol Sztálin kiirtotta a hatalomból a zsidó bolsevikokat). Mégis, ez utóbbi országokban a kudarcuk, és a szenvedéseik is elősegítették az ügyüket.
Ebből a példából csak pont annyit akarok lehozni, hogy ma sem lenne Izrael, ha ők nem tesznek ezért. Könnyen lehet, hogy közvetve Isten segítette is őket (bár ez megint lehetne vita témája), de ha ők csak várnak Istenre és nem lépnek, ma sem lenne Izrael.
Ismét csak igazolást nyer Madách-tól az idézet: "Ember küzdj, és bízva bízzál!" Madách csak egy vallsos ember volt, de mégis úgy tűnik, hogy a filozófiája Istentől van, a történelem őt igazolja. De amit ő írt a művében, azt nem a zsidóknak írta, hanem minden nemzet minden emberének. Kitartás, összetartás, és küzdelem az ami meghozhatja a gyümölcsét. Meglehet, hogy Isten nélkül ez nem vezet tartós eredményre, de az is biztos, hogy az Istenben való hit sem elég semmire itt a földön, ha nem teszed oda magad érte a célodért.
De az az egész szövegrész Nabukodonozorra vonatkozik, és akárhogy hazudsz, ő nem pusztította el a várost. Márpedig a prófécia ezt állította.
Még a Bibliád is alátámasztja az állításomat, úgyhogy mindenképpen IGAZ, legalábbis számodra az kell legyen.
"18 Embernek fia! Nebukadneccar, Babilón királya nehéz feladattal fárasztotta seregét Tírusz ellen. Minden fej belekopaszodott, és minden váll feltört, mégsem lett jutalma sem neki, sem seregének azért a munkáért, amellyel Tírusz miatt fáradozott." [Természetesen ezt más források is megerősítik.]
Most ködösíthetsz Nagy Sándorral, de a prófécia tisztán láthatóan Nabukodonozorról beszélt, tökéletesen meghatározta, hogy a 3. versben említett sok nemzet közül pont Nabukodonozor okozza a vesztét. Szóval ez bukta. Az pedig egyszerű logika, hogy egy sokat ostromolt, ígéretes kereskedelmi útvonalon fekvő várost előbb-utóbb bevesznek, mivel semmi sem bevehetetlen. (teszem hozzá, néhányan úgy értelmezik a 'sok nemzet' szöveget, hogy az is N. seregére vonatkozik, ami több nemzetből állt, sok esetben máshol is így kezeli ezt a Biblia, a Második királyok könyve 24:1-2-ben egy csomó nemzetet felsorol N. ostromló seregeként. De nem kell ennyire kötekedni, még úgy se áll a prófécia, ha ettől eltekintünk)
Ami pedig az Ótírusz, Újtírusz, sziget, nemsziget, stb.-t illeti:
Az Encyclopedia Britannica is említi, hogy "Excavations have uncovered remains of the Greco-Roman, Crusader, Arab, and Byzantine civilizations, but most of the remains of the Phoenician period lie beneath the present town. "
Azaz a jelenlegi város javarészt a föníciai város maradványaira épült.
"Near the market you will see a busy fisherman's port, in Phoenician times referred to as the "Sidonian" port because it faced north towards Sidon' és 'The walk to Area Three takes you through a residential part of Tyre called Hay Er-Raml or the Quarter of Sand. You are in fact walking on what once was Alexander the Great's causeway"
Tehát ma is ott van a piac közelében a 'Sidonian' néven futott akkori kikötő, és lakóövezetet építettek azon a területen, ahol anno Nagy Sándorék csinálták a gátat.
""A motivációd pedig nem más mint a FÉLELEM!"
Örülök neki, és köszönöm, hogy alkalmat adsz válaszolni az ilyen felvetésekre.
Nos, úgy gondolom, elég nagy ostobaság nem félni akkor, amikor van ok a félelemre! A strucc politika nem használ! A félelem arra szolgál, hogy elkerüljük a veszélyes helyzeteket. Jobb félni, mint megijedni! Az okos ember akkor bátor, amikor kell, és akkor fél, amikor kell! A bolond azt mondja, hogy nem fél semmitől, aztán amikor jön a baj, akkor kétségbeesik."
Általánosságban igazat írsz. De itt most arról van szó, hogy a hitedből való félelem miatt bírálsz tudományos eredményeket, részeredményeket. Ha a Bibliából levezetnének olyan dolgokat, amik cáfolják az elektromosságot, akkor te a HIT-edből való félelemre támaszkodva azt is cáfolni próbálnád. Jó, az elektromosság sokkal jobban bizonyított, és kézenfekvő dolog, szóval lehet, hogy csak pont ezért nem mentek fejjel a falnak, mert ezt még te is, és a többi vallási fanatikus is könnyen belátja, hogy nekimenni az elektromosságnak mérhetetlen nagy ostobaság.
Az evolúciós elmélet ilyen kézenfekvően nem bizonyított, ezt én is elismerem, hisz legtöbbször csak közvetett bizonyítékok ezrei állnak a rendelkezésre, de maga az evolúció egy sokszázmillió éven átívelő folyamat, és nincs mód arra, hogy visszamenjünk a múltba, utána félmillió évvel későbbre, majd megint későbbre, és vizsgálhassuk az eltéréseket és gyakorlatilag a teljes folyamatot dokumentálhassuk. Hogy nincs időkapszula, arról nem tehetnek az evolúcionisták sem.
Ahhoz, hogy korrektül vizsgálhassuk az evolúciót, félre kell rakni a hitet. Tudományos teóriát tudományos hozzáálással kell vizsgálni, vitatni. Ha már eredményre jutsz, mint amit a hited diktálna, korántsem biztos, hogy a kapott eredmények a rosszak. Veled viszont ilyen nem történhet meg, neked van HIT-ed, van félelmed a büntetéstől, és ennek rendeled alá a féltudományos érdeklődésed. Ha azt írná a Biblia, hogy 2*2 az 5, és aki nem hisz benne, az nem hisz Istenben sem és ezért a pokolra jut, te ebben hinnél, hogy 2*2 az 5. Veled ellentétben (ugyan én is hiszek Istenben), de ha hülyeséget mondanak nekem, gond nélkül kiröhögöm, és tudom jól, hogy ezért nem kerülhetek a pokolra, de ha mégis így lenne, akkoris vállalom, mert 2*2 akkoris 4.
Embert se azért nem ölök, mert jajj, hát pokolra jutok, nem is azért nem, mert börtönbe kerülök, hanem azért mert az az én belső mércém szerint is bűn, én pedig nem vagyok gyilkos. Nem jó, ha félelemből hiszel.
Hoffman József
Húú de magas labdát dobtál fel.
"A bolond azt mondja, hogy nem fél semmitől, aztán amikor jön a baj, akkor kétségbeesik. "
Pár sorral lejjebb
"Én azonban MÁR nem félek!"
Mik a bajok!
Biblia eredetiségére nincs bizonyíték, és közismert többször beleszerkesztettek.Sok könyv nem is akkor íródott mikor hiszik legtöbben.
Másik ami sokkal komolyabb filozófiai gond:nem létezik garancia hogy isten igazat mondott, és nincs semmilyen oka hogy elfogadjon bármilyen könyvet(mivel bele van hamisítva)
harmadik semmi de semmi nem kötelezheti,és senki nem vonhatja felelősségre semmiért.
vagyis összes bűnösnek megbocsájthat, vagy az ártatlant is kinevezheti bűnösnék.
vagyis mindent eltörölhet kivétel nélkül, vagy mindenkinek megbocsájthat:és mivel ő isten összes opció igazságos lesz.
"Ahogy mondtam azonban, én MÁR NEM FÉLEK! Isten szeretete elűzte a félelmemet."
Simán bolond vagy ahogy beismerted korábban.
Istennél a szeretet lehet hogy elpusztít vagy megjutalmaz,vagy az is hogy tojik rád.
Nincs senki aki megítélhetné a tette jó vagy rossz.
Hoffman
"Jézus a testté lett Ige, és az Ige Isten. A Biblia egyenlő Istennel! Amit a Biblia mond, azt Isten mondja! "
Egy óriási probléma van, Biblia jó része utólag lett beleírva,és nem akkor keletkezett mint maga a mű. Hibák egy részét ki lehetne javítani, de az emberek tudatába a megmásított szöveg lett a szent.
Bart Ehrman munkásságát ajánlom. legjobb mindenki nagy kussban van, ha már cáfolni nem tudják akkor csendben maradnak.
A tényszerű igazság, tetszik neked vagy sem:simán "bolond" vagy.
"Ezek inkább azt bizonyítják, hogy ezek a rétegek gyorsan rakódtak le, pár hét, hónap alatt, majd a fákkal együtt kövültek meg. "
Jaj,linkjeid magyarázata azt bizonyítja hogy vannak emberek akik buták geológiához. Sokan vannak, de ezt nem kel hangoztatni.
Kb 100 éve értjük ezt a jelenséget, de sajnos kreacionisták nem fejlődtek érvelésileg.
"Ezek a képződmények mind az özönvíz bizonyítékai, szemben a "tudomány" évmillióival. "
Iq 80 alatt max,de már 100 éve is értett volt, miért nem bizonyítékai az özönvíznek.
Persze az egyensugarú vakhitű fiatal-föld kreacionistának mondhatsz bármit, csak azt látja amit mondanak neki.
"Amikor már megkövült, akkor nem gyűrődött, hanem töredezett volna."
ha órán figyeltél volna akkor tudnád
" A gyűrődés során a mélyben lévő kőzetrétegek a hatalmas nyomás és hőmérséklet hatására képlékennyé, formálhatóvá válnak. S meggyűrődnek, ha oldalról nyomás éri őket. "
"ZONBAN, pl. ezeknek a fáknak a létezése eleve LEHETETLENNÉ teszi, hogy azok az üledékrétegek, amelyekben találhatók, évmilliók alatt rakódtak le. "
rossz kiindulás, vagyis rossz következtetés.
Tudod, ezen fórumon nem csak a hittársaid vannak, akikkel jól elbeszélgethetsz és bólogatni fognak. ide írók jó része képzett természettudományokból,valaki meg simán sokat olvasott.
Hozzád hasonló emberek csak a vallásosok felé irányuló negatív véleményt erősítik.
Igazi elrettentő példa vagy.
"Én ELGONDOLKODTAM a világ dolgain. Azért vagyok hívő, mert azt találtam, hogy azok azt támasztják alá, amit Isten a Bibliában kijelentett! "
sajnos ezt nem látom az írásaidon, mások által előemésztett tudást osztod újra, semmi eredeti gondolat vagy érv nem jött.
betanítottak neked pár érvet, de igazából nem is értesz a témához amiben osztod az ész.
Ez a baj!
" én nem vagyok hajlandó belemenni tudományos jellegű vitákba."
evolúció tudományos kérdés, és nem hité.
b ezzel beismerted buta vagy a témához,és még büszke is vagy rá.
"Én és a hívők számára viszont a racionalitás mértéke a Biblia. "
de mivel ismert hogy hamisították és félrefordították többször is, emiatt maga a vita alapja nagyon rozoga lesz.
Kb. olyan mint futóhomokra házat építeni.
vita alapja is problémás, és végül a nagy semmi lesz az eredmény.
Biblia alapja max. egy teológiai vitánál fogadható el....
re: Ebcsont
Először is fairi1-re reagálva: A Bibliába nem javítottak bele, nem módosították, és nem vettek el belőle. Bart Ehrman majd tárja a munkásságát Isten elé, amikor arra kerül a sor.
Tehát:
Izrael helyreállításáról természetesen nem csak ezek, hanem sokkal több prófécia szól. Azzal kezdődött, hogy Isten Ábrahámnak (akkor még Ábrám) ígérte ezt a földterületet.
"Az ÚR megjelent Abrámnak, és ezt mondta neki: A te utódaidnak adom ezt a földet." (1Móz 12:7a)
"Mert az egész földet, amelyet látsz, neked és utódaidnak adom örökre." (1Móz 13:15)
"E napon kötött az ÚR szövetséget Abrámmal, és ezt mondta: A te magodnak adom ezt a földet, Egyiptom folyójától fogva a nagy folyóig, az Eufráteszig" (1Móz 15:18)
Az ígértet örökre szólt, és nem volt feltételhez kötött, tehát csak Isten döntésétől függött, nem a zsidók cselekedeteitől. Mivel izrael népe elfordult az Úrtól, Isten megbüntette őket azzal, hogy el kellett hagyniuk a földet egy időre. De mivel Isten megígérte, hogy az végül örökre az övék lesz, számítani lehetett rá, hogy végül úgy alakítja a történelmet, hogy a zsidók visszatérhetnek a nekik ígért földre. Mondjuk 100 évvel korábban, 1850-ben mennyibe fogadtál volna, hogy ez be fog következni? Vagy Hitler holokausztjának idején?
A helyreállítás folyamatosan történik, és ezt jól illusztrálja Ezékiel 37 fejezetében a száraz csontok próféciája. Ez túl hosszú, hogy ide másoljam, de megkeresheted az interneten is.
A lényeg, hogy Ezékiel egy völgyben szétszórva száraz csontokat lát, melyek a népek között szétszórva élő zsidóságot jelképezik. (Ahhoz, hogy ilyesmiket megérthessen valaki, tisztában kell lennie a Biblia képes beszédeinek értelmezésével). Szárazak és halottak, mert nincs élő kapcsolatuk Istenükkel. Azután azt látja Ezékiel, hogy a csontok egymáshoz kapcsolódnak, és inak, hús növekszik rajtuk. De még nem elevenedtek meg. Ez jelenti Izrael jelenlegi helyreállítását. Isten elkezdte visszahozni őket a földjükre, de még mindig nem tértek meg Istenhez. A jelenlegi Izrael nagy részben szekuláris. A megelevenedés második része, amikor Lélek tölti be őket a jövőben következik majd be, amikor Nagy Nyomorúság alatt egyre többen fogadják el Jézus Krisztust a Messiásnak, és Jézus második eljövetelével csúcsosodik ki teljesen, amikor Jézus mint Király, fehér lovon ülve megérkezik a Mennyből, és az Olajfák hegyére teszi a lábát. Ekkor Ő mint Király fog uralkodni felettük.
"így szólj hozzájuk: Azt mondja az én Uram, az ÚR: „Íme, elhozom Izráel fiait a népek közül, akik közé csak jutottak, összegyűjtöm őket mindenfelől, és beviszem őket a saját földjükre. Egy néppé teszem őket azon a földön, Izráelnek hegyein, és egyetlen király lesz mindnyájuk királya. Nem lesznek többé két nép, és nem válnak szét többé két királyságra. Többé nem teszik magukat tisztátalanná bálványaikkal, utálatosságaikkal és minden bűnükkel. Megszabadítom őket minden olyan lakóhelyüktől, amelyben vétkeztek, és megtisztítom őket. Népemmé lesznek, és én Istenük leszek. Szolgám, Dávid lesz király fölöttük, és egy pásztora lesz mindnyájuknak. Az én törvényeim szerint járnak, és rendelkezéseimet megőrzik és megcselekszik." (Ezékiel 37:21-24).
Lehet azt mondani, hogy a zsidók a babiloni fogság után már visszatértek a földjükre, de ez utóbbi prófécia semmiképpen sem vonatkozhat arra az időre. Egyrészt utána újra szétszórattak, és a prófécia többi részlete sem teljesült akkor. Ha pedig akkor nem teljesült, akkor ezután fog. Ha valakik kételkedtek ebben, ezt csak addig tehették, míg egyszercsak valóban elkezdett megvalósulni Izrael megalakulásával.
A magában bízó emberről pedig nagyon jó példát találhatunk Nabukodonozor (Nabukadneccár) esetéből. Javaslom olvasd el hozzá Dániel könyvének 4. fejezetét. Én a végét másolom most csak ide.
Figyeld meg a magabiztos királyt: ÉN építettem, az ÉN hatalmam által, az ÉN magam dicsőítésére!
ÉN, ÉN, ÉN! A magabiztos, felfuvalkodott, büszke ember hitvallása.
Lásd meg, mi Isten válasza erre:
Dániel 4:27-34
(27) így szólt a király: Nemde ez az a nagy Babilón, amelyet én építettem ki királyi székhelyül hatalmam ereje által, fenségem dicsőítésére?
(28) Még a szó a király szájában volt, amikor szózat szállt le az égből: „Neked szól ez, ó, Nebukadneccar király: a birodalom elvétetett tőled!
(29) Kivetnek téged az emberek közül, és a mezei állatok közt fogsz lakni, és füvet adnak enni neked, mint az ökröknek, és hét idő múlik el fölötted, amíg föl nem ismered, hogy a Felséges uralkodik az emberek birodalmán, és annak adja azt, akinek akarja.”
(30) Azon nyomban betelt a beszéd Nebukadneccaron: kivetették az emberek közül, és füvet evett, mint az ökrök, és égi harmat öntözte testét, míg végül a szőre úgy megnőtt, mint a sas tolla, és a körmei úgy megnyúltak, mint a madarak karmai.
(31) Amikor eltelt ez az idő, én, Nebukadneccar, az égre emeltem szememet, és értelmem visszatért. Áldottam a Felségest, dicsértem és dicsőítettem az örökké Élőt, akinek hatalma örökkévaló hatalom, és országa megmarad nemzedékről nemzedékre.
(32) A föld összes lakója olyan, mint a semmi; akarata szerint cselekszik az ég seregével és a föld lakóival. Nincs, aki lefoghatná kezét, és azt mondhatná neki: Mit cselekedtél?
(33) Abban az időben visszatért az értelmem, és királyságom dicsőségére az én tisztességem és méltóságom is visszatért hozzám. Tanácsosaim és főembereim fölkerestek, visszahelyeztek királyságomba, és még nagyobb hatalmat nyertem.
És most a legfontosabb rész:
(34) Most azért én, Nebukadneccar, dicsérem, magasztalom és dicsőítem az ég Királyát, mert minden cselekedete igaz, útjai igazságosak, és meg tudja alázni azokat, akik kevélységben járnak.
Igazán ez a történet az előző részek ismeretében érthető meg teljes egészében.
Még annyi, hogy azt mondod, te hiszel Istenben. De melyikben? Nabukodonozor is hitt sok istenben, és Jahvét, az "Egek Istenét" is csupán be akarta illeszteni a panteonjába, a többi "isten" mellé. Az Úr azoban fokozatosan nyilvánvalóvá tette számára, hogy egyedül csak Ő Isten, a többiek bálványok csupán.
Azzal, hogy valaki azt mondja, hogy "valószínűnek tartom, hogy létezik valamiféle Isten", még semmit nem közeledett Isten felé. Isten azt várja el, amit végül Nabukodonozor is tett: "dicsérem, magasztalom és dicsőítem az ég Királyát". E nélkül a puszta "isten-tudás" semmit nem ér.
Farokcsont.
Mi a probléma vele? Isten ezzel alkotta meg az embert, ezért van farokcsontja. Ennyi.
Mi bizonyítja, hogy elcsökevényesedett? Csak annyi biztos, hogy van. De az, hogy elcsökevényesedett, az csak egy bizonyítatlan előfeltevésekre alapozott téves következtetés.
Egyébként úgy tudom, van azért szerepe is az idegek védelmében, és szalagok, inak is erednek, illetve tapadnak rajta.
Már csak ezért sem jelenthető ki az, hogy elcsökevényesedett. Azért van, mert szükség van rá.
Egy állítás:
„A biológiában mindennek csak az evolúció fényében (szemszögéből nézve) van értelme.” Theodosius Dobzhansky
Minden biológiához értő ember egyet ért vele.
Ismét a megszokott paradoxon: "Minden biológiához értő ember egyet ért az evolúcióval. Ahhoz, hogy kritizáld az evolúciót, biológusnak kell lenned. Ha azonban kritizálod, akkor már nem vagy biológus."
Ez ugyanaz mint ami a középkori eretnek-perekben történt: "minden hívő egyet ért azzal, amit a Katolikus Egyház tanít. Aki nem ért vele egyet, az nem hívő, ezért máglyára vele!"
Valóban egyetért Dobzhansky-val mindenki?
George Wald Nobel-díjas bikémikus professzor nem ért vele egyet. "Amikor az élet földi eredetéről van szó, csupán két lehetőség kínálkozik: a teremtés vagy a spontán keletkezés (evolúció). Nincs harmadik út. A spontán keletkezést (az ősnemzést) 100 évvel ezelőtt megcáfolták (Redi, Spallanzani, Pasteur), de ez csak egyetlen más végkövetkeztetéshez vezet el bennünket: a természetfeletti teremtéshez. Ezt nem tudjuk elfogadni filozófiai okokból (személyes indítékokból), ezért inkább elhisszük a lehetetlent: azt, hogy az élet önmagától, véletlenül jött létre”
Michael Denton, a molekuláris biológia professzora Evolúció: egy válságban lévő elmélet című könyvében a geológiai, paleontológiai, embriológiai, rendszertani és molekuláris-biológiai bizonyítékokon keresztül megmutatja, hogy az evolúció alapjai szünet nélkül erodálódnak, és csupán egy filozófiai indíttatású »akarunk hinni Darwinban« hit marad, amelynek már semmi köze sincs a tudományhoz. Szerinte a tudomány olyan mélyrehatóan kétségbe vonta az evolúciót, hogy azt el kellene végre vetni. Egyébként Denton nem hisz a Teremtésben, de azt legalább elismeri, hogy az evolúciós-elmélet sem kielégítő válasz.
Még egyszer Pierre Lecomte du Noüy, biofizikus szavai:
„Azok, akik megpróbálták eltörölni az isteneszmét, szégyenletes és tudományellenes munkát folytattak. Én az akkoriban divatos kételkedéssel léptem fel a felnőtt korba, és 30 év laboratóriumi munkájába került, hogy meggyőződjem róla: pontosan azok csaptak be szándékosan, akiknek az lett volna a kötelességük, hogy megvilágosítsanak engem, legalább saját tudatlanságuk egyszerű elismerésével. Én erre a hitre a biológia és fizika ösvényeit kutatva jutottam el; meg vagyok győződve róla, hogy bármely gondolkodó tudós számára lehetetlen, hogy el ne jusson erre a következtetésre, hacsak nem vak és tisztességtelen.”
„Az ember és rendeltetése című utolsó könyvemet abban a mélységes meggyőződésben írtam, hogy korunkban a tudomány Isten nélkül lerombolja a világot.”
Vak és süket, aki nem látja, hogy a tudomány ma éppen ezt teszi: lerombolja a világot.
A próféciák kérdése.
Egy egész "üzletág" jött már létre, hogy a bibliai próféciákat, csodákat letagadja, átértelmezze, emberi ésszel magyarázza. Van erről több honlap is? Milyen meglepő!
Linkeljek én is honlapokat, ahol megcáfolják ezeket? Lenne értelme?
Lehet erről vitatkozni, de alapjában véve, ha valaki nem maga akar hinni, akkor én miért akarjam ezt helyette?
Van egy könyvem, melynek címe "A Biblia és az ókori Közel-kelet", melyet egy hitetlen történész írt, és tele van csupa logikátlan következtetéssel. Azt mondja, hogy itt van x dolog, amelyből következik egy y magyarázat. Én meg ezt olvasva azt mondom, hogy ez az ember félrebeszél, mert ebből az x-ből egyáltalán nem következik y. Azonban vitázni ilyesmiről nem sok értelme van, mert mindenki ragaszkodni fog a saját értelmezéséhez, és azt tartja logikusnak. Az ilyen vita tényleg csak sok hűhó semmiért.
A Tírusz jóslat értelmezése is ez a kategória. Én azt gondolom, hogy a történelem egyértelműen igazolja a Bibliát. Aki nem ismeri el Isten történelem felett hatalmát, az tagadni fogja ezt. Tegye. A végén majd kiderül az igazság, de nem mi fogjuk a pontot kitenni a történet végére.
"Az igazakat tökéletességük vezeti; de a hitetleneket gonoszságuk elpusztítja." (Példabeszédek 11:3)
Mikor meg új hívő voltam, és másoknak is beszéltem a felismeréseimről, nagyon csodálkoztam, hogy ők miért nem látják azt, ami annyira egyértelmű és világos. Azóta persze megértettem. Csak az látja meg Isten világosságát, akiben Ő maga fényt gyújtott már. Senkiről nem lehet ezt eldönteni, még önmagáról is akkor ismeri fel bárki, amikor már látja. Ezért mindenkinek beszélni kell róla, és akinek kell, az érteni fogja.
Ugyanazt nézzük tehát, de mégis mást látunk. Hogy lehet ez?
Már használtam korábban a színtévesztés példáját, de ha nem olvasta valaki, most megismétlem. A színtévesztést az ún. "Pöttyös ábrákkal" vagy Japán könyvvel szűrik. A színtévesztők csak össze-vissza pontokat látnak ott, ahol a jól látók számokat. Így van ez a nem hívő emberrel is: szellemi színtévesztésben szenved. Hiába mondják a jól látók, hogy ott van a 29-es szám, aki színtévesztő azokra a színekre az nem látja. Mást nem tehetek, mint imádkozom, hogy Isten javítsa meg a hitetlenek látását.
Végül is meglett a válasz a "Miért baj az, ha valaki nem hisz az evolúcióban?" kérdésre. Azért, mert a fairi1-félék a legszívesebben kitekernék a nyakát. Gondoltam először, hogy írok választ a kritikáira, de ebben a pillanatban úgy vélem, nem fogok. Nem hiszem, hogy a cáfolataim bármi eredményre vezetnének. Mások kedvéért talán lehet, hogy mégis, még meglátom. Nem riadok vissza az írástól, az talán már kiderült, ha látom valami értelmét.
"Mi bizonyítja, hogy elcsökevényesedett?"
Figyelj, neked tudásod egyáltalán nincs?
Ahogy az emberi embrió növekszik, van olyan fázis, ahol a farka olyan hosszú, mint a többi része együtt.
Aztán szépen visszafejlődik.
Amúgy volt már rá példa, hogy nem fejlődött vissza.
Pár éve született egy kisfiú, akinek kb. olyan farka volt, mint egy magyar vizslának.
Szerinted az hogy került oda? Isten növesztette neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!