Miért baj az, ha valaki nem hisz az evolúcióban?
Egy az evolúció elfogadottságát mérő statisztika kapcsán így fogalmaztak: " Egy 32 európai országot, Japánt és az Egyesült Államokat az evolúció elfogadottsága szempontjából összehasonlító tanulmány Magyarországot a középmezőny tetejéhez sorolta. Na nem mintha, a 20+% kreacionista nem lenne iszonyatosan sok..."
Steve Jones evolucionista szerint "Aggasztó, hogy a kreacionizmus Európában is terjed".
A kérdésem tehát, hogy miért aggasztó, ha terjed a kreacionizmus? Miért "iszonyatosan" sok a több mint 20% teremtés hívő?
A teremtésben való hit vajon egy olyan ártalmas ideológia, ami közveszélyt jelent a társadalomra, és ezért hivatalból üldözni kell?
Ha nem így van, akkor miért - iszonyatosan - nagy baj az, ha valaki nem hisz az evolúcióban?
Ezt Steve Jones-tól kellene megkérdezned. De abban szerintem is igazad van, hogy nézhetné ő is a jó oldalát, hogy pl. az emberek 80%-a nem kreacionista, mennyivel jobban hangzik!
Engem személy szerint inkább a horoszkópban hívők sokasága aggaszt. 21. század, technika és tudomány kora, aztán ott egy rakás ember, aki úgy jött ki az iskolából, hogy gőze sincs semmiről, de minden hülyeséget elhisz. Önmagában ez sem probléma, de most gondolj bele, hogy ez is minél jobban elterjed, annál kisebb az esélyed arra, hogy olyan párt találj magadnak, akitől nem mész falnak, mikor megpróbálja rád vetíteni az ő saját szellemi sötétségét, sőt mi több, még akár le is néz amiatt, mert te nem vagy olyan hülye mint ő.
Kicsit elkanyarodtam, szerintem nincs baj azzal, hogy a népesség 20%-a kreacionista. Ráadásul a kreacionizmus kapcsán messze nem vonok le olyan messzemenő következtetéseket, mint pl. az asztrológia kapcsán.
"A kérdésem tehát, hogy miért aggasztó, ha terjed a kreacionizmus? Miért "iszonyatosan" sok a több mint 20% teremtés hívő? "
Nem effektíve az a baj, hogy pl. egy kéményseprő nem hisz az evolúcióban. A trend a baj, hogy emberek nem fogadnak el tudományos igazságokat. Szerinted az nem lenne baj, ha mondjuk az emberek nem hinnének az elektromosságban? Mindenki higgyen, amiben akar, de a széles népréteget érintő butaságok terjedése baj.
"Nem effektíve az a baj, hogy pl. egy kéményseprő nem hisz az evolúcióban."
Mi bajod a kéményseprővel? Ő nem ember? (miért nem matematikust írtál például?)
"A trend a baj, hogy emberek nem fogadnak el tudományos igazságokat. "
Az emberek úgy születnek, hogy nem tudnak semmit.
Attól mert elé rakod, hogy tudományos nem lesz garancia semmire.
"Szerinted az nem lenne baj, ha mondjuk az emberek nem hinnének az elektromosságban?"
Mondjuk ki, hogy téged csak azért idegesít, mert félted a munkád. Különben miért zavarna például a kéményseprő?
"Mi bajod a kéményseprővel? Ő nem ember? (miért nem matematikust írtál például?) "
Neked meg mi a bajod? Matematikust nem fogok írni, mert a matematikának bizonyos ágai felhasználják az evolúciós elvet az alkalmazott modellek során. Itt egyértelműen hátány az, ha valaki nem fogadja el. Ellenben a kéményseprő ebben az esetben egy random foglalkozás a sok közül, ami nem használja fel a munkája során az evolúciót. Csak egy idióta érthette így félre.
"Attól mert elé rakod, hogy tudományos nem lesz garancia semmire. "
Gondolom te sem hiszed el, hogy a Föld geoid alakú. Mivelhogy biztosan az is afféle tudományos hókuszpókusz. :D Az űrfelvételek is hamisak, Holdon se járt senki.
"Mondjuk ki, hogy téged csak azért idegesít, mert félted a munkád. Különben miért zavarna például a kéményseprő?"
Nem. Nem féltem a munkámat, mert azt a munkát amit végzek valakinek el kell végeznie. Ha sok a hülye, tévhitekben ringatózó egyén, akkor nekem jó, mert az azt jelenti, hogy kevesen tudják azt a munkát elvégezni. Engem a butaság terjedése zavar. Nagyon ráfixáltál erre a kéményseprőre... csaknem az vagy? :D
Ha inkább az evolúcióban hiszel akkor nem féled az Istent és nem bántja emiatt a lekiismereted ha rosszat teszel.
Az Isten iránti szeretet sok rossz tulajdonság levetkőzésében tud segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!