Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?
Vidiripi
tzolko!
Drogot árulnak és használnak pedig még a 14-et sem töltötték be.
Isznak, káromkodnak, dohányoznak, tiszteletlenek, gátlástalanok. S még mindig csak az általános iskolánál tartunk.
Aztán persze jön a tanár verés meg a lövöldözés.
Ja ha már verésről van szó akkor talán el kellene magyarázni azoknak a "diákoknak" is akik VERIK a tanárjaikat vagy osztálytársaikat és zsarolják őket, hogy hozzanak pénzt vagy más egyéb dolgot hogy pénzé tegyék.
Jaj miket írok. Nem jó fel kellene őket világosítani arról hogy a "A testi fenyítés idejétmúlt barbár szokás!"
Akkor is ha szórakozásból csinálják.
Még is amikor a te szereteted bántják az az első reakciód hogy te akarod bántani azt a személyt aki bántotta a szereteted. Pedig ez egy barbár szokás és idejét múlt. Ja persze mostanában a lövöldözés a menő az olyan modern. Ugye?
Néha elég lenne egyetlen jó időben adott pofon és egész életében kitartana az illetőnél. De egyébként teljesen mindegy hogy mi itt erről a témáról mit írunk. Mert úgy is mindenki úgy fogja csinálni ahogyan jónak látja. Ha tényleges változást akarsz elérni azt a gondolkodás mód megváltoztatásával tudod csak elérni.
Kedves Vidripi!
Te most bűnözőkről beszélsz?
Arra van törvény és megfelelő büntetés.
Úgy tudom, ma már sehol sem engedélyezett a testi fenyítés, legalább is kulturált országokban.
Gyermeket bántalmazni szégyen a felnőttre nézve.
Szégyen és bűn, amit a törvény szigorúan büntet újabban.
A gyermekneveléshez ész is szükséges és egy csintalan apróságot meg lehet regulázni szeretettel és a komoly bajba kerülő gyermekeknél a szülő nevelési módszere mond csődöt.
Éppenséggel azok a gyerekek válnak kezelhetetlenné, akiket agyba, főbe vernek a felmenőik, módszeresen fenyítik őket, terrorizálják testileg, lelkileg.
Számtalan neveléssel foglalkozó könyv létezik, nem szükséges, hogy minden szülő pedagógus legyen, de jó módszereket, nevelési szempontokat bárki tanulhat, csak utána kell járni egy kissé.
Manapság, amikor szinte minden tevékenységhez tanulás, vizsga, jogosítvány szükséges, gyermeke minden tudatlan embernek lehet és kénye kedve szerint idomíthatja az utódját.
Az értelmesebbek maguktól is megpróbálnak okosodni, tapasztaltabbak segítségével.
Szükséges információt hozzáértő személytől kaphatsz, ne a szomszéd példáját kövesd, amikor vak vezeti a világtalant.
Ne csak a Bibliát olvasd!
Vidiripi
"Te most bűnözőkről beszélsz?"
Nem tudom! Ezt neked kell eldöntened. Mitől diák a diák és mitől bűnöző a bűnöző?
Illetve egyesülhet e a kettő? Lehet e diákbűnöző?
"Ne csak a Bibliát olvasd!"
Ha olvastad volna a Bibliát akkor tudhatnád hogy vannak árvák is. Őket kifogja nevelni? Az állami intézményekben lévő alkalmazottak?
Vagy napjainkban rengeteg a csonka család. Sajnos. Elhagyta, meghalt, elvált stb.
A szülő akinél a gyermek maradt az dolgozik hogy eltartsa a csemetéjét. De közben nevelni is kellene. Egy ilyen családnak bizony hatalmas segítségre lenne szüksége.
Törvény én is tudnék írni. De nagyon jól tudjuk hogy a gyakorlatban másképp működnek a dolgok. Sokan elhiszik azt is hogy a hatalomra kerülő politikus az majd megváltoztatja a dolgokat. Ami kétségkívül igaz is. csak épp nem abban az értelemben ami a kampányban hangzott el.
Érdekes módon nagyon sokszor a tüntetéseket egyetemek és főiskolák tanulói kezdik. Pedig ők elvileg nagyon is tanult emberek vagy legalább is azok közé fognak tartozni ha meglesz a diploma. Ők nem tudják hogy: "A testi fenyítés idejétmúlt barbár szokás!"
Akkor miért dobálóznak kövekkel vagy használnak Molotov koktélt? Ezekből az emberekből kerülnek ki a "jövő vezetői". Pont azok akik a törvényeket megalkotják.
"Éppenséggel azok a gyerekek válnak kezelhetetlenné, akiket agyba, főbe vernek a felmenőik, módszeresen fenyítik őket, terrorizálják testileg, lelkileg."
Valóban? Natasa Kampus és a hozzá hasonló emberek miért nem váltak olyanná mint amiket leírsz? Ez nem törvényszerű.
De már nagyon elkanyarodtunk a témától. Mert a fegyelmezésről volt szó és nem a bántalmazásról. Amerika a demokrácia fellegvára. A tüntetőket még is erőszakkal verik szét ott is nagyon sok esetben. Pedig az barbár szokás.
Bár mit is csinál az ember az erőszak és a bántalmazás megmarad, amíg ez a világ fenn áll. S ez tény!
Kedves Vidiripi!
Nagyon el vagy tévedve, itt most nem azokról a gyerekekről van szó, akik azért kapnak, mert drogoznak, isznak stb.
Hanem azokról, akiket azért ver meg egy tanú szíjjal, mert nem bír nyugodtan végig ülni 2 órás összejövetelt.
Ez a kérdés!
Kedves Vidripi!
A témától Te kanyarodsz el, bűnözőkről, terroristákról írsz.
A gyermeknevelés a kérdés.
Ha megkérdezem, mi értelme van a testi fenyítésnek, akkor aligha tudsz rá válaszolni.
Ha csak kicsi az ütleg, nem éri el a célját, az edzett rosszcsont csak nevet rajta. Természetesen ezért a hatásosság érdekében a nagydarab fajankó igyekszik fájdalmat okozni, hogy hasson a "tanítás". Könnyű komoly sérülést okozni, mind testileg, mind lelkileg és lerombolni mindent, amit mások építgetnek a gyermek lelkében.
Kardoskodó kiállásod a testi fenyítés mellett valójában bizonyíték a kérdésben elhangzó vádakra. Sem a szíj, sem az ostor, sem az atyai pofon nem nevelési eszköz.
Amennyiben szerencsétlen utódodban mégsem rombolsz le minden szeretetet vele, akkor bizonyára van más értékes tulajdonságod, talán az önuralom, vagy az okosság, ami más módszer alkalmazására vihet.
Odacsapni a legegyszerűbb, gondolkodni már nehezebb.
Olvasd el, légy szíves a válaszaimat még egyszer.
üdv
Kedves 56-os!
Köszönöm, hogy leírtad amit én is gondolok erről a témáról!
Csupán a türelmem el fogyott velük kapcsolatban és nem tudtam megfogalmazni ilyen jól, mint te, mert valjuk be nagyon dűhit ez a fajta nevelési módszer, amit JT alkalmaznak.
Nekem egyik gyerekem se drogos, se alkoholista, se nem dohányzik, pedig nem vertem meg őket se szíjjal se ostorral se vasalózsinorral. Úgy gondolom a szeretet sokkal többet ér. Ja és nem verném meg őket pusztán azért 5-6 évesen, mert nem ül végig 2 órás zagyvaságot, amit még nekünk felnőtteknek is nehéz kibírni!!!
Kedves drága kérdező, te még mindig általánosítasz és RÁGALMAZOL! Ez nagyon visszatetsző viselkedés, és ezen semmit sem szépít, hogy azzal dicsekszel, hogy a gyermekeidet nem verted meg. Ahogy mondtam, én sok gyülekezetben jártam, sok Jehova Tanú családnál voltam már, de arra, amit mondasz NEM LÁTTAM PÉLDÁT!!
A Tanúk arról ismertek, hogy a tanításuk és az ebből fakadó cselekedetük szerint élnek mint SZERVEZET - ezért is bírálják őket sokan, mivel az szokásos "kereszténynek" nevezett tanokkal sokszor homokegyenesen szembemennek. Világossá tettem, hogy mit tanít a Biblia a kiegyensúlyozott gyermeknevelésről és ezt tanítják és igyekeznek alkalmazni a Tanú szülők is. Akkor milyen valós alapja lehet a kérdező vádjának, miszerint a testi fenyítés náluk általános???? Mellesleg a testi fenyítés NEM EGYENLŐ a "gyermekbántalmazással" - még sok nevelési tanácsadó szerint sem!
Kedves tzolko!
"Úgy tudom, ma már sehol sem engedélyezett a testi fenyítés, legalább is kulturált országokban.
Gyermeket bántalmazni szégyen a felnőttre nézve."
A te "kulturált" országaidban ezzel együtt a legnagyobb, sőt sok helyen messze kirívó a bűnözés és mindenféle erőszak (beleértve a családon belüli erőszakot is)! Vidiripi nagyon jól szemléltette, hogy milyen is ez a mai, modern és "felvilágosult", valamint "kulturált" világ!!!! Sok elmaradott, harmadik világbéli ország messze-messze békésebb és kellemesebb népekből áll, mint az ún. "kulturált" világ térségei. Ha ez a, sokszor nagyon is engedékeny gyermeknevelési módszer az egyedül üdvözítő - amelyet ma sokkal többen alkalmaznak, mint korábban valaha is -, akkor miért van ilyen iszonyatos mértékű, és évről-évre egyre több agresszió és mocsok körülöttünk?!!
És neked is mondanám, hogy a testi fenyítés a megfelelő keretek között, nem egyenlő a gyermekbántalmazással. Nem igaz, hogy a "hatásosság" kedvéért agyba-főbe kell verni szerencsétlen gyermeket, ez a te elméleted.
Torzítania sem kell senkinek: ez nem azt jelenti, hogy minden gyermeknek szüksége van testi fenyítésre, biztos hogy nincs, hiszen a gyakorlati tapasztalat is az, hogy sokaknak nincs szükségük erre. De az a másik szélsőség, hogy soha, semmilyen módon nem alkalmazható a testi fenyítés.
Az öregeink is megkapták a maguk részét sokszor (helyenként tényleg durva módszerekkel - amit ma egyetlen normális és szerető szülő sem javasol), de mégsem lett belőlük testi-lelki nyomorék! Sőt, a legtöbbünk által mélyen tisztelt, felelősségteljes szülők váltak belőlük, akikre felnézünk és szeretünk.
Tagadhatatlan, hogy vannak szép számmal kiváló gyermeknevelési módszerek, melyeket érdemes alkalmazni, de ne akarja már senki sem megszabni pontról-pontra és sablonszerűen, hogy csak így és így, sehogy másként.
Ajánlom figyelmetekbe a Biblia kiegyensúlyozott tanácsát, amit az előzőekben leírtam.
Kedves 59-es!
ezzel a szövegeddel pont azt bizonyítod, hogy ti alkalmazzátok a verést a gyerekeiteknél, talán nem szíjjal és ez egy egyedi kirívó eset lehetett, de attól még megtörtént.
A helyetekben ezt a személyt aki ilyet tett biztos kiközösítettem volna.
Ez akkor is szégyen hogy ilyesmi megtörténhet egy ekkora szervezetben akik a szeretetről papolnak.
Én, aki nem tanú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!