Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Jehova Tanúi és a szeretet!

2013. jún. 3. 20:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/125 A kérdező kommentje:

Aha!

A vén megy elöl, hátúl kullog a felesége teli szatyrokkal, na ez a főség JT-nél :)

2013. jún. 17. 08:20
 92/125 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ugye a mások alaptalan és rosszindulatú mocskolása nem tartozik az emberi erényeid közé, vagy mégis?!!
2013. jún. 17. 08:37
 93/125 A kérdező kommentje:
Láttam többször is....
2013. jún. 17. 08:51
 94/125 anonim ***** válasza:
50%
Magadat járatod le, persze itt bármit lehet, igaz? Az ilyenek, mint te pedig kiélvezik a lehetőséget...
2013. jún. 17. 08:55
 95/125 A kérdező kommentje:
Több fotót is készítettem róluk, mert nevetségesek. Szegény lány cipeli a nehéz szatyrokat, a debella férje meg vígan, megy elöl :)
2013. jún. 17. 08:59
 96/125 anonim ***** válasza:
83%

Kedves hívők!

Amit lefestettetek, az felettébb ideális állapot, de a történelem mást bizonyít.

A katolikus vallás vezető szerepét a kereszténységben nehéz tagadni. A Biblia megírása, a különféle könyvek beszerkesztése a korai kereszténységnek köszönhető és ők nagyban igazodtak az ókorban általános szokáshoz, a családfő uralta a családot, a gyermekek és a nők teljes függőségben voltak. A történelem ezer példát mutat, ezt lehetetlen cáfolni.

A testi fenyítés, a verés rendszeres, mindennapos és általános volt.

Az egyenjogúság legcsekélyebb jele sem mutatkozik a régi korokban. Politikai választójoga is csak a 20. sz.-ban lesz a nőknek, bár tagadhatatlan, hogy a korábbi mozgalmak hatására 100-150 évvel korábban már néhány munkakörben nők is dolgozhatnak, de ez még manapság sem általános.

A világ számos pontján a nők ma is hátrányos helyzetben vannak és a kereszténység szinte semmit sem tett ez ellen.

Nem véletlen, hogy az amerikai elnökök férfiak, de elenyésző a női vezetők száma a világban is és számos állás a férfiaknak van fenntartva. A politikusok többsége is férfi, néha akad egy, egy nő, a feministák kedvéért, de még ma is ritkaság női vezérigazgató, ellenben titkárnőből annál több van.

Számos ostoba elmélet született az idők folyamán, a nők helyzetének igazolására. Gyengébb észbeli adottságok, bibliai érvek és hasonló tévedések, amiből csak annyi volt igaz, hogy a nők iskolai képzése rendkívül gyenge volt, ezért valóban kevesek voltak annyira tanultak, hogy bármilyen munkát el tudtak volna végezni. Szerencsére mindez a múlté és remélhetőleg soha többé nem uralkodhat egyik nem sem a másikon.

Az, hogy a férfi már nem bánhat kénye, kedve szerint a nőkkel, pozitív dolog és remélhetőleg azok is kényszerítve lesznek a toleranciára, akik eddig brutális eszközökhöz folyamodtak a családi életben. Gyereket verni, nőt megütni nem férfihez méltó. Tessék békésebb eszközökkel tekintélyt szerezni, továbbá korántsem biztos, hogy mindig az erősebbnek van igaza.

Ez a kormány hasonlat ostobaság, a család nem gépjármű. Egy közösségi életnek kölcsönös kompromisszumokon kell alapulni.

A világ változik és az új áramlatok a jövő generációk sorsát, lehetőségeit meghatározzák.

Ezeket sok fiatal tisztábban látja, mint az öregek, ezért érthetően sokszor nem elég lelkesek a vaskalapos nevelési irányelvek láttán. Gyakran nekik van igazuk, hiszen nem a múlt, hanem a jövő szempontjai szerint akarnak és fognak is élni.

2013. jún. 17. 10:53
 97/125 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

tzolko!

Rendkívül érdekes hogy a nők helyzete azokban az országokban ahol soha nem volt kereszténység még napjainkban is sokkal rosszabb.

Az is figyelemre méltó tény hogy Európában kezdett kialakulni az az elképzelés hogy a nők dolgozzanak egészen pontosan Angliában. Miért pont Európában alakult ez ki miért nem egy olyan országban ahol soha nem volt nagy létszámú keresztény vallású?

A női emancipációból kiindulva. Ha olyan nő ellenes a Biblia akkor miért még is azokon a területeken alakult ki ez az egyenjogúsági törekvés ahol a keresztény vallás is elterjed? Kialakulhatott volna ott is ahol nem ismerték a Bibliát. De még sem ott alakult ki. Pedig a kereszténység megjelenése előtt is létezett már jó néhány civilizáció. Na de ezt csak egy kis saját eszmefuttatás mindenesetre elgondolkoztató a kialakult helyzet.

"Nem szeretem ezt az idézgetős módszert, pár sort mindenki meg tud jegyezni."

Na már megint. Nos ami azt illeti én sem szeretek sok mindent de el kell fogadnom. De ha ez nem megy akkor talán az a megoldás hogy nem írsz nekem. De ha van jobb ötleted akkor tedd azt.

"A Biblia tanítása a vallásod alapja és vallási okokból nem vagy a testi fenyítés ellen. Sőt, inkább támogatod.

Méltatlankodásod szőrszálhasogatás."

Ha már ennyire tájékozott vagy akkor azt is írd meg hogy milyen esetekben kell a Biblia szerint testi fenyítést alkalmazni? Kérlek!

"Az ószövetség teljesen nőellenes, vagy talán van példa rá, hogy női uralkodók tartanak háremet a férfiakból?"

Sajnos már más lelőtte ezt a poént, de azért én is megemlítem. A korábbi hozzászólásodban még azt írtad hogy a Biblia nő ellenes. Most meg már csak az Ószövetség. Amikor te a Bibliáról állítasz valamit, az hasonló ahhoz a helyzethez mintha én mondanám meg neked azt, hogy hogyan neveled a gyerekedet s milyen viselkedésért büntesd meg.

Ugye milyen abszurd!?

"Sorolhatnám a meghökkentő dolgokat, amik teljesen természetesek a férfiak részéről, nőnek viszont elképzelhetetlenek."

Sorold!

"Aztán kérlek sorold fel Jézus női tanítványait."

Talán úgy gondolod hogy Mária semmit sem tanult Jézustól?

Vagy Márta, Jairus leánya, a vérfolyásos asszony, ahogyan ennek az asszonynak az esete nagyon is sok mindent elárul én mi akik olvassuk a története mi is tanulhatunk belőle.

Galata 3:28 "...nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.

Ha nem is úgy tanította a nőket mint az apostolait de nők is voltak a "tanítványai".

"Nők által írt bibliai könyvekről."

Erről már írtam. Fusd át még egyszer a korábbi válaszomat.

"Sorold a női vezéreket, harcosokat, hősöket, királynőket.

Beszélhetsz a női mesterekről, szakmáikat értő nőkről."

Nézd ha ezek tényleg érdekelnek akkor nézz utána vannak nem is egy de én most nem fogok erről neked írni. De Eszter majdnem mindegyiknek megfelel.

"Talán hasonló a szórakozásunk, mint a rómaiaknak, akik gladiátorok életre, halálra történő viadalában gyönyörködtek?"

Ha nem is akkora tömegeknek mit a római korban de a gladiátor harc az létezik napjainkban is. Csak a kiváltságosok szórakozása. De helyette van Való Világ a TV-ből meg egy csomó hasonló műsor. A filmek hozzák az erőszakot jóval többet mint amit valaha is láttak az ókori gladiátorok.

De elég megnézni a híreket abban is a legtöbb hír az erőszakról szól. Vagy manapság szinte egyenes adásban lehet végig nézni egy háborút.

De ha ez mind nem elég már kis hazánkban is volt iskolai lövöldözés, bombamerénylet, maffialeszámolás, gyerekgyilkosság, pedofília, stb.

Mi kell még? Ja igen unatkozó középiskolás gyerekek brutálisan összevertek egy hajléktalant. Épp hogy nem halt bele a szerencsétlen.

Gyermek áldozatok. Mondjuk meglehetne említeni a háborúkban meghaló gyerekeket tévedésből lebombáznak egy lakóházat de volt úgy hogy iskolát. Nem hogy a régmúltban de napjainkban is áldoznak gyerekeket. Szita Bence ha minden igaz azért kellett meghalnia mert a nő azt gondolta hogy a gyerek ő közé és a szerelme közé fog állni. S persze ezt nem hagyhatta. Ez nem vallási áldozat volt de olyan is van.

Bizonyos értelemben ez is az áldozat kategóriába tartozik. A gyermek házasságok amit a szülők "elrendeznek". Vannak olyan országok ahol ez bevett szokás. India, Pakisztán, stb.

2013. jún. 17. 18:28
 98/125 anonim ***** válasza:

Vidripi!

Mi a szösz, talán az ószövetség nem a Biblia része?

:)

Aztán nagy keservesen említesz egy nőt, akinek volt valami szerepe a könyvedben. Apostol is volt nő?

A rengeteg férfi mellet tudsz mutatni két nőt a Bibliádból. Hát papok vannak nők?

Megint mindenféle mást hozol elő, terelsz, más népekkel foglalkozol. Söpörj csak a saját portád előtt!

Unom a huzakodást Veled!

Felőlem verheted a gyereked tenyérrel, vagy szíjjal, nem tudlak jobb belátásra bírni.

A nőddel is úgy bánhatsz, ahogy Neked tetszik, vagy amit elvisel.

Nem az én feladatom 2000 éves erkölcsi tanítás szerint élő embereket a XXI. századba rángatni.

Kiszálltam.

üdv

2013. jún. 17. 19:13
 99/125 anonim ***** válasza:

Kedves tzolko! Szerintem ez nagyon szűklátókörű álláspont, mert csak az egyik oldalt látod. Amikor a világ szelleme elhiteti az emberekkel, hogy ez a mi világunk az emberi erkölcs és társadalmi értékek terén "javulófélben" van, vagy legalábbis nem változik a múlthoz képest, akkor ez csak azt bizonyítja, hogy sokan, akik így hiszik, figyelmen kívül hagyják az egyik legalapvetőbb törvényt, az ok-okozat törvényét!

Márpedig a modern korunk számtalan társadalmi tragédiája - mely a múlthoz képest hatalmas méretekben nőt, vagy gyakorlatilag korábban nem is volt abban a formában - jól bizonyítja, hogy amit az ember elvet, azt fogja learatni is!! Ma az emberiség a szellemi, erkölcsi értékek jelentőségét jelentős mértékben alábecsüli, de ha ráébred a nélkülözhetetlenségükre, akkor is gyakran torz értékrend alapján éli életét, mert a befolyásoló és megtévesztő erők nagyon erősek ebben a világban. Sok-sok milliárd dolláros iparágak épülnek az emberiség megvezetésére, altatására - a politika csak az egyik és legközvetlenebb. De ott a hamis vallás és az egyéb káros, a materializmust erősítő eszmék.

Ahogy a vajdasági rádiót idéztem, a szakemberek látják ezt az alapvetően negatív változást a társadalmi értékrendben. Az okairól vitatkozhatunk, de a változás tény.

2013. jún. 17. 20:31
 100/125 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

tzolko!

Ahogyan írja is egy másik hozzászóló. Szűk látókörű vagy.

"Mi a szösz, talán az ószövetség nem a Biblia része?"

Dehogy nem! De egyszer Biblia egyszer meg Ószövetség.

"Aztán nagy keservesen említesz egy nőt, akinek volt valami szerepe a könyvedben. Apostol is volt nő?"

Nagy keservesen? De hiszen te kérdeztél! Csak írtam egy példát. Viszont ez a mostani reagálásod csak azt tükrözi hogy nem vagy képben a Bibliát illetően. Semmi többet.

"A rengeteg férfi mellet tudsz mutatni két nőt a Bibliádból. Hát papok vannak nők?"

Igen több a férfi. De nem értem hogy ezzel mire akarsz utalni. Abban a történelmi korban ez volt a megszokott. Igen vannak papnők.

"Megint mindenféle mást hozol elő, terelsz, más népekkel foglalkozol. Söpörj csak a saját portád előtt!

Unom a huzakodást Veled!"

Te hoztad fel a női emancipációt! Csak reagáltam a témára. Igen már korábban is jelezted hogy problémád van velem. Adtam is tanácsot. Megfogadtad. Ennyi.

"Felőlem verheted a gyereked tenyérrel, vagy szíjjal, nem tudlak jobb belátásra bírni.

Csak azért mert létezik ez a lehetőség az még nem jelenti azt hogy alkalmazni is kell.

Ismételjem magamat? "...milyen esetekben kell a Biblia szerint testi fenyítést alkalmazni?"

"A nőddel is úgy bánhatsz, ahogy Neked tetszik, vagy amit elvisel."

A hívő embernek nem nője van hanem felesége. S a feleséggel úgy kell báni ahogyan azt a Biblia írja. (1Péter 3:7)

"Nem az én feladatom 2000 éves erkölcsi tanítás szerint élő embereket a XXI. századba rángatni."

Ja hogy te ezt feladatnak gondoltad egy darabig? Egyébként helyes meglátás nem a te dolgod.

A XXI. században élő embereket kellene a több mint 2000 éves erkölcsi normákra megtanítani. Pl. Szeresd felebarátodat vagy felebarátod házastársát ne kívánd, stb.

Ez az erkölcs azt mondja hogy ne legyél házasságtörő, ne lopj, ne hazudj, stb. Csak az a baj hogy nagyon kevés ember veszi ezeket komolyan.

2013. jún. 17. 21:03
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!