Csak én érzem úgy, hogy a keresztényeket jobban gyűlölik Jézus nevéért, mint a Jehova tanúit?
A Jehova tanúival kapcsolatban mindig csak azt hallom, hogy a királyság termük miatt az őrtorony miatt meg a házról házra járkálásuk miatt szitkozzák őket, hogy takarodjanak a ##### ######-ba.
Én meg ha csak előveszem a Bibliámat, vagy szólok pár szót Jézusról, akkor rögtön megosztják velem szatirikus véleményüket Krisztussal kapcsolatban, majd elküldenek azzal, hogy dugjam a s3gg3mb3 az én aranyos kis Bibliámat.
Két kérdés, csak hogy tisztán lássam a helyzetet.
Miért húzod elő másoknak a bibliád?
Miért kezdesz el másoknak magyarázni róla?
Tehát arra kérlek vázold a helyzetet.
Mert ha egy buszon leülsz a random idegen mellé, csőre töltött bibliát szorítasz a halántékához és Jézussal fenyegeted, ne lepődj meg, ha elzavarnak.
Miért húzod elő másoknak a bibliád?
Miért kezdesz el másoknak magyarázni róla?
Azért mert nekünk keresztényeknek az a feladatunk, hogy minél több lelket megnyerjünk az Úrnak.
"Azért mert nekünk keresztényeknek az a feladatunk, hogy minél több lelket megnyerjünk az Úrnak."
Valami ilyesmire tippeltem. Akkor ne is csodálkozz, ha elküldenek a fenébe. Idegeneket zaklatni olyasmivel, amire nem kíváncsi, egy polcra tesz téged a jehovásokkal, krisnásokkal és a többivel, akiktől lépni nem lehet az utcán. Egyszerűen bosszantod az embereket.
Mert az emberek többsége hisz a szabad akaratban és a döntés lehetőségében. Akik nem hisznek a kereszténységben, többnyire nem azért nem hisznek benne, mert nem is hallottak róla. Tisztában vannak vele, mi az, de nem hiszik el, másban hisznek, ateisták, hülyeségnek tartják, stb. A lényeg, hogy a saját döntésük, hogy nem hisznek és nem foglalkoznak vele.
Ha ennek ellenére odamegy hozzájuk bárki, és győzködni kezdi róla, hogy márpedig az ő világképe a jó és mindenkinek ebben kell hinnie, természetesen az esetek nagy részében lesz elküldve melegebb éghajlatra.
Azért a Jehova tanúival szembeni elutasítás érthető számomra, pl. nagymamámat rendszerint azzal zaklatják, hogy adja fel katolikus vallását és lépjen be az ő szektájukba. Azért ez a kihasználás nem visszataszító?
"Azért mert nekünk keresztényeknek az a feladatunk, hogy minél több lelket megnyerjünk az Úrnak."
Ezzel hithű katolikusként nem tudok egyetérteni, ugyanis maga Jézus mondja: "Isten országa bennetek van", tehát mindenki saját magában kell, hogy keresse, ezért a valódi keresztényeknek sokkal fontosabb lenne a befelé fordulás, nem pedig mások zaklatása. Tehát nem iszlámok vagyunk, nem kötelességünk a hit erőszakos terjesztése.
Az evolúció elutasításával tökéletesen egyetértek, egyébként Magyarországon a kommunizmus lehet a hit elutasításának fő oka, ugyanis a kommunizmus nem más, mint "Egy vallásellenes ellenvallás az államvallás szintjére emelve." (Dr. László Andrástól idéztem).
Egyébként az "evolúcióra", az "ősrobbanásra" semmivel nincs több bizonyíték, mint a Teremtéstörténetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!