Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Jehova Tanúi és a szeretet!

2013. jún. 3. 20:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/125 anonim ***** válasza:
100%
Jehova Tanúi szeretnék, ha a gyermekeik velük lennének amikor Istenről tanulnak, szerintem ez jobb mint ha otthon hagynák őket, és csináljanak, nézzenek amit akarnak.... Ez a szülő privát dolga, övé a gyerek. Kedves kérdező, te voltál már tanúk összejövetelén? Szerintem meglepődnél mennyi szófogadó gyerek van ott. És mostanában voltál már iskolában, 1-2 osztályosoknál. Na ott meglátszik, melyik a jó nevelés. Nekem van egy Jehova Tanúi család ismerősöm, 15 éve ismerem őket. Most 15, és 13 évesek a gyerekek és példamutató fiatalok, örülnék ha megismerkednél velük(csak példának mondom) és látnád mit eredményez a tanúk Biblián alapuló nevelése. Természetesen minden ember tökéletlen, a tanúk is. Rossz döntéseket bárki hozhat. A kérdés inkább az mi a célunk a neveléssel...
2013. jún. 19. 09:49
 112/125 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Az én édesapám katolikus volt.

Szíjjal kaptam, ha rossz voltam.

Sajnos meghalt.

Szerettem és ma is tisztelem.

Sosem általánosítanák azzal, hogy a katolikusok szíjjal vernek gyereket - pedig én nem csak láttam, de át is éltem.

Akkor most velem van a baj?

2013. jún. 20. 20:00
 113/125 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nincs veled semmi baj! Nem a vallástól függ.

2013. jún. 20. 20:55
 114/125 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy nem a vallástól függ és nem szabad sohasem általánosítani, minden intelligens ember érti is, de sajnos vannak olyanok, akik nem! Ezen kérdés kapcsán kiderült azért egy s más az emberekről... :))
2013. jún. 20. 21:53
 115/125 anonim ***** válasza:
71%
Nem normális, ha valaki egy kis gyereket ilyen gyülekezetbe elvisz. Kellene nekik egy külön szoba, ahol játszhatnak és biológiai szükségleteiket kielégítik. Természetesen koruknak megfelelő hitoktatásban kell részesíteni őket. Még a 70-es években találkoztam először tanúkkal. Volt osztálytársnőmnél gyakran megfordultunk. Közel lakott az iskolához. Náluk semmi ilyet nem tapasztaltam. Akkoriban a gyülekezeti alkalmakat háznál tartották. Közelemben is él egy tanú család, ők igen normálisnak bizonyulnak. Fiam osztálytársa baptista. Náluk házi alkalmak is vannak. Volt, hogy elaludt az iskolában, mert este 11-ig hallgatnia kellett egy prédikátort. Ha elaludt, apja felrázta. Ennél a családnál volt erőszak. A rossz tanuló gyerek is kikapott. A férj még állapotos nejét is ütötte. Az iskolában egy Jehova tanú kislány is rendszeresen verte társait. Azt válaszolta, hogy náluk ez minden napos. Én ezeket a véneket leültetném és betiltanám a gyülekezetet. A szülőktől pedig állami gondozásba venném a gyerekeket. Egyébként sok vallásos embernél létezik a családon belüli erőszak. Hozzátartozóik úgy látják, ez szükséges. Nagyon meg kellene vizsgálni az ilyen családokat. Ma már nem figyelik őket úgy, mint a Kádár-rendszerben.
2013. jún. 21. 13:02
 116/125 anonim ***** válasza:
100%

Anyám katolikus volt, ő fakanállal vert, apám karatés volt, tőle pofonok jöttek, persze az más vallás. :-) Ez csak vicc, még mielőtt megsértődik valaki, de így volt,tesóm kapott szíjjal is. Nem hiszem, hogy mindenki ezt csinálja.

Engem meg az érdekelne, hogy a kérdező tesz fel ilyen kérdések sokaságát JT témában? Valami sértődöttség féle?

2013. jún. 21. 13:35
 117/125 A kérdező kommentje:
Aha, sértődöttség! Elegem belőlük, mert szeretetről papolnak és közben mindenkit gyűlölnek, akik nem tanuk! Sajnos a családomban is ezt tapasztalom.
2013. jún. 21. 16:37
 118/125 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ezt érzed, de mi senkit sem gyűlölünk. Jézus azt mondta, hogy azokért is imádkozzunk akik gyaláznak minket. Elhiszem hogy rossz tapasztalatod volt, a tanúk is hibázhatnak, és vannak akik sajnos teljesen eltérnek az isteni ösvényről. De nekünk mindig Krisztus legyen a példaképünk, akkor soha nem esünk el.....Üdv.
2013. júl. 2. 19:35
 119/125 anonim ***** válasza:
83%

nagyon nagyon sok a tudatlan ember, hangsúlyozom tudatlan, felelőtlen, felnőtt ember, akiknek sokszor gyermekei is vannak. először is, miért kell egy cselekvést teljesen általánosítani, kollektivizálni több millió emberre? ez nem a vallás bűne, hanem a tudatlan embereké!

Sajnos az már más kérdés hogy egyes vallásokon belül, pl. akár eztis említhetjük, vagy a katolikus kereszténységet, ahol gyakran az emberek félrefordítják tudatlan értelmükkel a lényegetés ez vezetgonoszsághoz, kegyetlenséghez. Azt hiszem a 3. író írta ezt:"De amikor hallom, ahogy ordít a gyerek, hogy neki most azonnal kell egy érintőképernyős telefon, akkor eltörném az állkapcsát. Mit képzel ez magáról?"

Ön gondolom felelősségteljes, becsületes állampolgárnak tartja magát. Nos, a maga sara az, hogy egy végtelen tudatlanságban és ostobaságban élje le az életét. Gondolom felesleges arra ösztönözni magát, hogy mélyebben gondoljon bele a problémába, könnyű az indulatnak engedni, és a fizikai erőszak után ön azonnal úgy érzi, helyre állt az egyensúly. Az ostobaság fertőző.

2013. júl. 23. 21:40
 120/125 anonim ***** válasza:
84%
Ja,és a börtönben ülők 80 %át gyermekkorukban rendszeresen fenyítették fizikailag. Ennyit a hasznosságáról.
2013. júl. 23. 21:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!