Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?
Sziasztok!
Az én édesapám katolikus volt.
Szíjjal kaptam, ha rossz voltam.
Sajnos meghalt.
Szerettem és ma is tisztelem.
Sosem általánosítanák azzal, hogy a katolikusok szíjjal vernek gyereket - pedig én nem csak láttam, de át is éltem.
Akkor most velem van a baj?
Vidiripi
Nincs veled semmi baj! Nem a vallástól függ.
Anyám katolikus volt, ő fakanállal vert, apám karatés volt, tőle pofonok jöttek, persze az más vallás. :-) Ez csak vicc, még mielőtt megsértődik valaki, de így volt,tesóm kapott szíjjal is. Nem hiszem, hogy mindenki ezt csinálja.
Engem meg az érdekelne, hogy a kérdező tesz fel ilyen kérdések sokaságát JT témában? Valami sértődöttség féle?
nagyon nagyon sok a tudatlan ember, hangsúlyozom tudatlan, felelőtlen, felnőtt ember, akiknek sokszor gyermekei is vannak. először is, miért kell egy cselekvést teljesen általánosítani, kollektivizálni több millió emberre? ez nem a vallás bűne, hanem a tudatlan embereké!
Sajnos az már más kérdés hogy egyes vallásokon belül, pl. akár eztis említhetjük, vagy a katolikus kereszténységet, ahol gyakran az emberek félrefordítják tudatlan értelmükkel a lényegetés ez vezetgonoszsághoz, kegyetlenséghez. Azt hiszem a 3. író írta ezt:"De amikor hallom, ahogy ordít a gyerek, hogy neki most azonnal kell egy érintőképernyős telefon, akkor eltörném az állkapcsát. Mit képzel ez magáról?"
Ön gondolom felelősségteljes, becsületes állampolgárnak tartja magát. Nos, a maga sara az, hogy egy végtelen tudatlanságban és ostobaságban élje le az életét. Gondolom felesleges arra ösztönözni magát, hogy mélyebben gondoljon bele a problémába, könnyű az indulatnak engedni, és a fizikai erőszak után ön azonnal úgy érzi, helyre állt az egyensúly. Az ostobaság fertőző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!