Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Jehova Tanúi és a szeretet!

2013. jún. 3. 20:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/125 anonim ***** válasza:
0%

"Természetesen nem állítom, hogy ez történik, de a fanatikus hozzáállás és a családjaikban tapasztalt szigorúság, ami vitathatatlan körükben, ilyesmire utal."

Tehát ha valaki hisz valamiben és ragaszkodik ahhoz, az "fanatikus"? Kedves válaszoló, jó lenne kicsit átgondolni a jelzőidet, mert magadat jellemzed ezzel, bármennyire is igyekeztél "kiegyensúlyozottnak" tűnni.

Semmiféle káros hatása nincs annak, ha a gyermek pici kortól kezdve "részt vesz" a gyülekezeteken. Ez a Biblia álláspontja is.

A rossz nyelvekkel szemben, egyetlen Tanú sem fogja megfelelő kor alatt azt elvárni a kicsitől, amit egy nagyobb gyerkőctől, ha nagyon zavaró a viselkedése, kiviszik a másik terembe. Ha elálmosodik, alszik. Megfogja szokni később a körülményeket, a gyülekezeti életet.

Nem lehet merev korhoz, szabályokhoz kötni azt, hogy mikortól lehessen egy gyermeket "beültetni" a gyülekezetbe. Minden gyermek más és más korban éri el azt a kort, amikor már aktív részese tud lenni az előadásoknak.

2013. jún. 5. 18:09
 32/125 A kérdező kommentje:

Attól, hogy ez régen volt még igaz. Az viszont, hogy most is verik a gyerekeket az tény, ezt azért nem kell letagadni, hiszen te is nagyon jól tudod!

Ne szépítsd, max. nem szíjjal. Ez a személy kirívó eset volt, de a tény, hogy Jehova Tanui verik a gyerekeiket a mosdóban, ha nem képes 2 órán keresztül nyugodtan ülni az összejövetelen.

Amúgy tovább megyek, még azért is szólnak, ha a gyereket kiviszik pisílni vagy enni! Na ehhez mit szól "testvérem"!

2013. jún. 5. 18:44
 33/125 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem hazudik a kérdező..., ha ilyet tapasztalt a Tanúknál, akkor jó okkal ment el onnan. Ha ekkora a szigor egy istentisztelet alatt, akkor szerintem a gyerekeket nem szabadna oda vinni.
2013. jún. 5. 19:02
 34/125 anonim ***** válasza:
66%

Kedves 31!

A válaszod jó példája a fanatizmusnak.

Nem véletlen, hogy az iskolakötelezettség hat éves kortól van, ennél fiatalabb korban a gyermekek csak és csakis speciálisan képzett óvónők felügyelete alatt és speciálisan épített, berendezett intézményben tarthatók viszonylag megfelelő körülmények között. Időnként itt is adódnak problémák, mind a beszoktatás folyamán, mind az azt követő időszakban és belátható, hogy egy óvoda, bölcsőde szükséges rossz, ami csak akkor nyer létjogosultságot, ha feltétlenül szükség van rá.

Egy kulturális program, legyen az irodalmi, művészeti, vagy akár vallási, nem kívánja meg apró gyermekek jelenlétét, sőt ez egyenesen nem kívánatos, hiszen tőlük nem lehet elvárni, hogy fegyelmezetten viselkedjenek hosszú ideig és ne zavarják azt.

Elképzelek egy színházi előadást, ahová kicsiny gyermeket visznek, aki a világ legtermészetesebb módján egy idő múlva "rendetlenkedni" kezd és ezért a felmenője testi fenyítésre vetemedik.

Nem tűrném el.

És őszintén remélem, hogy más, normálisan gondolkodó ember sem.

2013. jún. 5. 19:03
 35/125 anonim ***** válasza:
0%
Mit szólok ehhez? Azt, hogy természetesen te egy rágalmazó vagy! Minden szépítés és kertelés nélkül ezt ki lehet mondani rád, és tartok tőle, hogy ez valóban TÉNY!
2013. jún. 5. 19:04
 36/125 A kérdező kommentje:
Nézd, semmi szükség rá, hogy rágalmazzak. Viszont Te nagyon jól tudod, hogy igazam van! Csak nézz a tükörbe barátom!
2013. jún. 5. 19:10
 37/125 A kérdező kommentje:
33-as! Náluk nincs Isten tisztelet, csupán örtorony tanúlmányozás! Azaz örtorony tisztelet!
2013. jún. 5. 19:13
 38/125 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem nem hazudik a kérdező..., ha ilyet tapasztalt a Tanúknál..."

Kedves 33-as válaszoló! Ha észrevetted, én nem azt állítottam, hogy a konkrét ügyben "hazudik" a kérdező - ugye a figyelmes olvasás nem erénytelen dolog... Én az általánosító kérdését rágalmazásnak hívtam.

A "nagy szigorral" kapcsolatban tehát nem kéne a rágalmazók pártjára állni bizonyíték nélkül!

--------

Kedves tzolko!

A pedagógiai eszmefuttatásodra visszautalnék arra, amit írtam:

"A rossz nyelvekkel szemben, egyetlen Tanú sem fogja megfelelő kor alatt azt elvárni a kicsitől, amit egy nagyobb gyerkőctől"

"... nem kívánja meg apró gyermekek jelenlétét, sőt ez egyenesen nem kívánatos, hiszen tőlük nem lehet elvárni, hogy fegyelmezetten viselkedjenek hosszú ideig és ne zavarják azt."

Képzeld, NEM IS VÁRJÁK EL! Hitted volna???

2013. jún. 5. 19:17
 39/125 anonim ***** válasza:
26%

Jehovások! Sokszor gondoltok rá, hogy jobb lenne nektek holtan? :D

Hogy a p!csába lehet valaki akkora gyökér, hogy elviszi a gyerekét egy ilyen "istentiszteletre", ha azt még egy felnőttnek is nehéz végigülni? Egyszer, csak egyetlen egyszer tudjam meg, hogy valaki a barom vallása miatt bántotta a gyerekét a környezetemben, úgy elverem, hogy az többet nem lesz ember.

Nem az a fanatizmus, ha valaki hisz valamiben, és azt fontosnak tarja SAJÁT MAGÁRA nézve, hanem az, amikor egy védekezésre képtelen, ráutalt embert, itt a saját gyerekét, kötelezi a szabályai betartására, pedig lehet, hogy a gyerek nem akarja. Miért nem akarja? Mert a csúnya világ megrontotta, vagy megrontaná, ha nem figyelnétek az Őrtoronyból, ugye? Na, ez a fanatizmus.

2013. jún. 5. 19:21
 40/125 anonim ***** válasza:
0%

"Nézd, semmi szükség rá, hogy rágalmazzak. Viszont Te nagyon jól tudod, hogy igazam van! Csak nézz a tükörbe barátom!"

Nem! Azt tudom, hogy nem mondasz igazat!!!! Kértem, hogy bizonyítsd be a bibliából, hogy hol tanítunk a testi fenyítés szükségességéről. Te nagyvonalúan kitértél a válasz elől, miért is? Mert te vagy a kérdező, akinek bizonyítani semmit sem kell, elég a besároz, megrágalmaz egy világszervezetet és nem kicsit elítélhető módon általánosít?

Abban is biztos lehetsz, hogy nem én ítélem el ezt a viselkedésed, hanem általában minden jóindulatú ember, aki járt már nálunk, és tapasztalta a viselkedési és erkölcsi normánkat!

2013. jún. 5. 19:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!