Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?
Verni könnyű a kicsit, nevelni már nehezebb. Aztán majd egyszer csak meglepődsz, ha visszaüt.
Visszaüt kézzel, tettel.
A szigorúság is egy módszer, de azt inkább idomításnak tartom. A hangsúly a motiváláson kellene, hogy legyen.
Annyit hallottam már róluk, hogy szigorú a nevelés náluk.
Többet ésszel, mint erővel, hozzáteszem: szeretettel...
arc nélküli barátom
undorító vagy. És hazug.De hát mit is várjunk az ilyenektől....
Vidiripi
AZ efféle nevelési módszert nem lehet így kategorizálni. Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni de nem kizárt hogy történt ilyen dolog. Viszont ha szétnézünk a nem vallásos emberek között ott is ugyan ilyen nevelési módszerekkel találkozhatunk a testi fenyítés az bevett szokás nagyon sok családnál. Legyen az hívő vagy nem hívő. Nem sok kivétel van azt lemerem fogadni.
Szeretem azt a tegyük fel, hogy.... játékot. Ki ismeri?
Remélem többen.
Tegyük fel, hogy a bibliában van írva a gyerekek testi fenyítéséről.
Azt hiszem ez mégsem tegyük fel, hanem tény volt.
Tegyük fel, ami a bibliában le van írva, az Isten igazsága és aki aszerint él, az helyesen cselekszik.
Aki jobb akar lenni még Istennél is, jobban tudja mint Isten, az számomra mindig gyanús :D
...de ezt most hagyjuk.
Tegyük fel, hogy a világ folyamatosan romlik erkölcsileg (lassan szodomai állapotok)és a mai modernnek csúfolt gyermekneveléstől, hogy megütni sem szabad, attól a gyerekek szülőket lenézőek, megszégyenítőek stb. lesznek.
Hangsúlyozom, tegyük fel hogy...játékot játszok veletek és még tanú sem vagyok, csak ismerem a bibliát sokakkal ellentétben, akik megdöbbenve olvashatták, hogy a gyerkekek testi fenyítését is tartalmazza. Ez van. :)
yuda!
Te keresztéynek, vallod magad?
Kérlek idézd azt az evangélium részletet, amikor Jézus gyermekverésre bíztatott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!