Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Jehova Tanúi és a szeretet!

2013. jún. 3. 20:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/125 anonim ***** válasza:
80%

Verni könnyű a kicsit, nevelni már nehezebb. Aztán majd egyszer csak meglepődsz, ha visszaüt.

Visszaüt kézzel, tettel.

A szigorúság is egy módszer, de azt inkább idomításnak tartom. A hangsúly a motiváláson kellene, hogy legyen.

Annyit hallottam már róluk, hogy szigorú a nevelés náluk.

Többet ésszel, mint erővel, hozzáteszem: szeretettel...

2013. jún. 4. 13:45
 12/125 A kérdező kommentje:
Sajnos én is tudok ilyen személyekről aki Jehova Tanúi és szíjjal verték a gyerekeiket és pont ezt a biblia verset hozták fel! Nem hiszem, hogy az a gyermek akit a szülei íilyen módon neveltek, érezni fog bármiféle szeretetet ill. tiszteletet a szülei iránt. Viszont az biztos, hogy ő is hasonlóan brutális módszereket fog alkalmazni a saját gyerekeinél. És igen ez a téma pont aktuális manapság, amikor az emberek ölik egymást, legalább a magukat egyedüli igaz vallásnak tituláló emberek ne legyenek már ilyenek. Nyilván a hisztis gyereket, aki földhöz vágja magát a mobil telefonért én is meginteném, de nem szíjjal, azért mindennek van határa szerintem. Amúgy megy Jehova Tanúinál ez nem ritka, sőt az újaknak javasolják is, hogy vigye be a WC-be és ott verje meg csemetéjét, mert ezt csinálja mindegyik és lám milyen szófogadó illedelmes emberek váltak belőlük.
2013. jún. 4. 14:06
 13/125 anonim ***** válasza:
16%

arc nélküli barátom

undorító vagy. És hazug.De hát mit is várjunk az ilyenektől....

2013. jún. 4. 15:42
 14/125 A kérdező kommentje:
Hazug vagy Te! Ez mind így igaz! Lehet Te ezt el se tudod képzelni a testvéreidről, hidd el én se hittem el, rosszul tettem!
2013. jún. 4. 16:50
 15/125 A kérdező kommentje:
Szörnyű lehet ilyenekről olvasni kedves emberek, de sajnos igaz. Jehova Tanúi álszentek és képmutatók sajnos!
2013. jún. 4. 16:52
 16/125 anonim ***** válasza:
23%
ne már....honnan tudod, hogy a kérdező hazug? Te nem félsz Istentől, hogy állandóan rágalmazol, és ítélkezel? Azért mert ete nem láttál még egy tanút sem verni a ygerekét, már mindent tudsz róluk? Hát csak hidd el édesem. Cuncikám.... rengeteg tanú püföli a kicsinyét csak azért, mert képtelenek csendben végig ülni a nyamvadt két órahosszat, amivel kínlódtatják a gyerekeket. Manapság már egy kutya verésért is börtön jár. Benneteket is lekellene ültetni.... A szomszédban a királyság terem, a mosdó ablaka az udvarra nyillik. Oda hallatszik, ahogy ordítanak a kicsik. Sokszor azért is ütik őket, mert sírnak, ha fáj..parasztok...
2013. jún. 4. 18:03
 17/125 anonim ***** válasza:
7%

Vidiripi

AZ efféle nevelési módszert nem lehet így kategorizálni. Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni de nem kizárt hogy történt ilyen dolog. Viszont ha szétnézünk a nem vallásos emberek között ott is ugyan ilyen nevelési módszerekkel találkozhatunk a testi fenyítés az bevett szokás nagyon sok családnál. Legyen az hívő vagy nem hívő. Nem sok kivétel van azt lemerem fogadni.

2013. jún. 4. 18:13
 18/125 yuda ***** válasza:
85%

Szeretem azt a tegyük fel, hogy.... játékot. Ki ismeri?

Remélem többen.

Tegyük fel, hogy a bibliában van írva a gyerekek testi fenyítéséről.

Azt hiszem ez mégsem tegyük fel, hanem tény volt.

Tegyük fel, ami a bibliában le van írva, az Isten igazsága és aki aszerint él, az helyesen cselekszik.

Aki jobb akar lenni még Istennél is, jobban tudja mint Isten, az számomra mindig gyanús :D

...de ezt most hagyjuk.

Tegyük fel, hogy a világ folyamatosan romlik erkölcsileg (lassan szodomai állapotok)és a mai modernnek csúfolt gyermekneveléstől, hogy megütni sem szabad, attól a gyerekek szülőket lenézőek, megszégyenítőek stb. lesznek.

Hangsúlyozom, tegyük fel hogy...játékot játszok veletek és még tanú sem vagyok, csak ismerem a bibliát sokakkal ellentétben, akik megdöbbenve olvashatták, hogy a gyerkekek testi fenyítését is tartalmazza. Ez van. :)

2013. jún. 4. 18:31
 19/125 A kérdező kommentje:
Kedves 18- nem a fenyítéssel van bajom mint már említettem, de ha valaki szíjjal meg ver egy ártatlan kis gyereket, azt én is megverném szíjjal!
2013. jún. 4. 19:14
 20/125 Pietrosol ***** válasza:

yuda!

Te keresztéynek, vallod magad?

Kérlek idézd azt az evangélium részletet, amikor Jézus gyermekverésre bíztatott!

2013. jún. 4. 19:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!