Mi a véleményetek egy olyan vallásról (Jehova Tanúi ) ahol szíjjal verik a gyerekeiket?
Drága Yuda, mindenki tudja, hogy a bibliában van szó testi fenyítésről. Ne vond meg a te vessződet...írja az ige.
Így van. A gond az, hogy mikor ne vond meg a vessződet.
Azért mert a gyerek képtelen végig ülni egy nyílvános előadást, ami biztos nagyon érdekes neki, vagy azért mert olyan határokat lép át, amit nem tudsz másként megállítani?
Bizony mondom néked, hogy elképzelhető, hogy egy "Jehova tanúja" ilyet művel a gyerekével.
De azt maximum a haragod mondathatja veled, hogy mindegyik ilyen és ez a művelet támogatva is van.
Ha te esetleg egy önmagukat Jehova tanúinak valló szektába tévedtél, azokért pedig nem Jehova tanúi a felelősek és semmi esetre sem az összes. (egyébként meg a szíjban nem is vagy biztos te nagy harcos)
Mert ha csibész volt a gyerek és apuka meg anyuka picit a fenekére vert, még nem dől össze a világ sem.
Nagyon liberális gondolkodású vagyok, de azért van, amit be kéne tiltani. Magában mindenki kedve szerint lehet hülye, de erre rákényszeríteni a gyerekeket... Vérlázító, nagyon sajnálom, hogy tehetetlen vagyok.
A pár verekedős majomnak üzenném, hogy ha a gyerekeddel szemben már csak erővel tudsz fellépni, akkor valamit elrontottál az addigi "nevelésedben". Rossz szülő vagy. Felmerült ez már valamelyik gyökérben? Hogy egyszerűen csak nincs igaza?
Remélem, egyszer szétveri a fejeteket egy nagyobb, erősebb ember, hátha attól alázatot tanultok. Mert egy dolog imádkozni, meg a vezetők hülyeségeit áhitattal hallgatni, és ettől jó embernek gondolni magatokat, és más dolog letérdelni a síró kisgyerekhez, és megbeszélni vele, hogy mi bántja. Értitek? Beszélgetni, nem kinyilatkoztatni! Bár nem tudom, mennyit érthet meg ebből egy olyan ember, akinek szó szerint kell vennie a Bibliát, különben nem érti.
"Én se hinném el, de ott voltam és láttam és javasolták. Jobb ha elhiszed!"
Kedves drága kérdező! Azért tényleg mindennek van határa! Ez a kérdés azért is undorító, mert általánosít. Egyről is nehezen hinném el, nemhogy így, ahogy előadod. Én negyed évszázada vagyok Tanú, de valahogy ilyen, sőt EHHEZ HASONLÓ nevelési módszert még nem láttam Jehova Tanúinál. Még kisebb paskolásra sem emlékszem. De az nem kizárt, hogy megtörtént már a jelenlétemben, de annyira nem jellemző, hogy nem emlékszem rá.
Nem kéne kicsit többet írnod erről? Hol voltál, és mit láttál, kik javasolták? Ki volt az a személy? Tanú volt-e? Ha igen, mióta? Milyen szellemiségű az ürge, aktív-e, vagy kifelé tart már a közülünk? Kapásból tucatnyi kérdéstől is függ az egész megítélése.
Egy biztos, egy jó szellemiségű Tanúról NEM tudom elképzelni ezt a fajta "nevelési" módszert.
Talán akkor válaszolj a kérdésekre, oké??
Nekem eszembe sem jutna kicsiny gyermeket mondjuk színházba vinni, hiszen hosszú ideig aligha tudna nyugton maradni.
Az iskolaérettség vizsgálatánál nem elsősorban a szellemi adottságokra fektetik a hangsúlyt, ha egy gyermek csökkent értelmi képességű, akkor az már korábban kiderül, hanem pont ilyesmikre: tud e hat évesen fegyelmezetten viselkedni huzamosabb ideig, nyugton végigülni egy tanítási órát, stb...?
Úgy sejtem, eme felekezet tagjai mindannyian részt vesznek az Istentiszteleten, ami szép dolog, de ha az erre még éretlen apró gyermekeiket is magukkal viszik, akkor valóban megvan az esélye, hogy sorozatosan fegyelmezni kell őket.
Természetesen nem állítom, hogy ez történik, de a fanatikus hozzáállás és a családjaikban tapasztalt szigorúság, ami vitathatatlan körükben, ilyesmire utal. Mivel ilyen kiskorú gyermekeknél egyszerű intés aligha elegendő, meglehet, a fegyelmezés drasztikus, hiszen másképpen nem érhetné el a hatását.
Ha valóban történik ilyesmi, az nagyon sajnálatos, a legjobb lenne az ilyen korú gyermekeket otthon hagyni, amennyiben ez megoldható.
Ha mégis szükség van arra, hogy magukkal vigyék őket, ki lehetne alakítani olyan áruházakban található gyermekmegőrzőt és egy hozzáértő szülő kedves felügyelete alatt eljátszhatnának a csemeték.
Igazából semmi közöm nincs ehhez a dologhoz, gyermeket mindenki nevelhet, többé, kevésbé a saját kénye kedve szerint, mindenféle képzés, vagy jogosítvány nélkül, de az irántuk érzett sajnálat íratja ezt velem.
Őszintén remélem, hogy a feltett kérdés és az arra adott válaszom felesleges, hiszen bizonyára kirívó eset volt az említett történet és tisztességes emberek nem tartják terrorban gyermekeiket.
Legyen Nekik szép napjuk...
"Bírói ügy is lett belőle... Amúgy meg nem mondj ilyet, hogy ez nem jellemző nálatok, hiszen bibliai verssel is alátámasszátok a verés fontosságát."
Kedves kérdező! Szóval bírói ügy is..., és már nem is most, hanem régen..., akkor te csak RÁGALMAZOL minket azzal, hogy általánosítasz??? Mert úgy veszem ki, hogy ez az általánosítás rágalmazás!!! Ez viszont így nagyon visszatetsző.
Ugyan mutass már egyetlen olyan szöveget, melyben azt állítjuk, hogy fizikailag meg kell verni "nevelés" céljából a gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!