Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?
Csak röviden kedves előző mert annyira mosott az agyuk,hogy nem bírják felfogni a sok adatot.
Remélem nem sértettem meg ezzel senkit.
De értsétek meg végre,hogy az amit belétek sulykoltak az hazugság úgy ahogy van.
Ne legyetek rabszolgái egy Társulatnak mert drágán megfizettek érte.
Kedves 56!
Itt a válaszom röviden;
"És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka:
ISTEN megjelent TESTBEN,megigazíttatott LÉLEKBEN, megláttatott az angyaloktól,hirdetett a pogányok közt, HITTEK BENNE a világon,felvitetett DICSŐSÉGBE."(1Tim3,16)
Ennél tömörebben nem lehet ha ezt sem érted meg akkor...
Ha bővebben akarod,hogy kifejtsem adj egy e-mail címet és elküldöm neked mindent amit tudni kell pdf ben.
Remélem le szállsz végre arról az igéről.
Elnézést kedves Kérdező
Szalontának válaszolnék.
Aki éjjel privát üzenetben részegen nyomdafestéket nem tűrő szavakat ír privátban, az ne nevezze se reformátusnak, sem pedig kereszténynek magát.
Krisztus legfontosabb tanításainak egyike a felebaráti szeretet. Csak nem ez indított, amikor trágárkodtál?
Ha egy ilyen oldalon sem tudsz viselkedni, sajnálom azokat az embereket akik a környezetedben élnek.
De - nem vagy elveszve.
Jézus azt mondta, a betegeknek van szükségük orvosra. Sürgősen kezeltesd magad szellemileg. Nagy a baj!
Értelmetlen vitába belemenni, nem a legbölcsebb.
Egy tanu véleményét, még soha senki nem tudta megváltoztatni. Értelmetlen meddő vita nekik pl a szenthármasságról beszélni.
Ajánlok egy videót nézzétek meg.
Konfliktusokról szól.
Na, gondoltam, hogy jól lepontoznak itt, mert hinni merek a Szentháromságban. De nem baj, valakik az életüket adták az igaz hitért, ez ahhoz képest semmi. Tényleg nem lehet veletek semmiről beszélni, vitatkozni sem, mert csak veszekedni tudtok. Megállapításaitoknak nem értem az alapjait, pedig 5 év teológiai tanulmányok után legalább sejtenem kellene miről beszéltek. Amúgy is a valljátok, hogy 144 000 ember üdvözülhet csak, de ne harapd le a fejem, ha nem jól tudom. Nos, így felesleges csatlakozni, sztem így is többen vagytok már.
Egy KATOLIKUS lány
""(1Kor 2:16) "Mert 'ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt'? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása"
Válaszol végre erre valaki? Nagy a hallgatás a témában! Hogyan lehet rendelkezni Jézus gondolkozásával, de közben nem ismerni Isten gondolatait, ha állítólag ők "egyenlőek" tudásban Istennel?"
Az ne is zavarjon ,hogy pár napja lett kitárgyalva mekkora baromság amit belevetítesz ebbe az Igébe...
Keresd szépen vissza..."
Nem vetítettem semmiféle baromságot bele. Nézz csak utána, senki sem tudta kimagyarázni, mert a Biblia világos. Aki próbálkozott, az mellébeszélt, meg is cáfoltam. Jézus tudásban sem egyenlő Istennel!
Kedves 62-es!
Ez a vers ebben a formában HAMISÍTOTT, ugye tudod? Nem tudod? Ez a te bajod, de legalább vedd a fáradtságot, és nézz utána. (És még minket bíráltok, hogy merünk "betoldani" ott sem lévő szavakat, csakhogy ez a szó - Isten az Ő helyett -, ebben az esetben nyilvánvaló csalás!!!)
1Timóteusz 3:16
"Igen, az Isten iránti odaadás szent titka elismerten nagy: 'Ő nyilvánvalóvá tétetett testben, igazságossá nyilváníttatott szellemben, megjelent angyaloknak, prédikáltak róla a nemzetek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.'"
A legkorábbi másolatokban NEM szerepel e helyen az "Isten" szó. Meg aztán nincs ebben semmi, ami a teóriátokat támogatná.
És még mindig válaszra vár a fenti versem, ha ugyan a háromság létezik és tényleg "egyenlő" Jézus az Atyjával tudásban.
"Az idézeted első részét maga Szent Pál is idézi Izajástól."
Ha arról a kérdésről beszélsz, amiről én, ott láthatod, hogy idéztem is teljes terjedelemben azt a részt Ézsaiástól! Éppen hogy SENKI gondolatai és tudása nem érnek fel az ott említett JHVH, vagyis Jehova Istenével, bocsi. Ezt írja Pál is az idézett korintuszi versben, ezt nem lehet kimagyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!