Jehohva tanúi között vannak olyan személyek, akiknek rossz az anyagi helyzeük, tehát nyomorognak?
Igen.
Azok akik olyan körülmények között vannak azoknak a helyi gyülekezeteknek kell támogatást nyújtani
Magam is szerény körülmények között élek, de ennek ellenére magam is segítek ott ahol tudok, miközben engem is támogatnak.
Nő létemre, ha kell építkezéseken segíteni, ott vagyok, tudok fúró géppel bánni a szerszámok a villany szerelés sem áll messze tőlem sőt sok nő testvérem ezt elmondhatja.
De az üvegezés is ismert számomra, és a fugázás is.
Sokan aki részt veszünk ilyen munkákban ott tanultuk meg fortélyait az építő ipar könnyebb feladatainak ellátására.
"Magam is szerény körülmények között élek"
Gondolom azért nem nyomorogsz kedves barátom...
Kérdés, hogy nem tudod értékelni amid van, vagy pedig azt a keveset is megbecsülöd és boldog vagy vele?
Milyen szerényen élni szerinted?
A családod sem tud segíteni, hogy ne nyomorogj?
Vagy magad választottad ezt az életet, hogy másokon segíts?
Szia
Jehova Tanúi között is vannak szegények és a tanúk is próbálják egymást segíteni - mint minden felekezet, baráti társaság .. akik valóban közösségi életet élnek.
Nos mit jelent nálad nyomorogni?
egyébként a Tanuknál, mindent megtesznek, hogy az alapvető élet szükséglete meglegyen.
(élelem ruházat otthon.)
Senki nem nyomorog a szónak abban az értelmében.
A családom?
Hát ha leírnám a családomat felháborodnál. De nem teszem ki őket szidalmazásnak.
Csak annyit, hogy képben legyél:
"kis" rokkant özvegyi nyugdíjból élek.
mire ki fizetek minden számlát , megveszek bérletet,a maradékból kell élelemre költeni.
mennyi a maradék?
15.000-20.000 forint, havonta.
De nem nyomorgok, van élelmem ruházatom , van hova lehajtanom a fejemet.
Ruhát nem kell vennem mert 15 éve mindig kapok ruhákat a testvérektől.
Egy szenvedélyem van, ha lehet szenvedélynek nevezni....
Az internet, szabad időmben itt szoktam lenni körbe nézek a világban.
a számító gépet is ajándékba kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!