Jehohva tanúi között vannak olyan személyek, akiknek rossz az anyagi helyzeük, tehát nyomorognak?
Bár mindenkivel megtörténhet,hogy rossz anyagi helyzetbe kerül. A Bibliában ezt olvashatjuk: "Ifjú voltam, meg is öregedtem,
De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva,
Sem utódját kenyeret kéregetni"(Zsoltárok 37:25). Isten mindíg a hü szolgáival van,de önhibályán kívül is előfordúlhat valakivel hogy rossz anyagi helyzetbe kerül.
Ilyenkor mi,Jehova Tanúi támogatjuk egymást és segítünk ha valamelyik testvérünknek szüksége van rá. Ezt megtesszük egyaránt anyagilag és szellemileg is.Például,ha katsztrófa sújt késedelem nélkül megszervezzük, hogy a testvéreink segítséget kapjanak.
Ha a testvéreink valahol a világon viszontagságos helyzetben vannak , a gyülekezetek adományokat küldenek nekik. Általában segélybizottság szervezi meg ,hogy a szükségben levők élelmet,tiszta ivóvizet,ruhát,szállást és orvosi ellátást kapjanak. Mivel a szervezetünk egységes,és már van tapasztalatunk a közös munkában, katasztrófák vagy bármely más bajok esetén gyorsan tudunk reagálni.
Zsoltárok 37: 25
Ifjú voltam, meg is öregedtem,
De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva,
Sem utódját kenyeret kéregetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!