Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?
"én mindig próbálok pártatlan lenni ha lehet és nem verni a mellem más baromságágra.."
Tehát semmilyen meggyőződésed nincsen? Semmi mellett nem vagy hajlandó kiállni? Mert az ilyent hívják megalkuvónak, tudtad?
„Kedves Titus Pullo! Ismerem a vallásos állásfoglalásodat, nem kevésszer adtad már tudtunkra. Tehát ezt a "semlegesnek" mondott leírásod sem lehet valóban semlegesnek tekinteni, hiszen annak ellenér, hogy direktben nem foglaltál állást, nyilvánvaló mindeninek, hogy a pozitív értékrendet melyik oldalra helyezted. Én erre értettem, amit írtam. A Biblia értékrendje lehet, hogy a ti "pozitív értékítéletetek" ellen szól.
Ezzel természetesen nem volt szándékom téged személyedben sérteni, tiszteletben tartom az világlátásodat, de nem értek vele egyet.”
Éppen ezért igyekeztem a legkevésbé állást foglalni, hiszen tudom, hogy csak meddő vitákat szülne, ha vitatkozni kezdenénk. Én próbáltam úgy fogalmazni Jehova Tanúi álláspontját, ahogyan azzal maguk is egyetértenek. Gondoltam, hogy a személyemet érintő (jogos) előítéletek miatt talán támadólag érezhetted, hisz korábban is hangot adtam már álláspontomnak, de ez most nem az a helyzet. Szerintem bármilyen vitatott kérdés eszmecseréjéhez alapvető feltétel, hogy legalább hipotézis(!) szintjén be tudjuk ismerni tévedésünk lehetőségét, és a másik igazát. Én ennyit tudok nyújtani, de ha mások (mondjuk Jehova Tanúi) ezt nem teszik meg, akkor én fölöslegesnek látom a további párbeszédet.
"Kereszténynek,vagyis Krisztus követőnek azt
nevezzük, aki megkeresztelkedik az Atya, a Fiú és
a Szentlélek nevében, tehát vallja a
Szentháromságot. Mivel ők ezt egyenesen
elutasítják, mindennek lehet őket nevezni, de
kereszténynek egész biztos nem." Elárulnád, hogy abból hogy valaki megkeresztelkedik az Atya, a Fiú, és a szentlélek nevében, abból hogyan következi az, hogy a szentháromságot is valja? Mert te ravaszul összemostad a kettőt, és azt álítod, hogy mivel ezt az egészet elutasítjuk, ezért nem vagyunk Keresztények, de ez hazugság, mi csak a szentháromságot utasítjuk el.
Kedves kérdező!
"Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől."(Róma 8:1-2)
Ne feledkezz meg erről soha.
Ha elfogadod Jézust akkor azt teljes szívvel tedd, ha meg nem!?
Akkor már úgyis mindegy..
Ne arra a sok kimagyarázott bibliai versekre hallgass,hanem kérd az Urat,hogy vezessen.
"Azért mosom össze a kettőt, vagyis nem mosom,
mert a kettő ugyanaz: egy Isten van, s benne
három személy: az Atya, a Fiú és a Szentlélek, a
három isteni Személy a teljes Szentháromság.
Egységben léteznek" Zavasosan beszélsz, bár a szentháromsággal kapcsolatban nem is vártam volna mást, most akkor döntsd el, egy személyről beszélsz, vagy három egyforma hatalmú személyről, mert nem mindegy, tegnap másvalakinek is feltettem itt a Gyk.-n ugyanezt a kérdést, nem kaptam rá választ.
Nem láttam a másik kérdésed, lehet válaszoltam volna rá.
Nyilván, hogy korlátozott teremtményi intelligenciánk nem képes felfogni a korlátlan Isten mibenlétét. Egy ember sehogy sem érti meg, hogy lehet valami három és mégis egy.
De ha elfogadod, hogy létezik Atya, Fiú és Szentlélek és nem hiszel a Szentháromságban, akkor szerinted három isten van???Mert ebből csak az következne. Gondolom nem, te is az egy, igaz Istenben hiszel. Akiben az én hitem szerint három személy van. Hogy mégis hogy és miképp lehet, azt nem tudom, ezért hívják hitnek ezt az egészet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!