Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?
De miért jellemző ennyire rátok, hogy valós magyarázat helyett, csak a másik lealázása működik nálatok? Nem adsz választ a kritizált dologra, de lekiabálsz másokat, akik válasza az ideológiai elfogultságod miatt nem tetszik! Ez a magatartás nem éppen példaértékű.
"Örömmel vesszük, hogy te rendelkezel Jézus teljes tudásával,gondolatával.Mesélj milyen az Atya jobbján az élet,mik Jézus tervei a jövőben?"
Ugye nem erről beszélt Pál? Nem a tényleges tudás mértékéről szól az összehasonlítás (mely különbség egyébként nyilvánvalón megvan Jehova és Jézus, de Jézus és a tanítványai között is!), hanem a gondolkozásmódról. Mi rendelkezhetünk Jézus gondolkozásmódjával, hiszen Ő hozzánk hasonlóan Jehova Isten SZOLGÁJA. Hozzánk hasonlóan a Mindenhatótól alacsonyabb rangú személy. De a lényeg az e vers tanúsága szerint (ami miatt feltettem a kérdést), hogy Pál és Ézsaiás arra is felhívta a figyelmünket, miszerint Jehova mindenhatósága és gondolkozásának kiválósága senki másban nincs meg. Ő senki másra nem szorul, senkitől sem kér tanácsot - méghozzá sohasem. E vers és a TELJES ÍRÁS szerint Jézus is hozzánk hasonló ebben. Ő igenis hozzánk hasonlóan rászorul a Mindenható Istenre.
"Kifelejtetted, hogy a Biliba írója szerint Jézus mindent tud."Uram te mindent tudsz...""
Kifelejtetted, hogy maga Jézus ismerte el, hogy nem tud mindent! Tehát amit róla bizonyos élethelyzetekben egyesek mondtak, vajon abszolút? Feltetted-e a kérdést arra, amit beidéztél, hogy "miben mindent?!" Ha azt mondod, hogy "mindenben", mivel bizonyítod? Semmivel, csak a háromság filozófiája miatt jól esik Jézusnak ellentmondó szavakat szó szerint érteni, amikor az érdeked úgy kívánja.
" Ugye nem erről beszélt Pál? "
De a teóriádból e zkövetkezik
"Nem a tényleges tudás mértékéről szól az összehasonlítás "
akkor te miért hasonlítod össze?
Jézus is rendelkezhet az Atya gondolkodásmódjával,Pál nem az ő kizárásával beszél itt, csak te szövöd bele.
Kifelejtetted, hogy emberi létformából beszélt és ez a balgatag okoskodásod meg van cáfolva már.
És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítőjéül.
Aki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. Aki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.
Ti pedig Krisztusé, Krisztus pedig Istené.
Csakhogy ha ti elfogadjátok a háromságot akkor összedől a kártyaváratok.
És ezt semmi képen nem engedhetitek meg.
Ha maga Krisztus jönne el és mondaná el nektek az igazságot,abban a helybe keresztre feszítenétek Őt mert ti vagytok azok a farizeusok akik már egyszer megtették.
El vagytok telve a tudásotokkal,de azt elfelejtitek,hogy Isten szavába hinni kell és nem átírni mint hogy ti tettétek.
Nagyapám aki paraszt volt aki reggel ki ment a földre dolgozni és este hazajött nem sok ideje volt a Bibliát tanulmányozni mert olyan volt világ.
De mielőtt neki fogott volna dolgozni, levette a kalapját
ott kin a mezőn,elmondott egy imát és csak után fogta az ekeszarvát.
Minden Vasárnap tiszta gúnyát vett magára elment a templomba meghallgatta a misét imádkozott és kezdődhetett a hét elölről.
Nem volt okos ember, hisz csak egy paraszt ember volt, mint az ősei is.
97 éves volt amikor meghalt,és halála előtti nap a betegágyán ezt mondta nekünk (én 10 éves voltam de soha nem felejtem el)"Ne féljetek mert nem vagyok egyedül az Úr Jézus velem van." Sokat gondolkodtam ezen, akkor nem értettem meg,de most már tudom. Nem azt mondta,hogy nem fél, hanem azt,hogy "ne féljetek".
Ha te most nekem azt mondod,hogy minden ember aki nem JT
és aki nem része a szervezetnek az nem nyeri el Isten országát. Akkor az én szemembe te magad vagy a sátán egyik Pinokioja.
De ne aggódj hamarosan összedől az a kártyatornyotok és akkor majd magával Jézussal álltok szemben és emberrel.
Na majd akkor lesz igazán érdekes.
Nektek nem szabad tévedni,mert ha tévedtek a ti istenetek megbüntet.
Az én Istenem viszont nem,mert az én istenem alázatos kegyelmes és szerető Isten.Ha tévedek akkor a kezét nyújtsa és felemel és az ölibe vesz és úgy visz tovább.
A te istened viszont ha tévedtél nem hogy felemeljen hanem még egy jó nagyot beléd is rúg.
Ezért rágjátok a körmötöket, hogy a tiétek legyen az utolsó szó mert ha ezt nem teszitek meg akkor kaptok a hátatokra.
Én nem akarom,hogy szenvedj úgyhogy azt mondom
neked van igazad kedves tanú.
Szép estét!
"" Ugye nem erről beszélt Pál? "
De a teóriádból e zkövetkezik"
Mi abban a teória? Még ha bizonyítanád, hogy "nézd, de a leírt dolgokból nem az következik", de azok a leírt dolgok nagyon egyértelműek. Nektek azért nem azok, mert egyfolytában azt gondoljátok, hogy nekünk márpedig ebben (sem) nem lehet igazunk. Nem, sajnos nem látom ebben a kérdésben az alázatnak a minimális mértékét sem bennetek, mely alapvető lenne ahhoz, hogy új igazságokat befogadjunk, hanem a makacsságot és a felsőbbrendűséget.
""Nem a tényleges tudás mértékéről szól az összehasonlítás "
akkor te miért hasonlítod össze?"
Leírom a válaszom, mert nyilvánvalóan elkerülte a figyelmedet: "Nem a tényleges tudás mértékéről szól az összehasonlítás (mely különbség egyébként nyilvánvalón megvan Jehova és Jézus, de Jézus és a tanítványai között is!), hanem a gondolkozásmódról."
Tehát, hogy érthető legyen: a tényleges tudás mértékében lévő különbségek abszolút evidenciák voltak az ihletett bibliaíróknak, ez kitűnik a megfogalmazásból. Ők semmiképpen nem vallottak (tudásban) "egyenlőséget" Jehova és Jézus között - úgy ahogy persze Jézus és önmaguk között sem - ezért mondtam, hogy nem erről szól a vers. Ezért írhatta Pál, hogy : "Mert 'ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt'?"
De mit idézett?
(Ézsaiás 40:13-14) "Ki mérte fel Jehova szellemét, és ki adhatna tudtára valamit a tanácsadójaként? Kivel tanácskozott, hogy az megértéshez segítse őt, vagy ki tanítja őt az igazságosság ösvényére? Ki tanítja őt ismeretre, vagy ki ismerteti meg vele a valódi értelem útját?"
Tehát erre utalt vissza Pál, majd rögtön utána megjegyezte, hogy : "Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása."
Erre ti folyamatosan azt szajkózzátok, hogy nincs semmi különbség Jehova és Jézus gondolkozása, vagy értelme között. Na, ne már! Ne nézzük hülyének egymást.
"Jézus is rendelkezhet az Atya gondolkodásmódjával,Pál nem az ő kizárásával beszél itt, csak te szövöd bele."
Tehát ha a Szent Biblia azt mondja, hogy Jehova gondolataival SENKI sem érhet fel, de közben kiderül, hogy Jézus gondolkozásmódjával viszont rendelkezhetünk, akkor teljességgel logikus, hogy Jézus nem lehet egyenlő ebben sem Atyjával, mert ha "egyenlő" lenne, mi nem rendelkezhetnénk vele!
"Kifelejtetted, hogy emberi létformából beszélt és ez a balgatag okoskodásod meg van cáfolva már."
De ez az érved meg éppen olyan semmitmondó, mint annál a versnél, ahol "arról a napról és óráról" van szó, amit senki sem tud, csak Jehova.
„»Arról a napról és óráról pedig senki (semelyik ember) semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az ATYA« (Márk 13:32).
Figyeld meg a létformákban megmutatkozó fokozatosságot. Ember, Angyalok, Fiú, Atya. A mi Urunk azt tanítja nekünk, hogy erről a napról csak az Atyának van tudomása. De ha Jézus a háromság "egyenlő" tudású személye, miért nem tudja?
És itt jön képbe a már itt is hamis kifogástok, melynek a szellemét átvetítetted az általam felhozott versre, miszerint Jézust biztosan az "emberi természete" befolyásolta abban, hogy ne tudja azt a napot és órát. De ha ez igaz is lenne (csak a bizonyítatlan háromság beleképzelésével lenne igaz), mi a helyzet a szent szellemmel? Az miért nem tudta azt a napot és órát?
Tehát már itt sem tudjátok kimagyarázni a Szentírás igazságát, hát még az általunk most tárgyalt versben!!!! Ezt az "emberi természet korlátozta" analógiát amúgy sem tudnátok erre a versre (sem) rávetíteni, hiszen Pál ezt már jóval Jézus megdicsőülése után, nem pedig a földi léte idején, vagy idejéről írta.
Kedves 85-ös! Jézus a közbenjáró köztünk és az Atya között.
Jézus maga így tanított: (János 14:6) "Jézus ezt mondta neki: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam.
És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által." (János 14:6, 13).
Ebben (és más szövegekben sem) semmiféle háromság nincs.
"Ha maga Krisztus jönne el és mondaná el nektek az igazságot,abban a helybe keresztre feszítenétek Őt"
Ez a elítélő szöveged azért undorító, és visszataszító, mert olyanokról írsz ilyent, akik borzadállyal szemlélik a képmutató és hamis kereszténység tetteit a világban, de ők maguk a krisztusi semlegesség szellemében akarnak élni!!!
"El vagytok telve a tudásotokkal..."
Nem vagyunk eltelve vele, de a hiszékenység és a nem tudás nem volt sohasem bibliai erény, bocsi!
"Ha te most nekem azt mondod,hogy minden ember aki nem JT
és aki nem része a szervezetnek az nem nyeri el Isten országát. Akkor az én szemembe te magad vagy a sátán..."
Nem mondom, mert a megállapítás is pontatlan. Ez egy pongyola megfogalmazás, ebből nem tudom, hogy konkrétan mire gondoltál.
"Nektek nem szabad tévedni,mert ha tévedtek a ti istenetek megbüntet.
Az én Istenem viszont nem,mert az én istenem alázatos kegyelmes és szerető Isten."
A baj csak az, hogy ez éppen fordítva van, még ezt is elhitették veletek. Ha hiszel a bűnösök örökké tartó büntetésében, "kínzásában", akkor a te istened, melyet nekünk címeztél, éppen olyan, amilyennek leírtad! Jehova isten pedig alázatos kegyelmes és szerető Isten, aki nem fog senkit sem "örökké kínozni", csak mert néhány évig gonosz volt a földön.
Pontosan neked nem egyértelmű a hamis tanaid miatt,benned nem lehet szó szerint Krisztus gondolkodása,nem ismerheted,tehát nem erről szól a Páli vers,az főleg nem zárja ki Jézust az Atya tudásából,mivel vele együtt isten.
"Tehát, hogy érthető legyen: a tényleges tudás mértékében lévő különbségek abszolút evidenciák voltak az ihletett bibliaíróknak, ez kitűnik a megfogalmazásból...."
A tényleges tudás mértékében jelen levő semmilyen különbséget nem vetettek fel a Biblia írói csak te csűröd csavarod.Még mindig nincs meg benned Krisztus gondolkodása.Mivel Istent senki nem látja,Krisztus a közvetítő,megjelenik az embereknek az Apcselben, Jelenések könyvében stb. persze,hogy ismerhetjük a gondolkodásmódját.Ennek nincs köze az Atyához való viszonyához.
Remekül meg lettek cáfolva a továbbiak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
"Pontosan neked nem egyértelmű a hamis tanaid
miatt,benned nem lehet szó szerint Krisztus
gondolkodása,nem ismerheted,tehát nem erről
szól a Páli vers" De egyértelmű, hogy kikről szól a vers, kár erölködnöd, ezt nem tudod félremagyarázni. "persze, hogy ismerhetjük a gondolkodásmódját.Ennek nincs köze az Atyához való viszonyához." Pedig van, egyértelmű, hogy utal rá a vers, másodszor pedig a Biblia nem tartalmaz olyan üres kérdéseket, amelyekre még választ sem ad, ha igazad lenne, akkor válaszolna rá, hogy csak Jézus lehet ez a személy, de mivel nem válaszol rá, így egyértelmű hogy senki, nincs ilyen személy, sem az emberek között, sem máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!