Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények e a Jehova...

Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?

Figyelt kérdés

2013. febr. 16. 22:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/124 anonim ***** válasza:
27%

"De ha elfogadod, hogy létezik Atya, Fiú és

Szentlélek és nem hiszel a Szentháromságban,

akkor szerinted három isten van? Mert ebből csak az következne." Nem, ebből nem következik az, isten csak egy van, és a fia, Jézus, aki elmondta, hogy az atyja nagyobb nála. Ezenkívül a szentszellemet/szentléleket isten erejének tekintem, nem különálló személynek. "Hogy mégis hogy és miként lehet, azt nem tudom, ezért hívják hitnek az egészet." Szép dolog a hit, de én tények nélkül nem nagyon tudok valamiben hinni, hiszen akkor ennyi erővel a télapóban is hihetnék, vagy a Jetiben. Az én hitem Bibliai igazságokon alapszik, és isten amúgy sem várja el tőlünk hogy csak úgy, mindenféle ok nélkül higgyünk benne.

2013. febr. 17. 19:58
 52/124 anonim ***** válasza:
61%

Már ne haragudjatok de a háromságot már régen le tárgyaltuk.

Nem csak a Jehova tanúi gondolják, hogy a szent háromság nem bibliai tanítás.

Nem beszélve arról, hogy soha még amikor a Zsidó nemzet volt Isten választott népe, is nagyon jól tudta, hogy az Isten egy személyű Isten, és a háromság dogmáját az egyházak hoztak be hamis tanításként a görög Platon tanításaként, s ez nem Jézus tanítása.

De úgy is megtudjátok, mikor az ima szerint Jehova megszenteli, vagy is tisztázza a nevét amit sokan bemocskoltak, Sátánnal az élen.

2013. febr. 17. 20:53
 53/124 anonim ***** válasza:
82%

Pontosan kedves utolsó!

Ezzel egyetértek, úgyis megtudjuk ha eljön az ideje,hogy mi van oda át.

De ne feledkezz meg egy dologról,hogy azok akik azt vallották,amit te vallasz ma, feszítették meg azt aki a megváltást hozta.És te ma ugyan azt teszed minden kimondott szavaddal.

Ne essék félre értés,nem vagyok antiszemita de ha már felhoztad ezt a kérdést akkor engedd meg,hogy maradjunk az igazság útján,mert szerintem Jézus meg érdemel egy annyit még a részetekről is,hogy ezt ne hallgassuk el.

Ha nem akarod elfogadni, akkor ne fogadd el de ne vígy magaddal másokat is a kárhozatba a hazugságaiddal.

Ti vagytok azok akik betörtök az emberek házaikba és nem állok meg itt hanem sőt, betörtök az emberi lelkekbe csupaszon hagyva őket megfosztva a megváltás kegyelmétől.

Megfosszátok őket a megtisztulástól amit az Úrvacsora által kaphatnak meg.Hol van ebben Jézus tanítása?

Senki nem veheti el azt amit az Úr hagyott,senki!

Ti miért teszitek? Ki adja nektek ezt a hatalmat?

Ki az aki minden áron Jézus ellen küzdött a világ kezdette óta?

Hadd emlékeztesselek rá;

"És ellenségeskedést szerzek közötted(Kígyó) és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos(Jézus), te pedig annak sarkát mardosod."(1Móz.3,15)

Amióta a világ világ mindig az volt a célja,hogy eltávolítsa az embert Krisztustól, mert ő tudja amit te nem akarsz tudni.

Azt,hogy csak Jézus Krisztus által juthatsz az Atyához.

És ha körül nézel a világban meglátod az eredményt, veletek az élen ott van a kígyó is aki ahol csak tud belemar Jézusba.

Nem kell a szentet játszani mert nagyon távol vagytok a szentségtől, de annál közelebb a szentségtöréshez!

2013. febr. 17. 22:11
 54/124 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 42-es válaszoló!

"Kereszténynek,vagyis Krisztus követőnek azt nevezzük, aki megkeresztelkedik az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tehát vallja a Szentháromságot."

Vagyis, az a Bibliai értelemben vett keresztény, aki többek között(!) megkeresztelkedik az Atya, a Fiú és a szent szellem nevében, azaz elismerésével - tehát NEM hisz a háromságban, mert ugyanis ennek a versnek sincs semmi köze ahhoz! A demagóg szövegekkel nem lesz igazabb, ami hamis...

2013. febr. 17. 22:41
 55/124 anonim ***** válasza:
53%

"Szerintem bármilyen vitatott kérdés eszmecseréjéhez alapvető feltétel, hogy legalább hipotézis(!) szintjén be tudjuk ismerni tévedésünk lehetőségét, és a másik igazát."

Hogyne, kedves Titus Pullo! Számtalan olyan dolog van, amiben egy Jehova Tanúja is kételkedik, de ugye nem azt akarod mondani, hogy a bibliai alapigazságokban is folytonosan kételkednünk kellene? Mert akkor Isten létezésében is kételkedni kellene, pedig a Biblia világosan fogalmaz, hogy aki közeledni akar Istenhez, annak hinnie kell, hogy Ő létezik! Márpedig a kételkedés nem jelent igazi és erős hitet - szerintem.

Nem is beszélve arról, hogy miért várod el tőlünk a hipotetikus kételkedést, amikor az itt írogatókat (kevés kivételtől eltekintve), pl. a háromsággal nyomulókat szemlátomást ez a lehetőség messze hidegen hagyja?! Mereven hisznek olyan igazolhatatlan mesékben, melyekkel a saját szellemi irányzatuk tartja őket béklyóban. Ha érvelnek is a hitük mellett, sorra ugyanazokat a bibliailag ezerszer megcáfolt álérveket nyomják (pl. a háromság esetében az "én és az Atya egy vagyunk"). Semmiféle logikus bibliai érv nem tudja őket kizökkenteni a filozófiájukból hiszen alaposan és őszintén végig sem gondolják. Sokkal inkább érzelmi kérdés nekik. Csak azt nem veszik észre, hogy az érzelmi alapon való elfogultságuk miatt nem is láthatnak tisztán, hiszen mindig is pont erre alapoztak a csalók, a hitetők. Nem véletlen a magukat kereszténynek vallók sok évszázados rossz gyümölcse, hiszen ilyen érzelmi alapon, nem bibliai, azaz álérvekkel elhitetett emberek millióiról beszélünk.

2013. febr. 17. 23:15
 56/124 anonim ***** válasza:
53%

"Amióta a világ világ mindig az volt a célja,hogy eltávolítsa az embert Krisztustól, mert ő tudja amit te nem akarsz tudni.

Azt,hogy csak Jézus Krisztus által juthatsz az Atyához."

De miért kellene nekem az Atyához jutnom, ha Jézus a háromság mítosza szerint "egyenlő" hatalomban és tudásban is vele??? No, erre válaszolj!

(1Kor 2:16) "Mert 'ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt'? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása"

Válaszol végre erre valaki? Nagy a hallgatás a témában! Hogyan lehet rendelkezni Jézus gondolkozásával, de közben nem ismerni Isten gondolatait, ha állítólag ők "egyenlőek" tudásban Istennel?

2013. febr. 17. 23:45
 57/124 anonim ***** válasza:
82%

Én nem valós kételkedésről beszélek, hanem feltételezettről. Itt enm arról van szó, hogy valós lehetőséget kell biztosítani az elvek feladására, de tisztán elvont síkon lehetséges. A tiszta elvonatkoztatás alatt azt értem, hogy egy olyan elképzelt helyzet, ahol nem (feltétlenül) úgy vannak, és úgy működnek, ahogy hitünk és/vagy meggyőződésünk szerint valójában. Vagyis attól, hogy én hiszek abban, amit a Biblia ír, még el tudok képzelni egy olyan valóságot, ahol mondjuk aszerint működnek a dolgok, ahogy mondjuk az ókori (pogány) görögök hitték vagy állították. Ez nem kételkedés, mert nincs valós lehetősége annak, hogy meggondolom magam, és rájövök, hogy igazából Pallasz Athénéban hiszek, nem Istenben. Viszont enélkül az absztrakció nélkül sosem lennénk képesek megérteni a mienkétől eltérő gondolkodást, és ennek hiányában sosem fogunk tudni megértéssel közeledni egy másik, tőlünk eltérő gondolkodásmódot örökölt ember felé.

És szerintem itt szenvednek hiányt Jehova Tanúi, hogy még erre az egyébként ártatlan absztrakcióra sem hajlandóak, ezért mindig csak agresszióval tudnak reagálni. Márpedig ha valakit meg akarunk győzni, akkor a legrosszabb dolog azzal kezdeni, hogy becsmérelni kezdjük a meggyőződését. És ez szerintem felelőtlen dolog, mert nem az lenne a térítés lényege, hogy saját kiemelkedettségünket bebizonyítsuk saját magunknak (márpedig ezzel a hozzáállással csakis ezt lehet elérni egy eltérő meggyőződésű embernél), hanem hogy saját elfogadott eszmerendszerét megismervén betekintést nyerhessünk a gondolkodásába, és azon keresztül rávezetni arra, amit közölni szeretnénk.

Az igehirdetésre és térítésre nem az igazhitűek miatt van szükség, hanem akik még nem ismerik az igazságot. Ezért saját hited szerint is felelősséggel tartozol azokért, akiket téríteni próbálsz, és ha mondjuk valaki a Ti visszatetsző viselkedésetek miatt zárkózik el az igazságtól, az a Ti mulasztásotok, mert saját felsőbbrendűségbe vetett hitetek miatt elvész egy élet az Üdvösségről. Helye van a bírálatnak, de helye van a megértésnek is.

Annyiszor mondjátok, hogy Jézust próbáljátok utánozni, de Jézus szerette a bűnös embereket. Csak a bűnt nem. Sosem támadott az egyszerű emberekre, de még egész társadalmakra sem. Azokat bírálta, akik felelősek voltak: a farizeusokat. Vagyis ha őt akarjátok követni, akkor nem rajtam vagy a több millió "hitehagyotton" kérjétek számon, és ne is rendszereken, hanem konkrét személyeken. A legkönnyebb dolog emberek millióit tévelygőnek hangoztatni, hisz ők úgysem fognak ezért vitába szállni. Jézus sosem tett ilyet. Ha kritizálni akartok, szóljatok közvetlenül az egyházi vezetőkhöz, hirdessétek az igét a templomokban. Vagy törődjetek bele abba, hogy hibás hozzáállásotok miatt számtalan ember elveszett, mikor megmenthettétek volna, ha valóban fontosabbnak ítéltétek volna a másik embert saját kiemelkedettségeteknél.

2013. febr. 17. 23:58
 58/124 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem kedves Titus Pullo, te nagyon mást olvasol ki a szövegeinkből, mint amit azok jelentenek. Miből gondolod, hogy a Tanúk nem képesek a másik indokait megérteni és átlátni, hogy miért hiszi, amit hisz? De, képesek és meg is teszik, mint a legtöbb értelmes ember. Sőt, a Tanúknál komoly hangsúlyt kap ez, hiszen enélkül nem lehetne sikeresen és kitartóan hirdetni a Biblia igazságát. Te a világ egyik legtermészetesebb, és jobbára nem nálunk hiányzó jellemvonását hiányolod belőlünk.

Nem hinném, hogy a Tanúk "becsmérléssel" kezdenék a tanúskodás, ez nem igaz! Mindenkinek a meggyőződését tiszteletben tartjuk, de ettől még leleplezzük, a hamis alapokon álló tévtanokat, filozófiákat. Persze, ezt lehet mesteri pedagógiai eszközökkel, és lehet kevésbé kifinomult módon is, de nem vagyunk egyformák.

"Annyiszor mondjátok, hogy Jézust próbáljátok utánozni, de Jézus szerette a bűnös embereket. Csak a bűnt nem."

És vajon mi alapján ítéled te meg a Tanúkat, vagy akárcsak engem ebben a kérdésben??? No, erre lennék kíváncsi.

"Sosem támadott az egyszerű emberekre, de még egész társadalmakra sem."

Az "egyszerű ember" is vallhatott hamis tant és lehetett gonosztevő, azokat pedig nem nézte el senkinél. Mikor ítéltünk el "társadalmakat"?

"Azokat bírálta, akik felelősek voltak: a farizeusokat. Vagyis ha őt akarjátok követni, akkor nem rajtam vagy a több millió "hitehagyotton" kérjétek számon, és ne is rendszereken, hanem konkrét személyeken."

Önmagadnak mondasz ellent! A farizeusok és más tévelygő szekták nem csoportot alkottak?? Dehogynem. Jézus tehát nem pusztán egyes embereket bírált, hanem hazug eszméket, tanításokat valló csoportokat is. Ez egyértelműen kitűnik a beszédeiből. Nincs ebben semmi helytelen és Írásellenes.

Másrészt NEM KÉRÜNK SZÁMON senkin semmit! Egyszerűen leszögezzük a tényt, miszerint a hamis vallásos eszméket valló egyházak szerencsétlen hívei által szörnyű dolgokat követtek el egymás és mások ellen. Sajnos nektek ezt rossz hallani, elhiszem, de nagyon sokan mit sem tudnak erről, vagyis teljesen jogosnak, vagy ami még rosszabb, "krisztusinak" gondolják ezen borzalmakat, mivel ezt a félrevezető maszlagot adták be nekik a szellemi vezéreik.

Talán ennyit erről.

2013. febr. 18. 01:30
 59/124 anonim ***** válasza:
82%

"(1Kor 2:16) "Mert 'ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt'? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása"

Válaszol végre erre valaki? Nagy a hallgatás a témában! Hogyan lehet rendelkezni Jézus gondolkozásával, de közben nem ismerni Isten gondolatait, ha állítólag ők "egyenlőek" tudásban Istennel?"

Az ne is zavarjon ,hogy pár napja lett kitárgyalva mekkora baromság amit belevetítesz ebbe az Igébe...

Keresd szépen vissza...

2013. febr. 18. 08:39
 60/124 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező!

Ne haragudj, hogy most nem a kérdésedre válaszolok (már korábban megtettem), de van valami, ami mellett nem mehetek el szó nélkül.

Te feltettél egy kérdést, és a JT ahelyett, hogy csak elmondták volna a saját véleményüket a kérdéseddel kapcsolatban, egyszerűen kisajátították azt maguknak.

A különféle biblia igehelyeket furkósbotként használva, válaszról, válaszra haladva mindenkinek kiosztanak egy sallert.

Teszik ezt egy olyan témával kapcsolatban (vallás), ahol még az alapkérdést (van-e isten) is bizonyíthatatlan és így minden ehhez kapcsolódó kérdés (szentháromság, Jézus isten volt-e, stb...) HIT KÉRDÉSE, empirikusan, tudományosan, tényszerűen nem ellenőrizhető, ezért eldönthetetlen. Értelmetlen róluk parttalan vitát folytatni.

Ahelyett hogy itt "osztanák az észt", a Jehovásoknak össze kéne jönniük hasonszőrű "haverjaikkal" a Krishnásokkal, akik szintén csak a dogmáikat tudják mantrázni, masszívan immúnisak mindenféle racionalitásra, kiválasztottnak érzik magukat, és mindenki mást egy rakás megtévedt ganéjnak tartanak.

Győzködjék csak egymást napestig kiválasztottságukról, legendáikról, tudománytalan világnézetükről és kusza, soha be nem teljesülő jóslataikról. Megérdemelnék egymást.

Én tényleg a szólásszabadság híve vagyok, de amit a JT itt művelnek, arra nincsen jobb szó, mint a szellemi környezetszennyezés.

Emberek! Akinek van egy csöpp esze, nem áll le vitatkozni velük. Az egésznek annyi értelme van, mint kopasz embernek fésűt venni - semmi.

Ja, és nyugodtan pontozzatok csak le, Jehovás papagájkommandó.

2013. febr. 18. 09:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!