Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?
NE CSINÁLJ magadnak faragott képet, VAGY HASONMÁST arról, ami fent van az égben, vagy lenn a földön, vagy a vizekben, a föld alatt.
KI mit emel ki a mondatból úgy értelmezi. Aki nem borul le előtte, annak is tilos tartani a lakásában szentképeket, szerintetek.
Bocsánat az offért!
István35!
Idéznlek: "A Biblia itt faragottt képmásokat említ. "Ne csinálj
magadnak faragott képet, vagy hasonmást arról,
ami fent van az égben, vagy lenn a földön, vagy a vizekben, a föld alatt. Ne borulj le ilyen képek
előtt és ne tiszteld őket." Abban a korban egy faragott képmás készítése egyértelmű jele volt a bálványimádásnak, ennek alátámasztásául tovább kell olvasni a Biblia verset. "NE BORULJ LE ILYEN KÉPEK ELŐT ELŐTT ÉS NE TISZTELD ŐKET"
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az egyik parancsolatra hivatkozol, és azt mondod be kell tartani, akkor a másik parancsolatot miért nem tartják be a Jehova tanúi? Hiszen mindkettő a tízparancsolatban van?
Ha egyiket be kell tartanod, akkor a másikat is! Vagy szerintetek nem?
"Mellesleg, te tudod hogy nézett ki Jézus? De jó neked, mesélj már róla."
Őrtoronyban is vannak Jézust ábrázoló képek! :)
Kedves kérdező, itt van pár vers a Bibliából
olvasd át őket és gondolkodj el azon,hogy aki azt mondja,hogy Jézus
imádata bálványozást jelent:Téved,vagy igazat szól?
Döntsd el te.
"Sőt inkább az Úr Jézus Krisztus kegyelme által hisszük,
hogy megtartatunk, miképpen azok is."(Csel.15,11)
Te hiszed ezt?
"Mikor pedig ezt hallák, megkeresztelkedének
az Úr Jézusnak nevére."(Csel.19,5)
Kinek a nevére keresztelkednek?
"Ez pedig tudtokra lőn mindeneknek, mind zsidóknak, mind görögöknek,
kik Efézusban laknak vala, és félelem szálla mindnyájokra,
és magasztaltatik vala az Úr Jézusnak neve."(Csel.19,17)
Ugye?
"De Pál felele: Mit míveltek sírván és az én szívemet kesergetvén?
mert én nemcsak megkötöztetni, hanem meghalni is kész vagyok
Jeruzsálemben az Úr Jézusnak nevéért."(Csel.21,13)
Meghalnátok Jézusért? Tehát Pál bálványimádó volt igaz?
"Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, aki Istennek Lelke által szól,
nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja
Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által."(Kor.12,3)
Igen, akiben megvan és hisz a Szentlélekben.
"Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust,
legyen átkozott! Maran atha."(Kor.16,22)
Nna erre jól odafigyelni!!
És itt egy utolsó amit nagyon félre írtak,de győződj meg magad róla;
Lukács Evangéliuma:23:43
És monda néki Jézus: Bizony mondom néked:
Ma velem leszel a paradicsomban.(Károli ford.)
És figyeld meg a különbséget az UVF
Ő pedig ezt mondta neki:
„Bizony mondom neked (ma,) velem leszel a Paradicsomban.”(UVF)
Figyeld a veszőt..
Olvasd el így "Bizony mondom néked: velem leszel a paradicsomban"
Mi értelme volt azt mondani,hogy (MA) hisz mindketten tudták,hogy még aznap meghalnak.
Semmi értelme azt mondanom MA neked ha holnap már nem mondhatom, mert halott vagyok.
Az a megtért gonosztevő már aznap vele volt a Paradicsomban,mint ahogy a Károli fordításban látjuk.
Melyik a helyes?
Döntsd el te.
Kedves Tanúk!
Tudjátok mi az érdekes?
Én nem szoktalak lepontozni, de ti aztán tudjátok nyomni a pirosat.
:-D :-D
Jobban érzitek magatokat a piros kéz láttán?
Vagy talán ez segít az imában?
Vagy azt hiszitek,hogy azzal változtattok valamin?
Hát semmin!
Aranyosak vagytok!
:D
„Ez azért jó összefoglaló, mert jobban meg sem lehetett volna fogalmazni a válaszomhoz. Ebben az érvedben megfogalmazódik a mi "kizárólagosságunk" és éles kontrasztban láttatod a másik oldalt, akik "egymást elismerik kereszténynek", és általános ökumenizmusi szellemben gondolkodnak - még ha nem is mindenben értenek egyet.
Micsoda mesteri félrevezetés ez a szöveg - tényleg! Gratulálok, ez valóban dicséretet érdemel. No, nem a Biblia Istenétől, mert meggyőződésem, hogy nem az Ő szellemét követted, amikor kiagyaltad e szépen megfogalmazott rizsát. (Jaj, túl agresszív lennék? Bocsánat!)”
Egy fikarcnyi erkölcsi állásfoglalás nem történt az általam leírt szövegben. Szándékosan kerültem minden személyes felhangot, és csak olyan dolgokat írtam le, amik szemlélőtől függetlenül igazak. Nem írtam semmi olyat, hogy a kizárólagosság rossz, vagy hogy mit tanít a Biblia. Csak megfogalmaztam a Tanúk álláspontját, meg úgy általában a magukat keresztényeknek vallók álláspontját, de semmiféle állást nem foglaltam az ügyben.
Félrevezetésnek meg rizsának nevezed a szöveget, mégsem cáfoltál meg semmit belőle, csak kiegészítetted. Leírtam, hogy a Tanúk kizárólagosságot hirdetnek, te pedig ezt szépen kifejtetted. Kissé ellentmondásos, hogy istentelennek hívsz, közben pedig egyetértesz velem, hiszen semmi olyat nem írtál le, ami ellentmondana annak, amit én megfogalmaztam.
(Ami meg a bocsánatkérést illeti, nem fogadom el. Semmiféle bibliai takarózás nem jogosít fel arra, hogy tuskó legyél a másik emberrel. Ha igaz keresztényiséget szerettél volna mutatni, nem nagyon sikerült.)
Vidiripi
A tanú válaszolóktól kérdezem. Mit is foglal magában a bibliai jó hír?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!