Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?
"Mivel Istent senki nem látja,Krisztus a közvetítő,megjelenik az embereknek az Apcselben, Jelenések könyvében stb. persze,hogy ismerhetjük a gondolkodásmódját.Ennek nincs köze az Atyához való viszonyához."
Kezdjük a végével: annyi a köze Jézus Jehovához való viszonyához, amennyit leírtam. Egyértelmű. Jehováról mindig, mindenhol azt olvassuk, hogy a teremtményei számára teljes egészében kikutathatatlanok, hiszen magasabb rendűbbek a gondolatai. Jézusról ezzel szemben pedig azt olvassuk, hogy az Ő gondolkozása megvan a tanítványaiban. Tehát akkor Jézusnak teremtménynek és alacsonyabb rendűbbnek kell lennie, mivel ha nem volna, ezt nem lehetne elmondani róla. Ennek a versnek, és ennek az igazságnak semmi köze ahhoz, hogy Jézus éppen hol tartózkodik!
Valóban Jézus nyilatkoztatta ki Jehova Istent, de ha a háromság igaz lenne, csak azt mondhatnák el az ihletett bibliaírók, amit maga Jézus is kijelentett magáról, hogy "aki látott engem, az látta az Atyát is". De ezt nyilvánvalóan nem érthetjük szó szerint (beleképzelve a háromságot), hiszen tudjuk, hogy Istent soha, senki nem látta az emberek közül. Valójában arról van szó, hogy Jézus pontosan azt cselekedte, amit Jehovától látott, vagyis így "egyek" voltak szándékban és akaratban, de nem a háromságban.
Mellesleg elég egyértelműen le van írva az Ószövetségi Evangéliumokban is, hogy Jézus kitől szerezte a tudását földönlétekor is, most csak egy példát mutatnék, János 14, 24 "Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én
beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok,
nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött
engem." Ha egy kicsit méltóztattok tovább olvasni, akkor az utolsó versben szépen elmondja, hogy az Atya nagyobb nála, de tudom előre, hogy ezt is kifogjátok magyarázni, másra nem is számítok tőletek.
Kedves előző!
A JT a következő "isteni" parancsokat is betartják (ha esetleg ezek közül valamelyik előfordulna náluk), vagy betartották (ha esetleg valahol, valamikor előfordult ezek közül bármelyik náluk)?
3 Móz 20,9 Mert valaki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon; atyját és anyját szidalmazta; vére rajta.
és
3 Móz. 20,13 És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.
valamint,
3 Móz. 20,10 Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő.
Egyébként ha úgy gondolod, hogy ők a legjobbak, miért nem vagy már magad is Jehovás?
"annyi a köze Jézus Jehovához való viszonyához, amennyit leírtam."
Pont semmi köze nincs ehhez,ahogy leírtam.Teremtmény számára valóban kikitathatatlanok,azonban fiára,ki szintúgy isten természetesen ez nem áll.Jézus gondolata még mindig nincs meg szó szerint senkiben.Jézusal állunk viszonyban,aki közvetít az Atyával való kapcsolatban,tehát hozzáférünk valamilyen szinten gondolataohoz és el tudjuk sajátítani bizonyos szinten.Ennek a versnek semmi köze az Atyával való tudás beli viszonyához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!