Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények e a Jehova...

Keresztények e a Jehova Tanúi? Ha ők az igazkeresztények akkor a többi öszes keresztény vallásnak nevezhető Egyházak, felekezetek, mik?

Figyelt kérdés

2013. febr. 16. 22:10
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/124 anonim ***** válasza:
53%

"Mivel Istent senki nem látja,Krisztus a közvetítő,megjelenik az embereknek az Apcselben, Jelenések könyvében stb. persze,hogy ismerhetjük a gondolkodásmódját.Ennek nincs köze az Atyához való viszonyához."

Kezdjük a végével: annyi a köze Jézus Jehovához való viszonyához, amennyit leírtam. Egyértelmű. Jehováról mindig, mindenhol azt olvassuk, hogy a teremtményei számára teljes egészében kikutathatatlanok, hiszen magasabb rendűbbek a gondolatai. Jézusról ezzel szemben pedig azt olvassuk, hogy az Ő gondolkozása megvan a tanítványaiban. Tehát akkor Jézusnak teremtménynek és alacsonyabb rendűbbnek kell lennie, mivel ha nem volna, ezt nem lehetne elmondani róla. Ennek a versnek, és ennek az igazságnak semmi köze ahhoz, hogy Jézus éppen hol tartózkodik!

Valóban Jézus nyilatkoztatta ki Jehova Istent, de ha a háromság igaz lenne, csak azt mondhatnák el az ihletett bibliaírók, amit maga Jézus is kijelentett magáról, hogy "aki látott engem, az látta az Atyát is". De ezt nyilvánvalóan nem érthetjük szó szerint (beleképzelve a háromságot), hiszen tudjuk, hogy Istent soha, senki nem látta az emberek közül. Valójában arról van szó, hogy Jézus pontosan azt cselekedte, amit Jehovától látott, vagyis így "egyek" voltak szándékban és akaratban, de nem a háromságban.

2013. febr. 21. 13:39
 92/124 anonim ***** válasza:
35%

Mellesleg elég egyértelműen le van írva az Ószövetségi Evangéliumokban is, hogy Jézus kitől szerezte a tudását földönlétekor is, most csak egy példát mutatnék, János 14, 24 "Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én

beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok,

nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött

engem." Ha egy kicsit méltóztattok tovább olvasni, akkor az utolsó versben szépen elmondja, hogy az Atya nagyobb nála, de tudom előre, hogy ezt is kifogjátok magyarázni, másra nem is számítok tőletek.

2013. febr. 21. 13:41
 93/124 anonim ***** válasza:
35%
Á, nem igaz, ezen a forumon már 2x írtam el, az Újszövetség akart lenni, elnézést.
2013. febr. 21. 14:57
 94/124 anonim ***** válasza:
A biblia alapjàn meg Jèzus tanìtàsa alapjàn csak egy igaz vallàs van, az összes többi a jelenèsek könyve szerint Nagy Babilon azaz a hamisvallàs vilàgbirodalmàba tartozik amit a politika fog megsemmisìteni, szerintem a Tanuk vallàsa a legesèlyesebbek az igaz vallàsra, ami a bibliàban van mindent betartanak, ha nem akkor kizàrjàk õket, màs vallàsban nincs ilyen.
2013. febr. 22. 08:04
 95/124 anonim ***** válasza:

Kedves előző!

A JT a következő "isteni" parancsokat is betartják (ha esetleg ezek közül valamelyik előfordulna náluk), vagy betartották (ha esetleg valahol, valamikor előfordult ezek közül bármelyik náluk)?

3 Móz 20,9 Mert valaki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon; atyját és anyját szidalmazta; vére rajta.

és

3 Móz. 20,13 És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.

valamint,

3 Móz. 20,10 Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő.

Egyébként ha úgy gondolod, hogy ők a legjobbak, miért nem vagy már magad is Jehovás?

2013. febr. 22. 10:29
 96/124 anonim ***** válasza:
35%
Kedves előző, gondolom, hogy a józan ész vezérelt akkor is, amikor ezt a rosszindulatú támadást leírtad. Először is, szerinted nekünk van jogunk ítélkezni mások fölött? Ez nem de Jehova feladata lenne? Ha valaki bűnbe esik, mondjuk házasság törés miatt, akkor csak egyszerűen megfoghatjuk, és kivihetjük a pusztába és megkövezhetjük? Ezt várod tőlünk? Másodszor, ezek a Mózes idejében lévő törvények. Ezek Isten kiválasztott népére, az Izraelitákra vonatkoztak. Ezek enyhitve lettek, mivel a gyarló ember ezeknek nem igazán tudott/tud megfelelni. Legközelebb gondolkozz egy kicsit, mielőtt kötekedsz!!
2013. febr. 22. 12:00
 97/124 anonim ***** válasza:
utolsò aközött hogy valaki nem tud vagy nem is akar megfelelni nagy külömbsèg van, az izraelitàk is megtudtak volna feleni csak nem akartak, ha Jòb, Àbrahàm Izsàk,Jòzsef,ès mèg sokan màsok elentudtak àllni a kisèrtèsnek akkor mindenki ellentud àllni csak nem akar , amugy a Mòzesi törvèny nem teljesen lett eltörölve hiszen a 10 parancsolat minden emberre èrvènyes ès szàmon lesz kèrve , akàr elfogadja akàr nem.
2013. febr. 22. 12:50
 98/124 anonim ***** válasza:
53%
Igen, kedves utolsó? Ha szerinted a Tízparancsolatra nem érvényes az, ami az összes többire, akkor ugyan áruld már el, hogy a szombat törvényének a megszegőit ma miért nem kövezik halálra azok a vallásos csoportok, melyek hozzád hasonlóan ezt vallják???? Sokan vannak pedig!
2013. febr. 22. 13:03
 99/124 anonim ***** válasza:
82%

"annyi a köze Jézus Jehovához való viszonyához, amennyit leírtam."

Pont semmi köze nincs ehhez,ahogy leírtam.Teremtmény számára valóban kikitathatatlanok,azonban fiára,ki szintúgy isten természetesen ez nem áll.Jézus gondolata még mindig nincs meg szó szerint senkiben.Jézusal állunk viszonyban,aki közvetít az Atyával való kapcsolatban,tehát hozzáférünk valamilyen szinten gondolataohoz és el tudjuk sajátítani bizonyos szinten.Ennek a versnek semmi köze az Atyával való tudás beli viszonyához.

2013. febr. 22. 13:04
 100/124 anonim ***** válasza:
azèrt mert nekünk keresztènyeknek Krisztust kell követnünk nincs jogunkban senkít megkövezni mert az gyilkossàg ès a tiz parancsolatban is benne van hogy ne ölj.
2013. febr. 22. 13:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!