Az abortuszt Isten megbocsajtja?
Megmielott teljesen felemeszti az eletem.
Annyira fiatal voltam.! Mar meggyontam es fel lettem oldozva, de tovabbra is viszem magammal ezt a terhet. Isten megbocsajt nekem? Vagy a pokolra jutok?
"Lehetne belőle emberi lény"
Természetes úton hogyan? Minden egyes spermából és petesejtből?
"ha te és sokan mások nem vennétek el önkényesen ennek a lehetőségét"
Hogyan veszem el ennek a lehetőségét??? Ezt nem is értem.
"Önkényesen döntesz az alapján csak, hogy mi tetszik neked."
Mint ahogy a határvonalat máshol meghúzók is. Mindenki a saját tetszése szerint dönt.
"Hogyan veszem el ennek a lehetőségét??? Ezt nem is értem."
Hát amikor egy férfi és egy nő nagyon szeretik egymás akkor .... méhek és virágok ... majd a szüleid elmagyarázzák.
Azzal veszed el a lehetőségét, hogy nem szexszelsz hanem megvárod míg meghalnak.
Van benne potenciál? Van.
Elveszik tőlük a lehetőséget? Igen.
85
Ha valaki megsérül és haldoklik te pedig csak tovább sétálsz és nem segítesz neki, nem hívsz segítséget akkor sem közvetlenül te ölöd meg de te is bűnös leszel a halála miatt.
"Van benne potenciál? Van."
De óriási különbség van a potenciál megvalósulási esélyeiben a spermium és a már megtermékenyített petesejt között. Nagyságrendekkel nagyobb, mint a megtermékenyített petesejt és az újszülött csecsemő potenciális lehetőségei között. Ha ezt nem látod, akkor nincs miről beszélni.
87
Ha nem csak a spermiumokat hanem a meg nem termékenyített pete sejtett is figyelembe veszed akkor esetükben már sokkal nagyobb az esély arra, hogy termékeny legyen ha nem veszed el tőle ezt a lehetőséget.
Az pedig, hogy valaminek kicsi az esélye még nem jelenti, hogy értéktelenebb lenne vagy, hogy ne kéne megtenni mindent, hogy megmentsük.
88
Én korábban nem embrióról hanem a petesejtről és a spermáról beszéltem akik meghalnak ha nem termékenyülnek meg. Bennük is meg van a potenciál arra, hogy emberek legyenek mint a megtermékenyített petesejt esetén. Ezért a potenciált tekintve őket is meg kéne menteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!