Az abortuszt Isten megbocsajtja?
Megmielott teljesen felemeszti az eletem.
Annyira fiatal voltam.! Mar meggyontam es fel lettem oldozva, de tovabbra is viszem magammal ezt a terhet. Isten megbocsajt nekem? Vagy a pokolra jutok?
És - vallási szempontból - van-e különbség a klónozással előállított embrió emberi mivolta, és a hagyományosan, ivarsejtek útján fogant embrióé között?
Tovább megyek: ha az ivarsejtek is eleve mesterségesen kerültek egyesítésre?
Egyébként attól is függ, melyik vallás szempontjából kérdezzük?
A keresztény isten?
Az ószövetség megtorló, zsarnok istene - vagy az újszövetség megbocsátó istene?
Az embrió szempontjából nincs. Pontosan ugyanaz a helyzet, mint a “törvényes” és a “törvénytelen” gyermek esetén. Fogantatásának körülményeiről nem tehet; s ugyanúgy Isten képére és hasonlatosságára van teremtve, meghívást kapott, akárcsak te vagy én.
Viszont az emberi lények mesterséges létrehozása igenis tiltott, a Teremtő kizárólagos fensége és az így létrehozott ember méltósága elleni vétek.
"van teremtve, meghívást kapott"
na itt már alapjaiban bukik az érvelésed, mert nem istem teremtette, hanem ember alkotta
105 beszélj a magad nevében... Engem nem isten teremtett, hanem a szüleim szexeltek védekezés nélkül, mert gyereket akartak.
Isten max az első emberpárt teremtette.... Ádám és Éva sokasodtak, nem pedig Isten.
Igen, meg is találtad a lényeget. Ez az, amiért bűn a mesterséges megtermékenyítés. Istent játszunk, beleavatkozunk az emberi test egyik legszentebb részébe: a reproduktív szervrendszerbe.
Viszont ebben az esetben is megtörténik a fogantatás, egy lélekkel bíró, Isten által teremtetett emberi lényről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!