Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
 461/521 anonim ***** válasza:
100%
Akkor Jézust se csicskáztatta senki, mert ezt a feladatot vállalta magára.
jan. 16. 17:45
 462/521 anonim ***** válasza:
0%
De ha Jézus Isten, akkor őt nem utasíthatná senki és nem küldözgethetné senki. Hogy lehet Istent ide oda küldözgetni meg utasítani? Ez akkor az ókori pogány vallások istenségeinek csicskáztatásával egyenlő.
jan. 16. 17:49
 463/521 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia szerint Jézus önként vállalta a feladatot. Hogy te ebbe még miket képzelsz bele, az minket keresztényeket nem érdekel.
jan. 16. 18:02
 464/521 anonim ***** válasza:
100%

"alá fölé rendeltségben állnak és csicskáztatják akik alattuk vannak a hierarchiában."

449-es válaszomra adtam erre ellenpéldát. Úgy kezdődik, hogy teljesen felesleges az érvelés ellened, mert minden észérvet ignorálsz.

Egyébként mindettől függetlenül nem tudom, milyen a szeretetképed (nem is szeretném), de az, hogy megteszel valamit, amire a másik kér, még nem biztos, hogy alá-fölé rendeltséget jelent.

jan. 16. 19:13
 465/521 anonim ***** válasza:
100%

Mert a kereszténységből indulsz ki, de az 1 pipás válaszai alapján az iszlámban mindenki valakinek a csicskája lehet.

jan. 16. 19:22
 466/521 anonim ***** válasza:
de jó!!
jan. 16. 19:28
 467/521 anonim ***** válasza:
...
jan. 16. 19:28
 468/521 anonim ***** válasza:
0%

Az egyik keresztény válaszoló privátban írt és kérte hogy mutassam meg ezeket a Bibliai verseket, amik szerint az egyik istenség küldözgeti a másikat és alá fölé rendeltség van köztük. Például:

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Jézus azt mondja elküldi a Pártfogót aki keresztények szerint a Szentlélek. Tehát az egyik istenség elküldi a másikat. Ráadásul ez fizikailag korlátozott istenségeket jelent, ha éppen vannak valahol és máshol nincsenek.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall,

Azt írja a Szentlélek nem önmagától szól, hanem amiket hallott, tehát nem tud magától beszélni, megszabták neki mit mondjon. Ez egy lekorlátozott istenség.

Nézzük Jézust:

Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam,

Azt írja Jézus szolga. Az egyik istenség szolgája a másiknak. Csicskáztatás ugye.

János 15:21 De mindezt az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki elküldött engem.

Jézust küldték, tehát egyik istenség elküldte a másikat és szintén fizikailag korlátozott istenségeket jelent.

János 7:15-16. Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, a ki küldött engem.

Lekorlátozott tudással rendelkező istenség.

János 10:37- 38 Ha nem cselekszem azt, amit az Atyám akar, ne higgyetek nekem

Jézus nem magától cselekszik, más akaratát teljesíti.

János 17:4 elvégeztem a munkát, a melyet reám bíztál, hogy végezzem azt.

Istenség az akit munkával bíztak meg.

János 14:28 az Atya nagyobb nálam.

Jézusnál nagyobb az Atya, tehát alá fölé rendeltség van a keresztény istenségek között.

János 5:30 Én semmit sem cselekedhetem magamtól

Egy istenség aki más akaratát teljesíti.

Azt hiszem ennyi bőven elég. Látható hogy ezt a végeredményt kapjuk ha pogány keresztény tanítást vesszük miszerint Jézus és a Szentlélek Isten.

Persze egész más lesz az értelmezés és sokkal értelmesebb, elfogadhatóbb képet kapunk ha az iszlám szerinti tanítást nézzük miszerint Jézus próféta és a Pártfogó is próféta. Így az általam idézett versek teljesen rendben vannak. Csak hát ti keresztények vagytok és nem akarjátok elfogadni hogy Jézus és a pártfogó próféta, így viszont marad az hogy három istenségben hisztek akik küldözgetik, csicskáztatják egymást és le vannak korlátozva, még beszélni sem tudnak maguktól.

jan. 16. 20:21
 469/521 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyik keresztény válaszoló privátban írt és kérte hogy mutassam meg ezeket a Bibliai verseket"

Nem kell ilyen kamu szövegeket kitalálni, hogy újra bemásolhasd, amit szerettél volna már egy ideje, csak nem volt rá közönség :)

Azt pedig mindig elfelejted idézni, hogy Jézus emberként jött a földre, amit a Biblia ki is emel:

"Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez."

"Azt írja a Szentlélek nem önmagától szól, hanem amiket hallott, tehát nem tud magától beszélni, megszabták neki mit mondjon. Ez egy lekorlátozott istenség."

Nem, ez csak szimplán a te hazugságod. Mert a Biblia ezeket írja:

"Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek."

"Ezt mind egy és ugyanaz a Lélek műveli, mindenkinek úgy adva részt, ahogy akarja."

"Úgy tetszett a Szentléleknek és nekünk, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél"

"Azért rendelt benneteket a Szentlélek az élére elöljáróul, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet a tulajdon vére árán szerzett meg magának."

S még sokat lehetne idézni, ami bizonyítja, hogy a Szentlélek saját maga is cselekszik, de kimondottan neked még a végére ezt:

"Gondolhatjátok, mennyivel súlyosabb büntetést érdemel az, aki lábbal tiporja az Isten Fiát, semmibe veszi a szövetség vérét, amely megszentelte, és kigúnyolja a kegyelem Lelkét."

Persze sokat nem várok egy fanatikustól, aki egy sivatagi istenséget kitalált arab hadvezérben hisz.

jan. 16. 20:59
 470/521 anonim ***** válasza:
24%
469 Neem tenyleg megkertem hogy legalabb privatban irja le nekem oket mert kivancsi voltam rajuk. Tudom hogy hihetetlen mind 2 oldalnak azt hallani hogy valaki meghallgatja az erveket de akkor is szerintem lehetene jobban beszelgetni, érvelni mindenkinek.
jan. 16. 21:04
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!