Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
 471/521 anonim ***** válasza:
93%
Már leírta elég sokszor, írt hozzá ki kamu kérdéseket is, nem egyet, mindig cáfolva is lett sok hozzászóló által, nem nagyon látom érvelésnek értelmét esetében.
jan. 16. 21:10
 472/521 anonim ***** válasza:
100%

úgy beszélsz, mintha a keresztények nem látták volna ezeket az igeverseket. Egyébként minden vers, amit idéztél, a Szentháromság gondolatába beleillik.

Az előttem válaszoló elég alaposan kitér azokra a kérdésekre, amiket a keresztények hisznek ezekkel kapcsolatban. Jézus azért mondta, hogy az Atya nagyobb nála, mert megüresítette magát, földi formájában mondta. Egyébként ezt is mondta: Mindent átadott nekem Atyám.

Az is sokatmondó, hogy korábban János evangéliumát hiteltetelennek ítélted, most pedig 9 igéből 8-at Jánostól idéztél, hogy alátámaszd a tévedéseid.

jan. 16. 21:15
 473/521 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kell ilyen kamu szövegeket kitalálni, hogy újra bemásolhasd, amit szerettél volna már egy ideje, csak nem volt rá közönség "

Én veled ellentétben nem hazudok. A következő kommentben meg is erősíti a keresztény hozzászóló hogy ő kérte.

"Azt pedig mindig elfelejted idézni, hogy Jézus emberként jött a földre, amit a Biblia ki is emel"

Hát nem éppen mert volt isteni ereje. Akkor félig ember félig istenség. Ugyanúgy pogány hamisítás. Szerintem Heraklész történetét vették át vagy Mithrász történetét.

"S még sokat lehetne idézni, ami bizonyítja, hogy a Szentlélek saját maga is cselekszik, de kimondottan neked még a végére ezt"

Semmi olyat nem írtál ami cáfolná hogy a szentlélek egy fogyatékos istenség aki még beszélni sem tud magától.

"Persze sokat nem várok egy fanatikustól, aki egy sivatagi istenséget kitalált arab hadvezérben hisz. "

Allah egy kitalált istenség szerinted? Érdekes mert a közel keleti keresztények is Allahnak szólítják Istent a zsidók pedig elfogadják hogy Allah ugyanaz az Isten akiben ők is hisznek. Persze egyes hazug keresztények még ezeket sem veszik figyelembe. Mondjuk sokat és sem várok attól aki fogyatékos istenségekben hisz.

jan. 16. 21:29
 474/521 anonim ***** válasza:
0%

"úgy beszélsz, mintha a keresztények nem látták volna ezeket az igeverseket. Egyébként minden vers, amit idéztél, a Szentháromság gondolatába beleillik."

Hát ha úgy érted hogy a szentháromság egy pogány tanítás ami három alá fölé rendelt, különböző képességekkel rendelkező istenségekről szól, akkor igen, beleillik. Az egyistenhitbe viszont nagyon nem illik bele. Ez konkrétan bálványimádás.

"Az előttem válaszoló elég alaposan kitér azokra a kérdésekre, amiket a keresztények hisznek ezekkel kapcsolatban. Jézus azért mondta, hogy az Atya nagyobb nála, mert megüresítette magát, földi formájában mondta. Egyébként ezt is mondta: Mindent átadott nekem Atyám."

Semmiben nem cáfolta az általam leírtakat.

"Az is sokatmondó, hogy korábban János evangéliumát hiteltetelennek ítélted, most pedig 9 igéből 8-at Jánostól idéztél, hogy alátámaszd a tévedéseid."

Továbbra is hiteltelen János evangélium de ez nem jelenti azt hogy minden hazugság benne. Néhol azért tartalmaz igazságot.

jan. 16. 21:32
 475/521 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekes mert a közel keleti keresztények is Allahnak szólítják"

Nem az számít, hogy szólítják, hanem az, hogy mit hisznek Istenről vagy a hamis Mohamed által kitalált sivatagi istenségről.

jan. 16. 21:37
 476/521 anonim ***** válasza:
0%

"Nem az számít, hogy szólítják, hanem az, hogy mit hisznek Istenről vagy a hamis Mohamed által kitalált sivatagi istenségről."

A muszlimok egyetlen, oszthatatlan, mindenható, teremtő Istenben hisznek, ahogy a zsidók is. Mi ezzel a gond? Oké azt értem hogy ti keresztények három csökkentett képességű alá fölé rendelt istenségben hisztek ami eltér, de mi a problémád az iszlám istenképével?

jan. 16. 21:54
 477/521 anonim ***** válasza:
100%
Az Aton kultusz hívei is egyetlen oszthatatlan istenségben hittek. Mi ezzel a probléma? :)
jan. 16. 22:07
 478/521 anonim ***** válasza:
100%

"Semmiben nem cáfolta az általam leírtakat."

De igen, cáfolt, csak akkor nem ment át?

jan. 16. 22:08
 479/521 anonim ***** válasza:
0%

"Az Aton kultusz hívei is egyetlen oszthatatlan istenségben hittek. Mi ezzel a probléma?"

De most az iszlámról van szó és továbbra is az a kérdés mi a problémád az iszlám istenképével? Persze azon kívül hogy nem három fogyatékos istenséget tanít mint a kereszténység.

jan. 16. 22:17
 480/521 anonim ***** válasza:
0%

"De igen, cáfolt, csak akkor nem ment át?"

Nem, egyáltalán nem ment át mivel nincs minek átmennie.

jan. 16. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!