A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?
Számtalan helyen utal rá, sőt sok helyen ki is mondja egyértelműen. Mint írtam, nagyon sok ilyen rész van, szóval nem idézném ezeket, helyette linkelem, ahova kigyűjtötték egy részét:
De biztos ezeken felül is lehetne találni még.
"Az Atya és én egyek vagyunk."
János 10.30
Most így elsőre ez ugrott be, de rengeteg helyen utal rá. Az Újszövegség nem olyan nagy terjedelmű, hogy probléma legyen elolvasni, ha valami érdekel. Én nem vagyok vallásos, és mégis többször olvastam a teljes Bibliát, mint valamennyi, magát vallásosnak állító ember, akik előszeretettel idézgetnek belőle kontextusból kiragadott részleteket, bohócot csinálva ezzel magukból, mivel a szövegkörnyezetben az idézett rész teljesen més értelmet nyer. Emberek, ilyen nehéz olvasni? Vannak olyan teljes Bibliát átfogó tervek, amikkel napi 10-20 perc olvasással elolvashatjátok egy év alatt. Van olyan alkalmazás, ami fel is olvassa, még ennyit sem kell törnötök magatokat. Tényleg ennyire nehéz?
1János5,9-13
Ha elfogadjuk az emberek bizonyságtételét, az Isten bizonyságtétele nagyobb, mert az Isten bizonyságtétele az, amellyel bizonyságot tett az ő Fiáról.
Aki hisz az Isten Fiában, bizonyságtétele van önmagában. Aki nem hisz az Istennek, hazuggá tette őt, mert nem hitt abban a bizonyságtételben, amellyel bizonyságot tett Isten az ő Fiáról.
És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nekünk az Isten, és ez az élet az ő Fiában van.
Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.
Ezeket írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higgyetek az Isten Fiának nevében.
Ezerszer lerágott csont, de nem tanultok semmit, csak a dilettáns filozófiátokat ismételgetitek, akik a bukott teológiát majmoljátok. Nem meg mondta Jézus? Aki Isten akaratát akarja cselekedni, eldöntheti e tanításról, hogy Istentől van, vagy magamtól szólok? János evangélium. Nem olvastad? Nem érted? Félrelököd? Istentől vagy magamtól? Akkor nem azt mondta, hogy tőlem az Istentől, vagy magamtól. Te eldöntötted, hogy Jézustól az Istentől. Istentől, akivel Jézus magát azonosította.
Lihegitek a saját kárhozatotokat.
2Tim 3:7 Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.
Magadra ismersz?
Én és az Atya egy vagyunk. Ez tényleg azt jelenti, hogy Jézus az Istennel azonos? Ezt is olvassuk:
1Kor 3:8 A plántáló pedig és az öntöző egyek. - Akkor Pál azonos volt Apollóssal mint Jézus az Atyával?
2Pét 3:16 Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.
A magatok vesztére kurjásszátok csak azért is, hogy Jézus maga Isten.
Ja, mert hogy kettő van. Valóságos mindkettő, sőt mindhárom, mégsincs három, csak egy.
A filozófia mocsarában vergődtök.
A deposítum meg tiszta decubitusz. Jó hogy leragadtál ott, mert oda tartozol.
6-os
Nem értek egyet, és tilos káromkodni!
2.
"mint VALAMENNYI, magát vallásosnak állító ember"?
Jól van.
Beállok a sorba, de nem értem, miért nem bír valaki a feltett kérdésre válaszolni anélkül, hogy ne mosson be egy csomó embernek és le ne hordjon vaktában mindenkit.
Igen, van akinek nehéz olvasni a Bibliát, még a modern verzióit is. Nem minden vallásos embernek van érettségije, nem beszélve arról, hogy ha el is olvassa valaki, külön magyarázat nélkül BIZTOS, hogy nem ért meg mindent. (Te sem.) De ha valamilyen segítséggel meg is érti, sem fog tudni mindenre emlékezni, pláne arra, hogy mi hol van. Még egy teológiát végzett pap sem emlékszik mindenre.
A Biblia egy szakadozott ókori szövegekből, sőt szövegtöredékekből álló iratgyűjtemény, amit valahogy rekonstruáltak. De hát ezt te tudod a legjobban, ugye.
Ugyanez vonatkozik a 6-os "válaszolóra". Szép...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!