Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/521 A kérdező kommentje:
köszi
2023. nov. 15. 18:10
 32/521 A kérdező kommentje:
31es köszi ezt még nem olvastam ,
2023. nov. 15. 18:11
 33/521 anonim ***** válasza:
26%

Igen a hitet szabadon megirhatja bárki, de meggyőzni megpróbálni lehet érvekkel ez is a lelkiismereti szabadság része.

Sajnos nem minden esetben lehet hit igazságokat kényszeritő erejű érvekkel bebizonyitani mivel Krisztus Istensége a Bibliában is misztikum. De ha valaki nyitott azt könnyü belátásra birni.

A tükrös példa se kényszeritő erejű csak szemléltető, pedig a Biblia más helyen is állitja:

Kol 1:15 Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;

Képmása, tükörképe a láthatatlan Istennek, és ő az első (szülött).

Kérdezheted akkor Mózesnek ki jelent meg és k8t látott szinről szinre?

Hát nem a láthatatlan Istent hanem annak képmását látta, vagyis Krisztust. Az Ige az aki ebben a korszakban a térben és az időben láthatóvá teszi Istent. Aki ezt megjegyzi az nagyon sok ellentmondást megért a Bibliában. Lesz majd korszak amikor láthatjuk majd Istent szinről szinre.

2023. nov. 15. 20:06
 34/521 anonim ***** válasza:
1Mózes 15: Az Úr BESZÉDE jelent meg és kötött szövetséget Ábrahámmal. A Magyar fordítások közül sajnos csak a Károli adja át így.
2023. nov. 15. 21:04
 35/521 anonim ***** válasza:
22%

Én is mutatnék néhány verset amiből kiderül, Jézus nem Isten:

János 14:10 Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom;

Jézus nem magától beszél tehát nem lehet Isten.

János 15:21 De mindezt az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki elküldött engem.

Jézust küldték, tehát nem Isten.

János 7:15-16. És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?! Felele nékik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, a ki küldött engem.

Jézus tudása nem a sajátja. Istentől kapta így ő nem Isten.

János 14:1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.

Jézus megkülönbözteti magát Istentől.

János 20:17 Jézus ezt mondta neki: "Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez."

Jézusnak van Istene akkor ő nem Isten.

Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam,

Jézus ki lett választva tehát ember.

És még számtalan Bibliai vers bizonyítja hogy Jézus nem Isten.

2023. nov. 15. 22:24
 36/521 anonim ***** válasza:
20%

Azt, hogy Jézust küldték a Szentháromság hívők is hiszik.

Nyilván van Istene Jézusnak, mivel ember lett.

"Jézus ki lett választva tehát ember"???????

2023. nov. 15. 22:55
 37/521 Potyondi Gergely ***** válasza:
60%

35-ös.

Nem értek egyet!

2023. nov. 15. 23:42
 38/521 Kései Sirató ***** válasza:
49%

KZitus

Próbálsz okoskodni, de nem jön össze. Filippi 2. fejezettel nem tudsz mit kezdeni. Igaz?

És János ev?

Az Ige testté lett.

Ki lett testté? Hát nem Krisztus. És Isten vala az Ige. Ennyi Világos, csak te sötétségben akarsz maradni.

2023. nov. 16. 08:50
 39/521 anonim ***** válasza:
0%

"Nyilván van Istene Jézusnak, mivel ember lett."

De ha emberként volt itt a földön, nem állította magáról hogy Isten és senki nem nézte Istennek mégis miért állítjátok hogy Isten? :)))

"Jézus ki lett választva tehát ember"????"

Igen, ugye úgy szól a vers hogy Jézus ki lett választva. Nyilván választani több közül lehet, tehát akkor Jézus emberek közül lett kiválasztva így nem Isten. Világos hogy Jézus próféta.

2023. nov. 16. 08:56
 40/521 Kései Sirató ***** válasza:
24%

Az számodra nem világos, hogy Jézus Isten volt és emberré lett, hogy megváltson bennünket?

Ti a megváltásban sem hisztek?

Vagy abban, hogy egy ember váltott meg bennünket? Hogy lenne képes egy ember az egész emberiséget megváltani?

Ajánlom, hogy olvasd el a Filippi levél 2. fejezetet és utána tanulmányozd újra, amiket idéztél!

2023. nov. 16. 09:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!