A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?
"59 akkor muahmmad miert nem mondta hogy o az elso es az utolso?"
Nem kell hogy minden próféta ugyanazt a hasonlatot mondja. Ahogy a próféták csodái is eltérnek.
"Es mivel csak Isten az elso es az utolso ezert Jézus is Isten. Na megegy tudatlan.. "
Mutatnál egy olyan verset ahol Jézus azt mondja ő Isten. Ja hogy nincs ilyen :) És persze bálványimádó vagy ha egy élőlényt istenként imádsz.
"Az inkarnaciot egyaltlan nem fogod fel.. "
Mert pogány vallásokban van olyan hogy az istenségek emberi alakban járkálnak a földön. Ezért a kereszténység sokkal inkább az ókori pogány vallások folytatása.
"Isten nem "egy ártatlan embert" olt meg."
Dehogynem. Ti mondtátok hogy Jézus emberként volt itt. Akkor ez egy emberáldozati szertartás mint a primtív barbár népeknél. Egy ártatlan ember kivégzése.
Te össze vissza bűnözöl, egy ártatlan ember kap büntetést helyetted és mész a Mennyországba? :) Komolyan ennyi eszetek van hogy ebben hisztek?
Literalisan Jézus azt mondta hogy ő az első és az utolso.. Az Iszlam vallasban ki az elso es az utolso ha kerdezhetem?
Maga a felfogas hogy egy artatlan embert olt meg rossz. Ez ugy irja le mintha Jézus akarata ellen tette volna ezt Isten. De nem mert o a szabad akarataval lejott... Jézus nem probalt meg elmenekulni.. Tudta hogy ez lesz es varta is.. Pont te mint muszlim mondod azt hogy artatlan ember? Nem pont a koranban van elirva hogy egy masik embert kuldott fel allah Jézus helyett es csak ugy latszott mintha Jézus lenne? Igen nagy vicces kedveben volt allah..
Ézsaiás 44:6-7
[6] Ezt mondja az Úr, Izráel királya és megváltója, a Seregek Ura: Én vagyok az első és az utolsó, rajtam kívül nincs isten. [7] Kicsoda olyan, mint én? Szóljon, mondja meg, sorolja fel, hogy mi történt, amióta hajdan népet alkottam; és mondják el a jövendőt, ami következik.
Jelenések 1:17-18
[17] Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: „Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, [18] és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.
Jelenések 2:8 HUNB
[8] „A szmirnai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az első és az utolsó, aki halott volt, és életre kelt:
Jelenések 3:7 HUNB
[7] „A filadelfiai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél van a Dávid kulcsa, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki:
Hmm erdekes.. Biztos hogy pont hogy "csak egy profeta" tudja magat Istennek nevezni és utanna olyat mondani hogy csak o tudja azt az ajtot kinyitni amit o bezar.. Biztos
"Mik a hazugsagok? Az hogy muhammed megerositi a 7. szazadi Evangeliumot es torat?"
Igen ez hazugság mivel az eredeti Tórát és Evangéliumot erősíti meg a Korán. A jelenlegiekre azt írja meg lettek hamisítva.
"Vagy az a hazugsag hogy nem tudott olvasni?"
Hazugság. Prófétasága előtt nem tudott olvasni, alatta már igen.
"Az se hazugsag hogy Allah a legjobb cselszovonek nevezte magat a koranban."
Azokkal szemben akik ellene akarnak ilyet tenni. Ezt kihagytad.
2Nem pont a koranban van elirva hogy egy masik embert kuldott fel allah Jézus helyett es csak ugy latszott mintha Jézus lenne?"
Egy szóval sem ír ilyet a Korán. Azt írja Jézust Allah felemelte akik pedig üldözték, csak azt gondolták hogy Jézust ölték meg de nem voltak ebben biztosak.
"Literalisan Jézus azt mondta hogy ő az első és az utolso.. Az Iszlam vallasban ki az elso es az utolso ha kerdezhetem?"
Mondtam már hogy ez lehet jelképes a Bibliában.
"Ez ugy irja le mintha Jézus akarata ellen tette volna ezt Isten. "
Akkor miért kiáltott fel úgy hogy Istenem miért hagytál el? Nem is akart meghalni. Ez emberáldozás ami barbár primitív szokás. Isten nem kér emberáldozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!