Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/521 anonim ***** válasza:
67%
59 akkor muahmmad miert nem mondta hogy o az elso es az utolso? A koran literalisan azt mondja hogy csak allah az elso es az utolso... Csak azert mert az uzenetet kepviseli nem Isten.. Es mivel csak Isten az elso es az utolso ezert Jézus is Isten. Na megegy tudatlan.. Az inkarnaciot egyaltlan nem fogod fel.. Isten nem "egy ártatlan embert" olt meg. Az igaz hogy Jézus bun nelkul volt de tudatosan es szabad akarattal lejott a foldre es felaldozta magat. Mielott valamit kritizalsz nezz utanna.
2023. nov. 16. 13:11
 62/521 anonim ***** válasza:
67%
60 Mik a hazugsagok? Az hogy muhammed megerositi a 7. szazadi Evangeliumot es torat? Akkor gratulalok mert csak elastad muhammedet. Vagy az a hazugsag hogy nem tudott olvasni? Ez egy elfogadott teny amit a hadiszokbol lehet megtudni..Az se hazugsag hogy Allah a legjobb cselszovonek nevezte magat a koranban. Ha te ezt elutasitod akkor a korant utasitod el.
2023. nov. 16. 13:13
 63/521 anonim ***** válasza:
100%
A már sokadik accountjával se unja még ugyanazokat a százszor cáfolt állításait leírni a fundamentalista mohamedán :(
2023. nov. 16. 13:21
 64/521 anonim ***** válasza:
0%

"59 akkor muahmmad miert nem mondta hogy o az elso es az utolso?"

Nem kell hogy minden próféta ugyanazt a hasonlatot mondja. Ahogy a próféták csodái is eltérnek.

"Es mivel csak Isten az elso es az utolso ezert Jézus is Isten. Na megegy tudatlan.. "

Mutatnál egy olyan verset ahol Jézus azt mondja ő Isten. Ja hogy nincs ilyen :) És persze bálványimádó vagy ha egy élőlényt istenként imádsz.

"Az inkarnaciot egyaltlan nem fogod fel.. "

Mert pogány vallásokban van olyan hogy az istenségek emberi alakban járkálnak a földön. Ezért a kereszténység sokkal inkább az ókori pogány vallások folytatása.

"Isten nem "egy ártatlan embert" olt meg."

Dehogynem. Ti mondtátok hogy Jézus emberként volt itt. Akkor ez egy emberáldozati szertartás mint a primtív barbár népeknél. Egy ártatlan ember kivégzése.

Te össze vissza bűnözöl, egy ártatlan ember kap büntetést helyetted és mész a Mennyországba? :) Komolyan ennyi eszetek van hogy ebben hisztek?

2023. nov. 16. 13:46
 65/521 anonim ***** válasza:
100%

Literalisan Jézus azt mondta hogy ő az első és az utolso.. Az Iszlam vallasban ki az elso es az utolso ha kerdezhetem?

Maga a felfogas hogy egy artatlan embert olt meg rossz. Ez ugy irja le mintha Jézus akarata ellen tette volna ezt Isten. De nem mert o a szabad akarataval lejott... Jézus nem probalt meg elmenekulni.. Tudta hogy ez lesz es varta is.. Pont te mint muszlim mondod azt hogy artatlan ember? Nem pont a koranban van elirva hogy egy masik embert kuldott fel allah Jézus helyett es csak ugy latszott mintha Jézus lenne? Igen nagy vicces kedveben volt allah..

2023. nov. 16. 13:53
 66/521 A kérdező kommentje:
52 tudnál forrást irni, ehhez ahol az "elenések cimű könyvben hogy ő az első és az utolsó és sokszor idézi az ószövetseget es abbol olyan reszt amikor "Az Úr" beszel es magara teszi. " én még itt nem tartok ezért kérem.
2023. nov. 16. 13:53
 67/521 A kérdező kommentje:
boccs jelenések könyve, természetesen, a kijelölésnél 1 betü lemaradt.
2023. nov. 16. 13:58
 68/521 anonim ***** válasza:
100%

‭‭Ézsaiás‬ ‭44:6‭-‬7‬ ‭‬‬

[6] Ezt mondja az Úr, Izráel királya és megváltója, a Seregek Ura: Én vagyok az első és az utolsó, rajtam kívül nincs isten. [7] Kicsoda olyan, mint én? Szóljon, mondja meg, sorolja fel, hogy mi történt, amióta hajdan népet alkottam; és mondják el a jövendőt, ami következik.

‭‭Jelenések‬ ‭1:17‭-‬18‬ ‭

[17] Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: „Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, [18] és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.

‭‭Jelenések‬ ‭2:8‬ ‭HUNB‬‬

[8] „A szmirnai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az első és az utolsó, aki halott volt, és életre kelt:

‭‭Jelenések‬ ‭3:7‬ ‭HUNB‬‬

[7] „A filadelfiai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél van a Dávid kulcsa, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki:

Hmm erdekes.. Biztos hogy pont hogy "csak egy profeta" tudja magat Istennek nevezni és utanna olyat mondani hogy csak o tudja azt az ajtot kinyitni amit o bezar.. Biztos ‭‭

2023. nov. 16. 14:26
 69/521 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2023. nov. 16. 14:55
 70/521 anonim ***** válasza:
0%

"Mik a hazugsagok? Az hogy muhammed megerositi a 7. szazadi Evangeliumot es torat?"

Igen ez hazugság mivel az eredeti Tórát és Evangéliumot erősíti meg a Korán. A jelenlegiekre azt írja meg lettek hamisítva.

"Vagy az a hazugsag hogy nem tudott olvasni?"

Hazugság. Prófétasága előtt nem tudott olvasni, alatta már igen.

"Az se hazugsag hogy Allah a legjobb cselszovonek nevezte magat a koranban."

Azokkal szemben akik ellene akarnak ilyet tenni. Ezt kihagytad.

2Nem pont a koranban van elirva hogy egy masik embert kuldott fel allah Jézus helyett es csak ugy latszott mintha Jézus lenne?"

Egy szóval sem ír ilyet a Korán. Azt írja Jézust Allah felemelte akik pedig üldözték, csak azt gondolták hogy Jézust ölték meg de nem voltak ebben biztosak.

"Literalisan Jézus azt mondta hogy ő az első és az utolso.. Az Iszlam vallasban ki az elso es az utolso ha kerdezhetem?"

Mondtam már hogy ez lehet jelképes a Bibliában.

"Ez ugy irja le mintha Jézus akarata ellen tette volna ezt Isten. "

Akkor miért kiáltott fel úgy hogy Istenem miért hagytál el? Nem is akart meghalni. Ez emberáldozás ami barbár primitív szokás. Isten nem kér emberáldozatot.

2023. nov. 16. 15:23
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!