Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/521 anonim ***** válasza:
9%

"Az számodra nem világos, hogy Jézus Isten volt és emberré lett, hogy megváltson bennünket"

Az idézett veresek alapján Jézus nem Isten. Jézus nem állította magáról hogy Isten és senki nem nézte Istennek. Akkor nyilvánvaló hogy nem Isten.

"Ti a megváltásban sem hisztek?

Vagy abban, hogy egy ember váltott meg bennünket? Hogy lenne képes egy ember az egész emberiséget megváltani?"

Én muszlim vagyok. Mi nem hiszünk abban hogy Isten emberként megszületett és megölette magát csak hogy meg tudjon bocsátani az embereknek. Az iszlám szerint Isten könyörületes, megbocsátó. Ha akar megbocsát de sok múlik a bűnt elkövető embereken. Egyébként ha jobban belegondolunk Jézust feláldozása egy pogány emberáldozati szertartás. Istennek egy ártatlan ember feláldozására volt szüksége hogy teljesítsen valamit mint a pogány vallásokban. Ez számomra elfogadhatatlan.

"Ajánlom, hogy olvasd el a Filippi levél 2. fejezetet és utána tanulmányozd újra, amiket idéztél!"

Amiket idéztem önmagukért beszélnek illetve a tény hogy aki látta Jézust, nem nézte Istennek.

2023. nov. 16. 09:33
 42/521 anonim ***** válasza:
87%
Már itt ellenszenves ez a hamis hit, hogy ha Krisztus egy teremtmény, akkor hogy tudnak hinni egy olyan Istenben aki egy kivülálló teremtményt áldoz fel a bünökért? Mennyivel logikusabb abban a szeretet Istenében hinni, aki az emberiség megváltását a szentháromságon belül végezte el. Az Atyának engedelmes egyszülött Fiú magára vette a büneinket és helyettünk bünhődve kiengesztelte az Atyát. Ez Isten lényén belül történt, és Isten nem egy harmadik felet büntetett meg értünk. Egy vérszomjas hamis Istenképhez vezet az IstenFiúság szó szerinti értelemben vett tagadása.
2023. nov. 16. 09:54
 43/521 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán miért kell bárkit is feláldozni, megöletni hogy Isten megbocsátson? Már ez az elképzelés is totál értelmetlen és pogány eredetű. Ráadásul itt arról van szó hogy te követted el a bűnt de egy ártatlan ember kapott ezért büntetést. Ez így igazságtalan is.
2023. nov. 16. 10:06
 44/521 anonim ***** válasza:
90%

Ja hogy muszlim vagy.

Nálatok már itt bukik az egész, hogy az iszlám egy vallási köntösbe bújtatott háborús hóditó ideológia. Mindössze 100 év alatt frankföldön (középkori Németország) dzsihádoztak Mohamed követői.

Csak meg kell nézni és össze kell hasonlitani a Bibliai és az iszlám két nagy parancsolatát.

Biblia:

1. Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szivedből...

2. Szeresd embertársadat mint önmagadat.

Hadisz szerint a két legjobb cselekedet:

1. Hinni Allahban és az ő apostolában Mohamedben.

2. Részt venni a dzsihádban Allah ügyéért.

2023. nov. 16. 10:10
 45/521 A kérdező kommentje:
33 köszönöm
2023. nov. 16. 10:13
 46/521 anonim ***** válasza:
0%

"Nálatok már itt bukik az egész, hogy az iszlám egy vallási köntösbe bújtatott háborús hóditó ideológia. Mindössze 100 év alatt frankföldön (középkori Németország) dzsihádoztak Mohamed követői."

Ennek egyrészt semmi köze a kérdés, másrészt hazugság. Mohamed próféta idején védekező háborúkra kényszerültek a muszlimok. Az iszlám csak védekezésre ad lehetőséget. Amiről te beszélsz pedig 100 évvel később volt. Továbbá ha már itt tartunk a kereszténység egy rövid kezdeti időszakot kivéve, erőszakosan terjedt.

"1. Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szivedből...

2. Szeresd embertársadat mint önmagadat."

Meg azt is írja a Biblia hogy irtsd ki aki másban hisz. Öld meg a nőket gyerekeket de még a csecsemőket is.

"1. Hinni Allahban és az ő apostolában Mohamedben.

2. Részt venni a dzsihádban Allah ügyéért."

Csak hogy a dzsihád teljesen mást jelent mint amit sok kereszténye hazudik erről.

Szóval az egész hozzászólásodnak semmi köze a kérdéshez és tele van hazugsággal.

2023. nov. 16. 10:20
 47/521 anonim ***** válasza:
70%
Neked mást jelent a dzsihád az csak annyi, hogy egy fundamentalista muszlim szemében egy pogány vagy. Az iszlám 3 szent könyvének az 51٪-a szól dzsihádról. Tehát az iszlám lételeme a dzsihád és ha másképp nem megy akkor fegyverrel.
2023. nov. 16. 10:29
 48/521 anonim ***** válasza:
100%

"Meg azt is írja a Biblia hogy irtsd ki aki másban hisz. Öld meg a nőket gyerekeket de még a csecsemőket is."

Egy nagy különbség azért van a két vallás között.

Ha egy keresztény fundamentalistává válik és terjeszti a hitét akkor arról ismerik meg a kivül állók ha a tanitványok úgy szeretik egymást mint ahogy Jézus szeretett minket:

Ján 13:35 Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

Mig ha egy muszlim válik fundamentalistává azt láttuk október 7.-én az izraeli kibucokban ahogy feltöltöltték a testvéreid a tiktokra. (Mondjuk én nem nézek ilyet.)

2023. nov. 16. 10:35
 49/521 anonim ***** válasza:
0%
Az iszlámnak nincs 3 szent könyve te szerencsétlen :) Egy szent könyve van az pedig a Korán. Azt sem tudod miről beszélsz. Te valami szektás keresztény oldalról szedted a hazugságaidat szerintem.
2023. nov. 16. 10:37
 50/521 anonim ***** válasza:
28%
De az nem hazugság, hogy egy európai szemében az a "jó" muszlim aki nem veszi komolyan a vallását mint ahogy szerencsére te sem. :)
2023. nov. 16. 10:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!