Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/521 anonim ***** válasza:
100%
"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok"
2023. nov. 15. 07:45
 12/521 anonim ***** válasza:
6%
Egyetlen Bibliai vers sincs amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten. Továbbá több tízezer ember találkozott Jézussal személyesen de senki nem nézte őt Istennek. Egyértelmű hogy Jézus istensége egy későbbi hamisítás.
2023. nov. 15. 08:56
 13/521 anonim ***** válasza:
71%

Ján 5:18 E miatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

Ján 5:19 Felele azért Jézus, és monda nekik: Bizony, bizony mondom nektek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert amiket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképpen a Fiú is cselekszi.

Ján 5:20 Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amiket ő maga cselekszik; és ezeknél nagyobb dolgokat is mutat majd neki, hogy ti csodálkozzatok.

Ján 5:21 Mert amint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is akiket akar, megelevenít.

Ján 5:22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;

Ján 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.

@12 Jehovista

A zsidók azért akarták megölni mert egyenlővé tette magát Istennel.

Erre a válasza az volt, hogy ő ugyanazokat cselekszi mint az Atya.

Na most melyik teremtmény cselekszi ugyanazokat mint Isten? Teljesen vakok vagytok. Ja és a szőveg vége fantasztikus: "Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát."

Ha az Atyának imádat jár akkor a Fiúnak is. Erre persz nem tanitanak benneteket a démonjaitok.

2023. nov. 15. 09:30
 14/521 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%

János5,18

Emiatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nemcsak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát Istennel.

János10,33

Felelének neki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

János20,28

És felele Tamás, és monda neki: Én Uram és én Istenem.

2023. nov. 15. 09:32
 15/521 anonim ***** válasza:
34%

Megnéztem a Jehova ferditésű "bibliában".

Azt irják, hogy az újszövetségben Isten nevét kicserélték az Úr szóra, pedig valószinű benne volt. Persze bizonyiték a "nagy" hamisitásra nincs. Akkor mégis miért nem forditották kövezetesen a következő verset, ami egyébként a szentháromságra is utal:

2Tim 1:18 Az Úr engedje meg neki, hogy találjon irgalmasságot az Úrnál ama napon. És hogy mily nagy szolgálatot tett Efézusban, te jobban tudod.

Ez Jehova ferditésben igy kéne kinézzen:

2Tim 1:18 Jehova engedje meg neki, hogy találjon irgalmasságot Jehovánál ama napon. És hogy mily nagy szolgálatot tett Efézusban, te jobban tudod.

2023. nov. 15. 10:22
 16/521 A kérdező kommentje:
2es olvasgatom a Bibliát de még nem olvastam el, ezért kérdeztem mert állitólag több helyen is van utalás arra, hogy JÉZUS maga Isten . köszi
2023. nov. 15. 10:32
 17/521 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, olvasni olvasom a Bibliát de nem olvastam még el ezért irtam ki a kérdést,
2023. nov. 15. 10:38
 18/521 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Filippi levél 2. fejezetből: (ez írja le a legtisztábban)

"5 ...Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt.

6 Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell,

7 hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember.

8 Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.

9 Ezért Isten felmagasztalta, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek,

10 hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban,

11 s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr."

Ezt nem lehet másképp magyarázni hiszen tisztán írja, hogy Jézus Isten volt, és önként ember lett.

János evangéliuma 1 fejezete is világosan írja, de nem idézem, mert többen idézték.

Remélem, kérdező, nem maradt már kérdéses számodra ez a téma.

2023. nov. 15. 11:53
 19/521 A kérdező kommentje:
18 köszönom m indent értek, ,köszi a részletes levezetést.
2023. nov. 15. 12:05
 20/521 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy neked van :

lelked tested szellemed => úgy Istennek is van mert a képmásara lettünk teremtve.

Tehát Isten a lélek

Jézus a testben megjelent Isten

A Szent Szellem pedig Isten szelleme.

Sztem ennél vilagosabban nem lehet elmagyarázni.

Az más hogy elhiszed vagy sem de ez így van

2023. nov. 15. 12:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!